"מי שמוריד את השלטים יורק לנו בפרצוף"

רותי בוסידן
הורים שכולים מספרים על גל התנכלויות לשלטי זיכרון לנופלים שתלו ברחובות מודיעין: "רק בשבועיים האחרונים תלשו לנו ארבעה שלטים. זה קורה בכל רחבי העיר"
צילום: פרטי

לאחר שבמטה המקומי שפעל למען החזרת החטופים סיפרו לפני מספר חודשים על התנכלות מכוונת ומתמשכת לשלטים שהציבו ברחבי העיר, מסתבר כעת כי יש מי שמסיר ומשחית גם שלטים שתלו משפחות הנופלים.

גלי דגני מעיין, אימו של סמל יהב מעיין, לוחם חטיבת הנח"ל שנפל בגיל 19 בתחילת השנה, סיפרה השבוע למודיעין News: "רק בשבועיים האחרונים ארבעה שלטים שלנו נתלשו, חלקם נעלמו, חלקם נזרקו, וגם שלטים של חיילים נוספים. אני באמת מנסה להבין את מפלצות האדם – אתם נושמים ושותים את הקפה שלכם בבוקר בזכותו, בזכותם. העיר שספגה הכי הרבה אבדות במלחמה הארורה. 37 גיבורים וגיבורות הקריבו נפשם עבור כולנו".

עוד מספרת האם השכולה כי הדגלים האחרונים שנתלשו נתלו בגשר הסמוך לשכונת הציפורים: "היו שם דגלים של יהב ושל נופל נוסף תושב העיר. לפני שלושה שבועות הם הורדו בפעם הראשונה, זרקו אותם על הרצפה. אביו של החייל הנוסף לקח את הדגלים ותלה אותם מחדש, ואז, כעבור פחות משבוע, ההורים שלי עברו שם ואמרו 'הדגלים לא נמצאים'. הם היו פשוט זרוקים על הרצפה. בנוסף, בשבוע שעבר נתלש דגל נוסף של יהב, ביציאה משכונת הציפורים".

"זה לא היה משהו בלוי שהורידו כי הוא נקרע", היא מוסיפה, "זה היה בכוונת תחילה. דיברתי עם אימהות שכולות נוספות שגם להן הורידו שלטים. זה קורה בכל רחבי העיר. אימא אחת סיפרה לי שגם לה הורידו שלט בסמיכות לקניון, ובמקרה שלה תפסו את מי שהוריד כי היו שם מצלמות. תפסו את הבן אדם, מדובר באדם דתי מהעיר שהתנצל ואמר שעשה זאת ללא סיבה".

מה מרגישים כשרואים שהדגלים נתלשים?

"מעבר לזה שזה כמובן עלבון ולירוק לנו בפרצוף, הוא מת במטרה שאת/ה תמשיכו לראות את אור הבוקר. יהב מת במטרה להחזיר ביטחון ולהחזיר חטופים, ובטח בעיר כמו שלנו עם אחוז נופלים כל כך גבוה, צריך רק להצדיע להם. מעבר לזה. היו מי שכתבו לי שעדיף לשים שלט רק עם שמות הנופלים, אבל אני לא רוצה רק שם, אני רוצה שיסתכלו על הפנים של הבן שלי כי בסוף תמונה נחקקת ולא רק שם. יש סיפור מאחורי הפנים, מעבר לשם שלא נזכר בסוף".

 

 

כתבות נוספות

משתלטים על השוק

טייקון הנדל"ן צחי נחמיאס וחברת מגה אור משילת הודיעו על עסקת ענק נוספת בתחום חוות השרתים, בהיקף כולל של 880 מיליון דולר

הטובים שבטובים

מחוז ירושלים במשרד החינוך פרסם את רשימת המצטיינים לשנה"ל תשפ"ו, בהם ארבעה אנשי ונשות חינוך ממודיעין ובית הספר מעוז המכבים

משתלטים על השוק

טייקון הנדל"ן צחי נחמיאס וחברת מגה אור משילת הודיעו על עסקת ענק נוספת בתחום חוות השרתים, בהיקף כולל של 880 מיליון דולר

המשך קריאה »

הטובים שבטובים

מחוז ירושלים במשרד החינוך פרסם את רשימת המצטיינים לשנה"ל תשפ"ו, בהם ארבעה אנשי ונשות חינוך ממודיעין ובית הספר מעוז המכבים

המשך קריאה »

מעקב הריון פרטי

מעקב הריון פרטי הפך בשנים האחרונות לבחירה נפוצה בקרב נשים רבות המעוניינות בהריון בטוח רגוע ומפוקח יותר. לצד המעקב הציבורי בקופות החולים, המעקב הפרטי מציע

המשך קריאה »