הראיון החגיגי לקראת ראש השנה תשע"ה תופס את ראש עיריית מודיעין בנקודת שיא. לאחר שניצח, די בקלילות, בבחירות האחרונות לראשות העיריה (שהתקיימו לפני שנה), החודשים הבאים זימנו לולא מעט "פרסי משנה": החתימה על הסכם הגג מול משרדי האוצר והשיכון לבניית 12 אלף יחידות דיור בעיר (שהפכו את ביבס לקבלן הבניה הגדול במודיעין והסביבה) וכמובן – בחירתו לתפקיד יו"ר מרכז השלטון המקומי. אחד התפקידים בעלי ההשפעה הגדולה בישראל.
אבל ביום יום, לביבס אין גם ברירה אלא להתעסק גם עם דברים קטנים יותר. כמו למשל אופוזיציה קולנית אצלו בבית, ואפילו קואליציה טורדנית לפעמים, שמגישה עתירות נגד העירייה לבית המשפט, בעניין קפה קפית למשל. בנוסף, כמו כל ראש עיריה בישראל, הוא צריך לפעמים להתערב בפיתרון בעיות בגודל של ברזיה מקולקלת בבית ספר והנחה של מאה שקל בארנונה לתושב זועף. דברים כאלה, לראש עיריה חזק שמוברג היטב במפלגת השלטון, גורמים בדרך כלל להתחיל לפזול כלפי מעלה. עד כה הצהיר ביבס שאת הקדנציה הנוכחית כראש עיריה הוא יסיים עד תומה. השאלה היא האם יש לו רצון וסבלנות להמשיך גם מעבר לכך. בדרך לברר זאת עצרנו במספר תחנות חשובות, ששופכות אור על הדרך שבה מתנהלת עיריית מודיעין.
נשמעות טענות שחברי המועצה שלך הם "יסמנים". שהם עלי התאנה שלך. שהם חלשים, מריונטות שלך, החוששים ממך. כך זה צריך להיות?
"חברי המועצה במודיעין הם לא יסמנים ולא עלי תאנה כפי שניסו להציג אותם באופוזיציה. הם עוסקים בעשייה ולא בדיבורים ואולי לכן זה נראה כך. אבל זה ממש לא בכיוון. תראה את רוב הרשויות שכן מצליחות בהתנהלות היומיומית שלהן: חלק גדול מההצלחה שלהן נעוצה בעובדה שמועצת העיר היא חלק מהעשייה. גם במודיעין זה כך ואני שמח על כך".
למה אתה מתכוון?
"חברי המועצה במודיעין לא מתפרנסים מזה והם לא ממש צריכים את הפוליטיקה. לכן לקרוא להם 'יסמנים' זה בפירוש לא נכון. הם מעורבים בצד הביצועי ובעשייה עצמה".
עד כמה אתה מעורב בעבודת חברי המועצה?
"איפה שיש בעיות אני מתערב ומכוון ואיפה שלא אז לא. ברור שכשהם שותפים בעשייה אז הם פחות רוצים להכשיל את המערכת שהם חלק ממנה. כך בסופו של דבר אפשר לקדם הכי טוב את הנושאים, מתוך העשייה ולכן זה טבעי שמי שבחוץ לפעמים מנסה להכשיל את אלה שבפנים. מי שנותר מחוץ לקואליציה – כל מה שבפנים לא טוב לו והוא מותח ביקורת וצועק".
אתה מרוצה מהאופוזיציה שלך?
"אופוזיציה זה דבר חשוב. כל זמן שהאופוזיציה תהיה עניינית נתייחס אליה בצורה עניינית. ואם האופוזיציה תהיה פופוליסטית, כמו שהיא לפעמים, נתייחס אליה בהתאם. אני מכבד כל ביקורת, בתנאי שתהיה מכובדת".
"מכובדת" זה כמו בשבוע שעבר, כשחבר קואליציה דווקא הגיש עתירה נגדך בעניין קפה קפית?
