מאות מפגינים הגיעו במוצאי שבת לתחנת משטרת מודיעין במחאה על האירוע שהתרחש בשבוע שעבר, בו עוכב תושב העיר שחבש כיפה עליה סרוגים דגלי ישראל ופלסטין. משתתפים בהפגנה סיפרו כי בין המפגינים היו חובשי כיפות רבים, ולמקום הגיעו גם חבר הכנסת גלעד קריב מהדמוקרטים וחברי מועצת מודיעין מסיעת מודיעין חופשית.
כזכור, ד"ר אלכס סינקלר סיפר כי בעת שישב בבית קפה במע"ר ניגש אליו אדם שהתרעם על הכיפה שחבש והזמין למקום משטרה. לדברי סינקלר, השוטרים שהגיעו למקום אמרו לו כי "הכיפה שלך היא נגד החוק, אנחנו מעכבים אותך". עוד הוסיף כי בתחנת המשטרה המקומית נאמר לו כי הוא רשאי לעזוב את המקום בתנאי שישאיר את הכיפה בתחנה, ולאחר שסירב לתנאי הוחזרה לו הכיפה כשהיא גזורה.
בסוף השבוע אמר סינקלר לחדשות 12 כי "כשישבתי בחקירה הייתי בטוח שתיכף מישהו ייכנס ויגיד לי שזו בדיחה של 1 באפריל. אני מזועזע מההתנהלות של השוטרים. אני כאזרח רוצה להאמין שהמשטרה שם להגן עליי. עכשיו אני מרגיש שהשוטרים בעיר שלי מתייחסים אליי כאל אויב. זאת תחושה נוראית".
מדוברות המשטרה נמסר: "בניגוד לפרסומים שונים, האדם שעוכב לתחנת המשטרה לא נחקר ולא נעצר. בתאריך 20.4.26, לאחר שהתקבל דיווח במוקד המשטרה אודות אדם שישב בבית עסק בעיר כשהוא חובש כיפה ועליה דגל פלסטין, הגיעו שוטרי תחנת מודיעין למקום בתוך זמן קצר לצורך בירור וטיפול בדיווח. במהלך הטיפול עוכב האיש לתחנת המשטרה, ולאחר בירור שוחרר לדרכו. מאחר והוגשה תלונה למחלקה לחקירות שוטרים, לא נוכל לפרט מעבר לכך בשלב זה".







