באחרונה הושק במודיעין מרכז "עמק השווה" לניהול ויישוב סכסוכים בקהילה. המרכז פועל בשיתוף האגף לשירותים חברתיים בעירייה באמצעות שי"ל (שירות ייעוץ לאזרח) והוא מציע לציבור מגוון רחב של הליכים אלטרנטיביים ליישוב סכסוכים, מחוץ לכותלי בית המשפט. צוות המומחים של המרכז יגבש ביחד עם הצדדים לסכסוך את הדרך היעילה והמתאימה עבורם לליבון המחלוקות. בין ההליכים המוצעים במרכז: גישור, בוררות, בוררות דין תורה, תיאום הורי (ניהול הסכמות בנוגע לילדים עבור הורים גרושים בקונפליקט גבוה), הערכה מקדמית ניטרלית ועוד. המשותף להליכים אלה הוא שמדובר בתהליכים יעילים יותר, זמינים יותר ובעלות נמוכה יותר מאשר פניה לבית המשפט.
המרכז מנוהל על ידי הרב יהודה ישרים (רב היישוב לפיד) – מגשר מומחה ובעל תואר שני ביישוב סכסוכים מאוניברסיטת בר אילן. יחד עימו מנהלת את תחום החינוך והקהילה חפצי קופלה, עורכת דין ומגשרת, תושבת העיר, בעלת תואר שני במשפטים במסלול גישור ויישוב סכסוכים מאוניברסיטת בר אילן.
"המיזם הזה נולד דרך פעילות של קרן פילנתרופית שעוסקת בפעילות חברתית", מספר ישרים. "החידוש בפרוייקט הזה הוא שבניגוד למרכזי גישור אחרים אנחנו נותנים את כל המעטפת. הראייה שלנו היא מאוד רחבה, כך שאחרי פגישה ראשונית אנו מאבחנים מהי הדרך הנכונה עבור הצדדים ליישוב הסכסוך. בין אם זה גישור, בוררות, טיפול או אימון. הסכסוך יכול להיות בין שכנים, בין בעלי עסקים או לקוח ונותן השירות ואפילו הורים גרושים שנמצאים בקונפליקט".
ישרים מעדכן כי כל אנשי המקצוע הפועלים במרכז הם תושבי העיר וכמו כן מדובר במחירים מסובסדים. "החלטנו שכל נותני השירותים אליהם אנו מפנים את הצדדים, כמו בורר או מטפל שלא קיימים אצלנו במרכז, יגבו מחירים קהילתיים כשבעצם מדובר על משהו כמו חצי מחיר מהשוק הפרטי. מחיר שעת טיפול לא יעלה על מאתיים שקל לשעה והמחיר לגישור הוא 150 שקל לפגישה של שעתיים לכל אחד מהצדדים".
לתיאום פגישת היכרות ללא עלות וללא מחויבות 08-9700022 או במשרדי שי"ל 08-6499695. אתר: www.emekhashaveh.org מייל: info@emekhashaveh.org.
שימו לב לנסיון
נדב נשרי, דובר לשכת המגשרים הארצית המפעילה סניף במודיעין, מברך את המיזם: "אני שמח לשמוע על הקמה של מרכזים נוספים. אנו מאמינים שנכון לפתוח יותר מרכזי גישור מאחר וכך הליך הגישור נהיה נגיש יותר לציבור ולכן גם יותר אנשים יפנו למגשרים. כפי שנאמר הרי טובים עשרה בתי קפה ברחוב מאשר בית קפה בודד אחד".
כל מגשר יעשה טוב את העבודה?
"כמו שאמרתי – אנו מאחלים הצלחה לכל העוסקים בגישור ומזמינים את הציבור לבחור את המגשרים שלו בהתאם לרמתם המקצועית ולכמות הניסיון שיש להם. אנו בטוחים שהציבור ידע להבחין בין מגשרים מנוסים למגשרים שנותנים שירותי גישור בהתנדבות על מנת לצבור ניסיון על גבם של אנשים".
בתמונה: הרב יהודה ישרים. "אנחנו נותנים את כל המעטפת" (צילום פרטי)