"אבי אלבז הוא חבר קואליציה ואני מאד מעריך אותו כאדם רציני. עד ישיבת המועצה הקרובה יש עוד זמן ועד אז נלבן את מה שצריך איתו. העתירה היא דוגמה לפופוליזם מהסוג הזול ביותר, כי בסופו של דבר הראשון שיפגע בחילונים כאן בעיר יהיה אבי אלבז בעצמו".
למה?
"כי היום יש מקום שעובד ואי אפשר לכפות על אף עסק לפתוח בשבת. ומה יקרה אם בית המשפט יחליט שבאמת צריך קפה במקום המסעדה ובעל הזיכיון יגיד 'טוב, אז אני סוגר בשבת'? מה נעשה אז? הציבור יישאר בלי כלום בשבת. אגב, כל יזם או בעל עסק במודיעין יכול לפתוח את העסק שלו בשבת אם הוא רוצה. יש לנו חוק עזר עירוני שמסדיר את זה. אבל אני לא יכול לכפות לפתוח בשבתות. וגם כל המקומות הציבוריים שבבעלות העירייה הבריכה העירונית, היכל התרבות ועוד, עובדים בשבת וצריך לזכור את זה".
ואיך תיגמר העתירה לדעתך?
"בסופו של דבר העתירה תתברר בבית המשפט, אבל לדעתי ההסדר שקיים היום הוא ההסדר הטוב ביותר. יש פה ציבור דתי וציבור חילוני שחיים ביחד".
אתה שוקל להדיח את אבי אלבז מהקואליציה העירונית בעקבות העתירה שהגיש?
"אני עוד לא יודע. מבחינת ההגינות שבעניין, אבי אלבז היה צריך לקום בעצמו וללכת מהקואליציה מיד עם הגשת העתירה. אתה לא יכול לשבת בקואליציה ובאותו הזמן גם לצאת נגדה במישור המשפטי. אבל נראה. אני אקרא לו לשיחה ונחליט על המשך דרכו במועצה".
נעבור לתחום העסקי: אזור הפארק הטכנולוגי, למרות שמו, רווי דווקא בחברות לוגיסטיות. אתה רואה בכך כישלון?
"לפני יותר מחמש שנים אמרתי שכל החוכמה לקדם את הפארק הטכנולוגי בליגד היא להשלים את התשתיות. כלומר להשלים את התאורה, להשלים את כל הכבישים, את כל החשמל, את כל הגינון, כך שחברה שזכתה במכרז לקבל מגרש יכולה מחר בבוקר להתחיל לבנות ולהיכנס לבניין כשהיא צריכה רק רק להתחבר לחשמל והיא יכולה להתחיל מיד לעבוד".
ואיך זה יקרה?
"יש לנו הסכם עם רשות מקרקעי ישראל להשלמת תשתיות מלאה. גם בליגד וגן בעינב. כך למשל בעינב הלכנו על פיתוח מלא מול המינהל, ושם בעינב להערכתי בתוך שנתים נגמור להכין את כל התשתיות, כולל שמונה חניונים נוספים. אנחנו נמצאים כבר עם ארבעים וחמישה בניינים שכבר עובדים שם ועוד ארבעים בניינים שנמצאים בשלבי בניה שונים. כבר עכשיו רואים שמגיעות לשם הרבה חברות טכנולוגיה וסייבר והמשמעות היא אחת: שחברות נכנסות למקומות האלה כי זה טוב להן והתהליך זורם".
ומה בליגד?
"בליגד יש מגרשים יותר גדולים, בין שמונה לתשעים דונם כל אחד. היום יש עשרים וחמש חברות הייטק בליגד. החברות ניצלו את המקום והעתיקו לליגד את כל היחידות שלהם, גם את הייצור וגם את משרדי ההנהלה ואת השיווק הכל. יש מקום כי המגרשים גדולים וחברות מנצלות את זה".
מה צפוי עוד לקרות בפארק הטכנולוגי בקרוב?
