חברי קבוצת ריצה שהתאמנו ברחוב אסתר המלכה הותקפו על-ידי תושב שכונת מוריה, שכעס על סימוני המרחקים שצויינו על המדרכה • אחד הרצים הותקף במוט ברזל והזעיק את המשטרה, שעיכבה את החשוד לחקירה ושיחררה אותו לביתו • שכנו של התוקף, עימו שוחחנו לאחר המקרה, מביע בו תמיכה: "איזה מין דבר זה לבוא ולסמן על המדרכות בספריי שאחר כך לא יורד וצריך שתבוא העירייה למחוק את זה? זאת חוצפה"
מקרה תקיפה חמור, וחריג למדי יש לציין, אירע ביום חמישי שעבר ברחוב אסתר המלכה בשכונת מוריה במודיעין.
במהלך האירוע תקף תושב הרחוב חברי קבוצת ריצה שהתאמנו במקום וחבט במוט ברזל בראשו של אחד הרצים שנזקק לטיפול רפואי. התוקף נלכד לאחר שניסה להימלט מזירת האירוע, אולם שוחרר באופן מעורר תמיהה כבר באותו יום בתנאים מגבילים ונאסר עליו להתקרב אל הרץ שהותקף למשך 15 יום.
ט', תושב העיר שהותקף, תיאר את המקרה: "במסגרת הקבוצה רצנו ברחוב אסתר המלכה. ברחוב יש סימוני אינטרוולים (מרחקי ריצה, ע.ק.) שרוססו בספריי על המדרכה. תושבים זועמים יצאו מבתיהם כשהם טוענים להיותנו אחראים לסימונים. הם צילמו אותנו וקיללו. האווירה הייתה מאוד לא נעימה בלשון המעטה. בשלב מסוים הצטרף אדם שנקרא לו איקס. הוא חסם את דרכנו ובפעם השנייה שחזרנו לשם הוא נשא מוט ברזל עמו היכה בראשי. מעוצמת המכה התכופפתי וכשהזדקפתי הוא היכה פעם נוספת בראשי. כלומר כשהוא ראה שאני מצליח להתרומם הוא היכה שוב כדי להוריד אותי".
למה לדעתך הוא תקף אותך? על מה הם כעסו?
"על מה הם כעסו? רוססו שם על המדרכה סימוני מרחקים, כל ספרה בגודל של עשרה סנטימטר. זה עורר את קצפם. בשלב מסויים יצא אותו טיפוס אחוז אמוק וחסם את נתיב הריצה שלנו. מעולם לא ראיתי אותו קודם לכן. הוא צעק וגידף ונראה מאוד נסער, שזה כשלעצמו היה נראה לי מאוד תמוה, למרות שזה לא היה רחוק מהאווירה הכללית במקום. בפעם הבאה שהגענו לאזור, רק אני והמאמנת, הוא כבר חיכה לנו עם מוט ברזל טלסקופי".
מה קרה לאחר התקיפה?
"באותו רגע התושבים בשכונה גיבו אותו לחלוטין. הוא התחיל לברוח והתושבים שהיו שם סירבו למסור לנו את שמו או את מקום מגוריו. כהרף עין הם נעלמו, בזמן שאני עקבתי אחריו והפצרתי בו שלא להימלט כי הוא רק יחמיר את המצב. בכל פעם שהתקרבתי אליו הוא איים שירצח אותי. בשלב הזה הוא ניסה להתחבא באחת החצרות הפנימיות, וכאשר התקרבתי לשם אחת מדיירות הבניין צרחה עלי שאסתלק מהשטח הפרטי שלה. מעולם לא דמיינתי שדבר כזה יקרה לי במודיעין".
בשלב זה הגיע לאותה חצר פנימית שוטר שעצר את התוקף ולקח אותו לחקירה בתחנת מודיעין. ט' ממשיך: "למחרת הגעתי לתחנה ונתתי עדות, שם סיפרו לי שהוא שוחרר בתנאים מגבילים. זאת אומרת שהוא לא במעצר בית ויכול לנוע בחופשיות. אין לי דבר נגד משטרת מודיעין, אבל אני יכול להביע סימני שאלה שיש לי סביב הטיפול בו".
מאמנת קבוצת הריצה שהייתה עם ט' בזמן האירוע סיפרה השבוע: "הופתעתי מעוצמת התגובה של התושבים ברחוב. לפני כמה שבועות עשיתי על המדרכה סימונים כאלה, שנשטפים במים ואחרי הגשם לא נשאר כלום, וראיתי שאנשים עברו ושאלו למה אני מסמנת על המדרכה. לא הבנתי בכלל מה לא בסדר בזה. האירוע בשבוע שעבר היה מבהיל, הזדעזעתי מהתגובה הקיצונית של התוקף. עוד לפני שהוא חזר עם המוט, אמרתי לט' שאם היה לו סכין ביד הוא היה דוקר אותי. זה היה מטורף".
תחזרי לרוץ שם עם המתאמנים שלך?
"מבחינתי כן, אבל אני נותנת שירות לקבוצה שלי ולא כולם היו בעד לחזור לשם. לפחות לא בתקופה הקרובה. הבנות בהחלט נלחצו. יש תוקף שמשוחרר הביתה ואנשים מפחדים. לך תדע מה יקרה אם נעבור שם שוב".
יצאנו השבוע לרחוב אסתר המלכה, שם פגשנו את אחד משכניו של התוקף. אותו שכן היה עד ראייה למקרה. הופתענו לשמוע כי השכן מצדד בתוקף ותולה את האשמה בהשתלשלות האירועים בקבוצת הרצים. "הם אשמים במה שקרה פה ועכשיו הם הולכים ומפרסמים את זה בפייסבוק ובעיתון"" הוא אומר. "למה? בגלל שהם יודעים שזאת אשמתם והם עשו משהו לא טוב ועכשיו הם רוצים שלא ידברו על זה".
כל הכעס הזה בגלל סימונים על המדרכה?
"איזה מין דבר זה לבוא ולסמן על המדרכות בספריי שאחר כך לא יורד וצריך שתבוא העירייה למחוק את זה? זאת חוצפה. אתה לא היית כועס אם היו באים אליך הביתה ועושים דבר כזה?".
אולי הייתי כועס, אבל לא הייתי תוקף.
"זאת לא הייתה תקיפה ולא היה בכלל מוט ברזל. הם התייחסו בביטול ובזלזול כשביקשו מהם לא לרסס על המדרכות כבר בפעם הראשונה לפני כמה שבועות. גם עכשיו כשהם עברו פה והעירו להם על זה, אז הם לא התייחסו ואמרו שזה בכלל לא הם סימנו את זה".
ובגלל זה לתקוף במוט?
"האיש הזה הוא שכן שלנו וגר פה כבר 12 שנים ואף פעם לא הייתה שום בעייה איתו. הוא איש מאוד נחמד. הוא סבא לנכדים. זה היה הוא מולם, שלושה רצים, והוא הרגיש מאויים כנראה מהתגובות שלהם".
מדוברות המשטרה נמסר: "עם קבלת הדיווח במשטרה הגיע למקום כוח משטרה שפתח בסריקות, איתר את החשוד במעשה ועצר אותו לחקירה. עם סיום החקירה שוחרר החשוד בתנאים מגבילים והחקירה בעניינו נמשכת. אין בשחרורו של החשוד בתנאים להעיד על תוצאות החקירה בעניינו ובוודאי לא על חפותו. משטרת ישראל רואה בחומרה כל מעשה אלימות ותמשיך בחקירת המקרה ביסודיות במטרה להגיע לחקר האמת".