מזל טוב: מועצת הנוער העירונית סיימה לרענן את פניה לאחר בחירות חדשות וכעת כל התפקידים מאויישים בפנים ושמות חדשים.
ההתמודדות החלה לפני כחודש, כאשר בני נוער, ממועצת הנוער קיימו קמפיין בחירות בליווי מעיין פולנט – רכזת תחום מנהיגות הנוער במחלקת הנוער והצעירים. ביום הבחירות הציגו המועמדים בפני 50 חברי המועצה את מצע הבחירות שלהם, תפיסת עולמם ומטרותיהם. בתום ההצגה בזמן המוקצב להם (דקה וחצי) יכלו חברי המועצה להציג בפני המועמדים שאלות.
לאחר מכן החל שלב ההצבעה החשאית שבסיומו הוכרזו הנבחרים: יו"ר המועצה היא ענת בראמי – תלמידת י' מאולפנת "אורות מודיעין". סגניתה היא שיר כהונאי, תלמידת י' מתיכון מו"ר. דוברת המועצה היא סיוון כהן – תלמידת י' מעירוני ג'. מזכ"ל המועצה היא ניצן תורן – תלמידת ח' ממו"ר. מבקרת המועצה היא טל בן נאה – תלמידת י' מתיכון יחד. יו"ר ועדת גשר היא איילה קליין – תלמידת כיתה י"ב מ"אורות מודיעין". יו"ר ועדת מצב הוא שי שדה – תלמיד י"ב מ"יחד".
"יודעת להזיז דברים"
היו"ר ענת בראמי היא גם יו"ר מועצת התלמידים באולפנה. היא שותפה בקבוצת הפורום של הנוער הדתי בעיר ופעילה ב"בני עקיבא". זו השנה השנייה של ענת במועצה. היא הגיעה אליה על מנת לייצג את הציבור הדתי במליאה. כבר בשנתה הראשונה היא פעלה בוועדת גשר: ועדה בתוך המועצה שמטרתה לגשר בין קבוצות שונות בעיר ועל הפערים ביניהן. בראמי: "חשוב לי לקדם את החיבור בין דתיים לחילוניים והצטרפתי למועצה על מנת ליצור פתיחות בקרב המגזר הדתי, היות והם נוטים להסתגר בתוך עצמם".
אחד התוצרים של ועדת גשר הוא קבלת שבת משותפת לשתי הקבוצות, הם נפגשים בערבי שישי באולם הספורט בתיכון מו"ר לתפילה וארוחה ולאחר מכן משתתפים במעגל דיונים בנושאים שונים. אחד הנושאים שזכורים לענת עד היום שעורר קשב רב ודיון ער היה על ההתנגשות בין מדינת ישראל המוגדרת כמדינה יהודית לבין ישראל הדמוקרטית וכיצד לפי דעתם הם אמורים להיפגש. כל חבר מועצה מייצג את הקבוצה ממנה הוא מגיע, ענת מייצגת ומשמיעה את הקול של אולפנת "אורות מודיעין" של התלמידים ומשפחותיהם.
אילו תכונות הופכות אותך למתאימה לתפקיד?
ענת: "אני יודעת להזיז דברים ולהוביל, אני עושה את זה מאז שאני זוכרת את עצמי. למשל בתנועת בני עקיבא הייתי אחראית על אירוע הכתרה לכיתות ח'. אירוע חשוב מאד עבורנו בחג הפורים. הייתי הבמאית של השבט שלי בהפקת ההצגה לכבוד האירוע, זה לא היה פשוט, אבל עשיתי את זה על הצב הטוב ביותר. הייתי קשוחה כשצריך וידעתי להחזיק את החברים קצר, אבל גם שמרתי על אווירה טובה וכך גם אתפקד כיו"ר המועצה. אני יודעת לקבל ביקורת, חשוב לי לקבל הערות מכל חברי המועצה, אני אלמד מטעויות שלי ושל אחרים ותמיד אדאג לשפר את תפקודי. ובנוסף לכך אני מאד מאורגנת".
סיוון: "אני יודעת לבטא עצמי היטב בכל פלטפורמה שאתבקש לעשות זאת ועשיתי זאת במסגרות שונות. אני מאמינה שיש לי היכולת להוביל ולקדם את המועצה על ידי ייצוגה בפני הקהל הרחב יותר. כמו כן אני קשובה וזה חשוב בתפקיד הדוברות".