"בקרוב אנחנו הולכים לעוד שלב בשיווק המיגרשים מול המנהל ואני מאמין שבסופו של דבר נמלא את כל הפארק הטכנולוגי. הכוונה היא להכין גם חניונים נוספים כך שליגד תהיה ריאה ירוקה גדולה. כי מתוך 4,500 הדונמים של הפארק הטכנולוגי, רק מחצית יהיה שטח בנוי והשאר יהיה ירוק. לאט לאט נתחיל לייצר את החלום של פארק טכנולוגי אמיתי ועובד".
מה לגבי המלון המתוכנן שיהיה קרוב לליגד לכיוון פאתי מודיעין?
"המלון יקום. באחרונה עשיתי סיור למספר יזמים, דורון שולדנפרי תושב העיר ועוד מלונאי שגם השתתף בסיור והוא רוצה להקים את המלון".
יש הצדקה להקים מלון במודיעין? אנחנו חצי שעה מירושלים וחצי שעה מתל אביב.
"תתפלא אבל כן. יש כאן אלפי בני אדם בעיקר בשבתות שמטיילים באזור ורוכבים על אופניים ובסוף היום הולכים ללון באזור בן שמן וקצת צפונה משם. בהקמת מלון סמוך לתחנת הרכבת, סמוך לכביש 6 ולכביש 431, יש סיכוי עסקי מצויין למלון שתהיה לו דרישה גדולה. מה גם שהוא יתחבר לפארק הטבע העירוני שיהיה בנחל ענבה. שם נייצר 3,500 דונם של ריאה ירוקה, פארק הטבע העירוני יתחבר בסוף למלון המתוכנן וזה יהיה קומפלקס גדול של נופש פנאי ספורט וטבע".
מתי בעצם אזורי המלאכה והתעסוקה, ליגד ועינב, יהיו גמורים?
"מי שחושב שיהיה קסם והבנינים יקומו בתוך לילה אחד, אז אני ארגיע אותו שזה לא יקרה. בתחילת הקדנציה הקודמת שלי הצלחתי לגייס הרבה מיליונים מרשות מקרקעי ישראל וגיבשנו ביחד תוכנית לפיתוח המקומות האלה. היא מתבצעת, אבל זה לא יקרה מהיום למחר".
איך אתם מעודדים עסקים להגיע לכאן?
"מודיעין היא עיר מאד אטרקטיבית לעסקים ובעיקר לעסקים שירצו לעבור לכאן. הארנונה שלנו לעסקים היא מהזולות בישראל. כדי להביא לכאן חברות חדשות אנחנו עושים הכל, אנחנו נותנים להן את כל האפשרויות".
כולל גם ויתור על תשלום ארנונה לכמה שנים למי שיעביר לכאן חברה, כפי שנהגו בכמה ערים?
"לא. אין כיום מצב שמישהו לא ישלם ארנונה. לראשי רשויות אסור כיום לוותר על תשלומי הארנונה. זה נכון שפעם משרד הפנים אישר לרשויות לוותר על ארנונה לעסקים שיבואו לעיר. היום זה אסור".
אז איזה עוד אפשרויות "פיתוי" יש?
"פרט לארנונה, שהיא כאמור אחת הזולות בארץ, גם הקרקע במודיעין עדיין זולה מאד לעסקים ולתעשייה. ואל תשכח שאנחנו חצי שעה מתל אביב וחצי שעה מירושלים, חמש דקות מכביש 6, עשר דקות מנתב"ג, כביש 431 והרכבת ואנחנו במרכז קרוב מאד לגוש דן. לא באיזה נקודת קצה רחוקה".
המדינה מתכוונת להקים בצומת שילת מחלף שאליו התנגדה העיריה…
"אני הייתי מאלה שהתנגדו נחרצות למחלף במתכונת הקודמת בצומת שילת, שהיה הורס חלק ניכר מאיכות החיים של תושבי שכונת הכרמים. המחלף שמשרד התחבורה תיכנן אז היה אמור להביא את הכביש לתוך המרפסות של תושבי שכונת הכרמים".
איך?
