לאחר שהתגלו לאחרונה מספר מקרי כלבת, אצל כלבים ותנים, באזור מתקן אדם, כפר דניאל ומבוא חורון, עדכנה העירייה בסוף השבוע כי מקרה נוסף התגלה במכבים.
מהעירייה נמסר כי בשישי בצהריים נתפס במכבים כלב בר פצוע עם סימנים מחשידים לכלבת, שהועבר לבדיקה במכון הווטרינרי בבית דגן.
בעקבות המקרה פרסמה העירייה הנחיות לתושבי מכבים: חל איסור מוחלט לשחרר כלבים, יש להשאירם בתוך הבית או תחת השגחה מלאה; אין להשאיר מזון מחוץ לבתים, בחצרות או במרחבים פתוחים, כולל פינות האכלה לחתולים או כל חיה אחרת.
עוד פרסמה העירייה הנחיות לכלל תושבי העיר: בעלי כלבים שכלביהם אינם מחוסנים נדרשים לחסן בהקדם האפשרי; חל איסור לאסוף בעלי חיים מהשטח שאין לגביהם היסטוריה חיסונית, או שהם לא מוכרים לכם; תושבים שראו כלב בר בגודל בינוני, בצבע חום בהיר באזור המחסנים במכבים, מתבקשים לדווח למוקד העירוני: 089726020 (המידע נדרש לצורך מיפוי תנועת הכלב ואיתור חשיפות אפשריות).
עוד נמסר כי כל אדם שנשרט או ננשך בימים האחרונים על ידי בעל חיים נדרש לפנות באופן מיידי ללשכת הבריאות ברמלה (רחוב דני 3, טלפון: 08-9181202).







