עתיד פלילי

אלי דנון
בפוליטיקה שלנו אנחנו באמת אף פעם איננו יכולים לדמיין מה יקרה בפועל. על פי ההנחה הזאת, יגאל עמיר עוד עלול להיות יום אחד הרב הראשי לישראל
צילום: מכללת ספיר, ויקיפדיה

אם היו אומרים לכם לפני כ-24 שנים, כאשר אריה דרעי הורשע בשוחד ונידון לשלוש שנות מאסר, שבעתיד הוא יכהן כשר ביטחון או שר האוצר של מדינת ישראל, האם הייתם מאמינים? כמעט אותו דבר לגבי בצלאל סמוטריץ', שנעצר על ידי השב"כ ב-2005, ועוד לא אמרנו חצי מילה על איתמר בן גביר, שלדבריו הוגשו נגדו 53 כתבי אישום והוא הורשע בשמונה מהם על עבירות פליליות.

רוצה לומר שבפוליטיקה שלנו אנחנו באמת אף פעם איננו יכולים לדמיין מה יקרה בפועל. על פי ההנחה הזאת יגאל עמיר, רוצחו של יצחק רבין ז"ל, עוד עלול להיות יום אחד הרב הראשי לישראל.

העובדות שציינתי לגבי דרעי, סמוטריץ' ובן גביר אינן מפריעות כלל למי שעומד למנות אותם לתפקידים בכירים ויכהן בימים הקרובים כראש ממשלה, הנמצא בעיצומו של משפט על קבלת שוחד וכו'.

די בתמונת המציאות ההזויה הזאת כדי להבין איזו דרך עשינו מאז הערכים להם הטיפו בן גוריון ואלה שבאו אחריו, לבין מציאות חיינו העכשווית. האם מישהו זקוק להוכחה נוספת שכמעט בלי להרגיש אנחנו קרובים מאוד לימים שבהם כסדום היינו ולעמורה דמינו? ועוד לא הוצאנו מילה על פסקת ההתגברות וההשלכות שלה על רף הכניסה של אזרחים לחיים הציבוריים. מה שאומר שכל זב חוטם ומצורע ובעל עבר פלילי או עתיד פלילי יוכלו "להחליט עלינו".

הממשלה החדשה טרם התגבשה וכבר עתה ברור כמעט לחלוטין שהחוק הנורווגי לא ידע עדנה כזאת. לפחות 7 מועמדים מהליכוד, עד המקום ה-39 וכולל, בדרך לפרלמנט שלנו, ועוד אחרים ממפלגות שירכיבו את הממשלה העצומה המתהווה. כמה זה יעלה לנו? מיליונים. אבל מי סופר. את החשבון הם יגישו לנו ואנחנו נשלם כמו עבדים נרצעים הכורעים תחת נטל ההתייקרויות מכל הכיוונים והחזיתות.

אין ספק שיש לכבד את תוצאות הבחירות, גם אם באכזבה ומורת רוח. זו הדמוקרטיה בתפארתה, אבל אין ספק שיש לה לדמוקרטיה גם פנים מסוכנות, ועדיין היא עדיפה על כל צורת שלטון אחרת.

כתבות נוספות

הנציג שלנו ביבשת השחורה

גדעון בכר, איש משרד החוץ המוכר מפעילותו בעמותת "תושבים משפיעים במודיעין", מונה לאחרונה לשגריר ישראל בקניה ומספר מדוע דווקא באפריקה אוהבים אותנו

תסתדרו לבד

הורי הילדים בגן ברחוב אפרים גילו עם פתיחת השנה כי הגן אינו מצויד כראוי וכי הציוד שישנו ישן ולא תקין, ונאלצו לצאת למסע גיוס תרומות: "העירייה לא עשתה כלום". העירייה: כל הבעיות טופלו

יש אנשים שיוצאים לפנסיה ומאבדים עשרות אלפי שקלים למרות שהצליחו לחסוך, פשוט לא ידעו לשאול את השאלות הנכונות במועד הפרישה

בבדיקה ראשונה גיליתי פרט מפתיע: האישה עדיין משלמת מס על הקצבה, למרות שהיא זכאית לפטור כמעט מלא על רוב הסכום. אלפי שקלים בכל שנה הלכו

המשך קריאה »

הנציג שלנו ביבשת השחורה

גדעון בכר, איש משרד החוץ המוכר מפעילותו בעמותת "תושבים משפיעים במודיעין", מונה לאחרונה לשגריר ישראל בקניה ומספר מדוע דווקא באפריקה אוהבים אותנו

המשך קריאה »

תסתדרו לבד

הורי הילדים בגן ברחוב אפרים גילו עם פתיחת השנה כי הגן אינו מצויד כראוי וכי הציוד שישנו ישן ולא תקין, ונאלצו לצאת למסע גיוס תרומות: "העירייה לא עשתה כלום". העירייה: כל הבעיות טופלו

המשך קריאה »