"ה'כנף' שלו לוקחת סיבוב גבוה ועוברת ממש קרוב למרפסות. התנגדנו כעירייה לתוכנית ואני שמח שמשרד התחבורה קיבל את עמדתנו ההצעה שלנו היתה ללכת למחלף קטן יותר ולבצע שיקוע לכביש, כמו בצומת כפר שמריהו. בימים אלה בוחנים שוב את התוכנית, שבכל מקרה תתבצע לאחר אישור תוכנית החומש הבאה של משרד התחבורה שתהיה בשנת 2017 או 18".
אם כך לא צריכים להיות לחוצים ויש זמן…
"נכון. אבל אני רוצה להגיע לדיונים כשכל העבודה הסטטוטורית גמורה. כלומר הפקעות הקרקע לטובת הרשות המקומית בוצעו, התיכנון האדריכלי בוצע וכל התוכניות מוכנות כך שנוכל לבוא לדיונים וכשהמחלף יאושר, נוכל להתחיל מיד בעבודות בלי לבזבז זמן".
עד כמה המחלף חשוב לעיר?
"מודיעין וכל האזור מתפתחים. זה לא רק המחלף. יש עבודות להרחיב את כביש 443 ויש לנו תוכניות לסלול כביש חדש שייצא ממודיעין עילית ויעבור מזרחית ללפיד כפר אורנים וכפר רות ויתחבר קצת לפני מחסום מכבים. הכביש הזה יסיט הרבה תנועה מצומת שילת ויקל מאד על הנהגים, ואת הכביש הזה יש סיכוי שנסלול עוד לפני מחלף שילת".
אלה שטחים שלא שייכים בכלל למודיעין…
"טעות. לעיר מודיעין יש היסטורית שטחים מעבר לכביש 443 לכיוון צפון. אלה היו שטחים שהיו שייכים במקור למכבים, ובשטח הזה ליד מחסום מכבים וצפונה אנחנו עוסקים בתיכנון ומקדמים את הכביש החדש".
זה האזור שבזמנו רצית לתת שטח ליזם הפלסטיני פארוק שמי שיקים אזור סחר חופשי?
"דיברתי איתו ואפילו נפגשתי איתו. הוא הציג לי את התוכנית שלו להקים שטח גדול שבו ימוקמו מפעלים, אבל אני לא נותן לו שום שטח, כי מדינת ישראל לא תאפשר להקים שם אזור סחר חופשי".
במבט לאחור, עד כמה החתימה על המדינה על "הסכם הגג" היתה משמעותית?
"היינו צריכים לצאת מהאחריות של משרד השיכון ולקחת את האחריות על עצמנו כעיר. מניסיון עבר – כל אלה שהצליחו בתחום הבניה, היו ראשי ערים שלקחו על עצמם את הניהול. כל הסכם הגג שלנו בנוי על ההסכם של מערב ראשון לציון".
איך זה התגלגל?
"בא אלי בנצי ליברמן, יו"ר רשות מקרקעי ישראל, ושאל 'מה ישכנע אותך לבנות דירות במודיעין?' אמרתי לו 'תשלימו לי את כל התשתיות לפארק הטכנולוגי, את מבני ציבור, בתי ספר, כולל הכפלת מספר מבני הציבור ואני אבנה את הדירות למגורים'. וכך זה התחיל"
אתם יכולים לעמוד במפעל כזה?
"באתי לתפקיד כדי לעשות. וכדי לעשות צריך אומץ ציבורי וגם אומץ לעשות דברים. בתפקידי הקודם במרכז השלטון המקומי הרמתי פרוייקטים בתחום הבניה והניהול של מיליארד שקלים בשנה, אז יש לי ניסיון. לכן אמרתי לבנצי 'אם אתם רוצים שאני אבנה, תשקיעו בתשתיות'".
דיברו הרבה על הסכם הגג אבל אף אחד לא החליט שתהיה גם בניה ירוקה וידידותית לסביבה בשכונות החדשות. מדוע?