סיוון, יותר מעניין אותך להדריך ולהוביל או עולם התקשורת?
"הדרכה ומנהיגות מושכים אותי במיוחד, אבל לא רציתי לקפוץ בשנתי הראשונה במועצה לתפקיד היו"ר או הסגן. אבל כן יש לי שאיפות בעתיד להתקדם בכל מקום בו אוכל להשפיע על אנשים. חברת כנסת זה בהחלט משהו אפשרי שחשבתי עליו. בינתיים אני מעוניינת לצבור כמה שיותר ניסיון וידע".
נשמור יחד על השבת
ענת, את חושבת שתצליחי לשלב את דרישות תפקידך החדש בתוך שלל הפעילויות האחרות שלך?
"ביום הבחירות שאלו אותי החברים לפני שיצאו להצבעה שאלה דומה, הם אמרו שיש לי את הכלים והאיכויות המתאימות לתפקיד, אבל האם יהיה לי זמן לכהן כיו"ר. ועניתי להם שהמועצה מאד חשובה לי ואם אצטרך לעשות ויתורים אעשה זאת וכבר עשיתי, עברתי בתנועת בני עקיבא לתפקיד פחות מחייב וגם אני יודעת לנהל נכון את הזמן שלי".
בתום הבחירות נפגשו חברי המועצה החדשים למליאת גיבוש עם פעילויות ומשחקים חברתיים. ביום ראשון האחרון הייתה הישיבה הראשונה של המועצה החדשה ונבחרי המזכירות החדשים בה דנו על השתלבותם בעדלאידע וגם היו בחירות לנציגים המחוזיים (נבחרים שישה מכל רשות) לייצג את העיר בוועידה המחוזית המתכנסת כל חודש. כמו כן נעשתה החלוקה לוועדות גשר ומצב. וועדת גשר מטפלת בנושאי האקטואליה, אם ברמה המקומית או ברמה הארצית, הם מעלים נושאים חשובים וערכיים על סדר היום ופועלים לקדם אותם. כגון: אלימות בקרב בני נוער, מניעת סמים ואלכוהול ועוד.
לשאלתי מה תהיה הפעולה הראשונה של המועצה בהנהגתן ענו באופן דיפלומטי כפוליטיקאיות לעתיד ואמרו כי העשייה האמיתית תתחיל בשבוע הבא ויש להם רעיונות, אבל הן אינן יכולות לחשוף את הפרטים עליהם כרגע.
"מה שכן", הוסיפו הבנות, "חשוב לנו לשמר אירועים קודמים מוצלחים כמו השבת המשותפת, ולהמשיך לקחת חלק באירוע יום הנוער (אירוע שיא לסיום החופש הגדול בו מופיעים אמנים חיצוניים ולהקות מקומיות ללא תשלום), פעילויות התנדבות, לקדם את נושא בטיחות בדרכים ושיפור מניעת פגיעה בהולכי הרגל ולהגדיל את נפח החינוך גופני בעיר ולעשות פעילויות נוספות הנוגעות לכושר גופני ועוד".
הדוברת החדשה אמרה כי אחת המטרות העיקריות שלה היא להביא לשיתוף פעולה גדול יותר של בני הנוער בעיר עם המועצה ולגרום להם לראות במועצה כגוף הנוער המוביל במודיעין.
מתי כבר יבוא גבר?
ענת אינה הנערה הראשונה שמכהנת כיו"ר. למעשה, בשמונה שנים האחרונות התפקיד אוייש על-ידי נשים בלבד.
ענת, את חושבת שיש משמעות לכך שהיו"ר הוא בן או בת?
"בגילאים שלנו איני מרגישה את ההבדל ולא נתקלתי במקרים של חוסר שוויון גם בתפקידים של ניהול והובלה. אולי בעתיד בעולם המקצועי שאחרי הצבא זה יקרה, אבל אני יודעת שאנחנו, הבנות, יכולות לעשות כל מה שנחליט".
אתן חושבות שאתן מייצגות את הנוער "האמיתי"? בכל זאת אתן חלק מהממסד…
"המועצה מורכבת מצעירים שמייצגים את כל בתי הספר בעיר ותנועות רבות בתוכן, וזה אומר שאנחנו חלק מהם ותפקידנו להשמיע את הקולות העולים מהם. אם יש נושא שאנחנו דנים בו, אנחנו מביאים אותו גם לבני הנוער האחרים ומשתפים אותם ושומעים את דעתם בעניין".
(צילום איילת לוין)