מחיר האזעקה

רותי בוסידן
מאז פרוץ המלחמה נאבק תושב העיר הסובל מהלם קרב בפיקוד העורף ובעירייה בניסיון להעתיק ממקומו צופר אזעקה הממוקם בצמוד לביתו: "בכל פעם שהצופר פועל אני רועד למשך כמה שעות, עלו לי אחוזי הנכות"
צילום: פרטי

החיים בישראל מאז ה-7 באוקטובר ופרוץ המלחמה היו מטלטלים עבור כל העורף הישראלי, אולם יש כאלו שעבורם אלה היו יום קשים עוד יותר. אחד מהם הוא אלימלך אלברטל, תושב העיר המוכר כהלום קרב, שהאזעקות הבוקעות מצופר אזעקה המוצב בצמוד לביתו החמירו את מצבו.

אלברטל, בן 36, מוכר כפוסט טראומטי עם נכות לצמיתות, ומאז ה-7 באוקטובר והאזעקות הרבות הוא פנה פעמים רבות אל פיקוד העורף ועיריית מודיעין בבקשה להעתיק את הצופר למיקום אחר, אולם ללא מענה. השבוע, לאחר פניית מודיעין News בנושא, הודיעה העירייה כי נבחנת כעת האפשרות להעתיק את הצופר ממקומו. יש לציין כי העתקת הצופר למיקום אחר כרוכה גם בעלות כספית של עשרות אלפי שקלים.

השבוע סיפר אלברטל, המתגורר ברחוב שבט בשכונת הכרמים, על השפעת האזעקות הרבות על מצבו: "התראתי לרשויות לפני כמעט שנתיים שזה ממש אסון מבחינתי. בכל פעם שיש אזעקה זה פוגע בי נפשית, גורם לי לרעידות בגוף למשך כמה שעות וחוסר יכולת לתפקד. אני פשוט משתתק. הפגיעה הנפשית עצומה, אני לא מצליח להירדם בלילות ועוד הרבה סימפטומים שמוכרים אצל הלומי קרב. אני לוקח עוד יותר כדורי שינה כדי להרגיע את כל הסימפטומים שמגיעים עם האזעקה".

אלברטל, שלקה בהלם קרב בעת שירותו במג"ב לאחר קרב יריות בשכונת עיסאוויה במזרח ירושלים, מצא את עצמו מאז פרוץ המלחמה מטורטר בין פיקוד העורף לעיריית מודיעין, שכל אחד מהם הפנה את האחריות לשני. "דיברו איתי מעיריית מודיעין ונאמר לי שאין אפשרות ויכולת לעשות כלום בנידון ושזה קשור לפיקוד העורף. פניתי לפיקוד העורף והם החזירו אותי לקב"ט העירייה ואמרו חד-משמעית שזה עניין של הרשויות בעיר. לאחר כשנה  פניתי שוב פעם לעירייה. האזעקות לא פוסקות, מצבי הנפשי הידרדר עד כדי כך שהעלו לי את אחוזי הנכות בעקבות הפגיעה שמחמירה עוד ועוד. פניתי שוב פעם לעירייה ושוב פעם חזר אליי הקב"ט ללא שום פתרון".

"מה שהורג אותי פה", אמר השבוע, "זה שפשוט יש פה מקרה של ממש פיקוח נפש ויש התעלמות מוחלטת של כל הגורמים מכל הכיוונים. הנושא נמצא באחריות העירייה ואני מצפה מהם לטפל בזה. אמרו לי שבודקים, אבל בפועל אני סובל כבר יותר משנה וחצי. הנכות שלי גדלה ואין פתרון משום גורם. זאת ממש התעללות נפשית. הצופר נמצא בגובה הכביש, שמונה צופרים מכוונים לתוך הדירה שלנו, ואין שום מענה מאף גורם, במיוחד בימים כאלה".

מדוברות העירייה נמסר השבוע: "הבקשה מטופלת ומיקום חדש לצופר נבחן בימים אלה יחד עם פיקוד העורף".

[the_ad_group id="87"]
[the_ad_group id="89"]

כתבות נוספות