"לצערי לא ניתן ובסוף צריך לקחת בחשבון שיש קונה בקצה והוא לא ירצה לשלם יותר על הדירה. אנחנו בגדול בעד בניה ירוקה, אבל חייבים להציע את זה לדיירים. אם קונה יצטרך להוסיף עוד מאה אלף שקל, אני לא יכול לכפות משהו שהמדינה לא עוזרת. רצינו לבנות בתי ספר ירוקים, באנו למדינה וכשהם ראו שצריך להוסיף עוד 25 אחוז – כולם נעלמו. אבל בקרוב נקיים דיון ובחלק מהדברים בעיקר במבני ציבור נכניס בניה ירוקה בעיקר בנושאים שבאחריות העירייה".
במודיעין יש "מגפה" של קבוצות רכישה לקראת בניית שכונת נופים. זה משמח אותך?
"בשני פרוייקטים בעבר זה עבד יפה כאן. אבל אני אומר לאנשים 'תדרשו ביטחונות', אחרת ניתקע עם אתרי בניה ולא ניתן לזה יד. אני אראה ואבדוק שלא ניכנס לאיזה שהוא סד. לכן אני ממליץ לבדוק טוב טוב לפני שקונים".
איך בודקים דבר כזה?
"אחרי שהקבוצות יזכו, מי שיזכה צריך יהיה לעשות לו בדיקה. המינהל יצטרך לבדוק שכולם עומדים בקריטריונים ואם מי שזכה עומד בכל הקריטריונים, זה אומר שיש לו את היכולת הכספית. צריך להיות זהירים, כדי שלא יווצר מצב שהקונים יישארו בלי בית ובלי כסף".
גם תוכנית מרכז העיר ה"רמבלאס" תופסת תאוצה…
"זו התוכנית הידועה כמע"ר. אחרי החגים, כלומר בתוך חודש חודשיים, נפקיד את התוכנית בוועדה לתיכנון ובניה ונלך להתנגדויות ומיד אחרי זה נתחיל לשווק את המגרשים. התוכנית כוללת רצועה ארוכה של שדרה רחבה מאזור העירייה ועד לקניון עזריאלי, שיהיו שם מאות עסקים, מסעדות, בתי קפה, משרדים וגם מגורים. הרבה יחידות דיור של שניים ושלושה חדרים והעיקר: זה יהיה אזור של 24/7. כלומר הוא יפעל סביב השעון ובשבתות כמובן. מי שרוצה שקט – שלא יקנה דירה ברמבלאס".
לפיתוח המואץ של הרכבת בעיר תהיה השלכה כלכלית ועיסקית גדולה כצפוי?
"ודאי. הרכבת מוסיפה הרבה מאד לעיר בעיקר תחנת הרכבת של פאתי מודיעין שביחד עם קשת מודיעין תקל על הגישה לעיר וממנה ותקרב אותנו לכל מקום".
אבל מי שרוצה להשתמש ברכבת צריך לדאוג לחניה שם.
"ולכן אנחנו מקימים בפאתי מודיעין חניונים חדשים וגשר לאזור עינב, וגם בתחנת הרכבת מודיעין מרכז אנחנו מקימים שני חניונים נוספים".
איפה בדיוק?
"במגרש הגדול שמול קניון עזריאלי שעליו אמור לקום בניין העירייה החדש נקים את החניונים. יש לנו שטחים מסביב שמיועדים לחניות".
אתה מרוצה מהביטחון האישי בעיר? אנחנו שומעים על פריצות במכבים ורעות כמעט כל שבוע…
"בתוך מכבים רעות יש את כל האפשרויות לשמור על הבתים. יש לרובע גדר ביטחון ומחסומים והנה נכנסים לבתים. אין כאן מאה אחוז. יש מאבטחים ברובע ולעומת זאת, בעיר עצמה אין מחסומים. אז אנחנו שולחים את הסיירת שלנו שמפעילה נוכחות. בכלל, רובע מכבים רעות היסטורית מקבל יותר תקציבים ואמצעי ביטחון. הגנבים נכנסים בכביש הראשי לשכונה ולא דרך הגדר".
ואנחנו כמובן קרובים לקו התפר וגם זה משפיע.
"נכון ולכן הפעילות נמשכת. ואנחנו עם יד על הדופק לגבי הקרבה לקו התפר בכל ההיבטים הביטחוניים".
אתה מודאג מכך?
"אני תמיד מודאג מהקירבה הזאת לקו התפר ולכפרים. לכן אני בקשר רציף עם כוחות הביטחון והמשטרה. אגב, לא הרבה שוהים בלתי חוקיים נכנסים לעיר כמו שחושבים".
עם הסכם הגג יהיו כאן הרבה יותר פועלים פלסטינים…
"הבעיה של כל מדינת ישראל היא שאין פועלי בניה ויהיו חייבים להכניס עובדים זרים והרבה, לאור הסכמי הגג החדשים".
נעבור למרכז השלטון המקומי – מתי נכנס לך הג'וק הזה לראש?
"באתי מהתחום של ניהול ערים ותפיסת העולם שלי היא תפיסה מקצועית לפני הכל. רק כך ניתן להגיע לתוצאות, ורואים את זה במודיעין. בתפיסה המקצועית אתה מקדם את העיר שלך הרבה יותר מאשר אם תהיה ראש עיר פוליטי. זאת עובדה".
להיות יו"ר מרכז השלטון המקומי זה גם על חשבון עיריית מודיעין?
"בכלל לא. סדר היום שלי כיו"ר המרכז דומה למה שהיה קודם. אל תשכח שמאד קל לי להביא את האנשים לישיבות במודיעין. אני לא צריך לנסוע שעתיים לכל ישיבה ואני לא נמצא בפריפריה הרחוקה. אני חצי שעה ממרכז השלטון המקומי והרבה יותר קל לי בתפקיד לפתוח דלתות עבור העיר".
יו"ר מרכז השלטון המקומי משמש אותך כמקפצה לתפקיד במישור הארצי?
"בבחירות 2008 כולם אמרו 'הוא בא לקדנציה אחת ויילך הלאה' ואני התחייבתי לשתי קדנציות לפחות. אני יכול לגלות לך שעכשיו אני מכין כבר את הקדנציה השלישית. מבחינת כל התוכניות וכל מה שצריך, אני רוצה כדי לקדם את העיר ולהביא אותה לאן שאמרתי בתחילת הדרך. אין לי שום כוונה לברוח לשום מקום. תאמין לי שבתפקיד ראש עיריית מודיעין אני הרבה יותר ביצועי מהרבה שרים שיושבים בממשלה. וכשאני רוצה להגיע לראש הממשלה, אני מגיע מהר מאד".
כי הגעת דרך המפלגה הנכונה…
"לא נכון. זה לא קרה בזכות הליכוד. זה חיים ביבס שזכה בתפקיד. הצביעו עבורי למעלה מחמישים אחוז מראשי הרשויות ומול יו"ר מכהן, כי הם רצו משהו חדש, שינוי מרענן".
ההפתעה היתה שהשגת רוב גדול במגזר הערבי?
"לא הפתעה. ידעתי בדיוק איך הם יצביעו. דווקא במגזר הערבי השגתי רוב גדול ודווקא בצפון. הבחירות האלה היו מאד מעניינות כי כמעט מחצית מראשי הרשויות המקומיות בישראל התחלפו בבחירות האחרונות וזה אומר שאנשים רצו משהו חדש ואני הבאתי רוח חדשה למרכז השלטון המקומי, תפיסה חדשה וחשיבה חדשה, ואנשים אוהבים את זה".
עד כמה יש לך השפעה מעשית בתפקיד יו"ר המרכז?
"אני עוסק במענקי איזון, במענקי פיתוח. מאחורי הקלעים ניהלנו דברים חשובים והצלחנו להגיע לדברים. אבל לא כל דבר אתה מצליח. אני משתדל לתת מענה בכל התחומים, אני עוסק הרבה ברווחה בשלטון המקומי, דו"ח אלאלוף על העוני, באתי לפגישה איתך מדיון בנושא העוני".
אחרי "צוק איתן", איך מחזירים את ערי הדרום למסלולן?
"קיימנו במהלך המלחמה שני כנסים בדרום עם ראש הממשלה ושר הביטחון. צריך לזכור שהיום ראשי הרשויות שעשו עבודת הכנה נכונה עם פיקוד העורף ועם רשות החירום הלאומית (רח"ל) תיפקדו מצויין במבצע צוק איתן. לא היה אחד שקרס וגם כיפת ברזל נתנה שקט לראשי הרשויות לעבוד. נכון ש מטבע הדברים אנחנו רוצים יותר משאבים כדי לסייע לרשויות בדרום, אבל לצוק איתן היו הוצאות משמעותיות. התכוונו לפני צוק איתן לבוא לממשלה עם סל דרישות גדול ואני מבין שהיום סל הדרישות שלי יהיה קטן יותר וצריך להבין את זה וראשי הרשויות מבינים את זה היטב, למרות שאני אומר כל הזמן שצריך גם כיפת ברזל כלכלית".
איזה מקום תפסת ב"רשימת המשפיעים" הארצית שפירסם השבוע העיתון דה-מארקר?
"אני מקום 67. ציפי לבני, מאיר כהן, עמיר פרץ, אפילו משה כחלון מאחורי".
אגב כחלון, פעם דיברו שתחבור למפלגה החדשה שכחלון יקים. זה רלוונטי?
"לא יודע. אני נגד התפיסה של לעזוב מפלגה, אלא אם כן זה מצב קיצוני שבו המפלגה איבדה ממש את הדרך".
והליכוד לא איבד את דרכו?
"אני מאמין שניתן עדיין לשקם את הליכוד בתוך הבית. מצד אחד יש ראש ממשלה מצויין, שעובד ועושה טוב את הדברים, ומצד שני המפלגה שצריך לחבר לה רשימה טובה".
אריק שרון עזב את הליכוד…
"אני מכיר טוב את ביבי ויודע שביבי לא יעזוב את הליכוד כמו אריק".
ולאן המצב הזה מוליך את הליכוד?
"אני חושב שנצטרך לשנות את התפיסה לגבי מה שקורה בליכוד, כי לא יכול להיות מצב שבו הליכוד ששואב את כוחו בעיקר מהפריפריה החברתית והפריפריה הגיאוגרפית, שתהיה לו רק נציגה אחת מהפריפריה וזאת מירי רגב. כי אם 50% לפחות של הרשימה לכנסת של הליכוד לא תגיע מהפריפריה, זאת תקלה קשה וצריך לטפל בתקלה כזאת. וככל שנתקן את זה מהר יותר, כך יהיה טוב יותר בבחירות הבאות. הציבור מבין את זה והוא כבר לא פראייר של אף אחד ויודע לשפוט".
אז אתה לא שמח מהייצוג היום…
"לא יכול להיות מצב שאין לנו נציגים בכנסת מהצפון ומהדרום אלא רק מהמרכז".
המצב הזה משפיע על ההחלטה שלך לא לרוץ במישור הארצי?
"ההחלטה שלי נובעת קודם כל מהמחשבה מה טוב לעיר מודיעין".
ואם נתניהו יקרא לך?
"השיקול המרכזי שמנחה אותי קודם כל הוא טובת העיר מודיעין. הציעו לי לא מעט פעמים לעשות את המעבר לפוליטיקה הארצית".
נתניהו הציע?
"בוא נגיד שהציעו".
מי? מקורבים של ביבי?
"הציעו לי מספיק תפקידים במישור הארצי ולא לקחתי אותם. אני יודע לעשות את ההפרדה, אותי מעניין קודם כל להשלים את המשימה שלקחתי על עצמי בעיר מודיעין. אני כרגע כל כולי מתכונן לקדנציה השלישית כראש עיריית מודיעין" .
אתה מתחרט על משהו שעשית או שלא עשית?
"לא".
(צילום אינגריד מולר)