שלמה פסי, חבר המועצה וממלא מקום ראש העיריה המתגורר ברעות (וגם מחזיק ב"תיק הרובע") מתכוון לפתוח בהליכים לסגירתה של עמותת "נאות רעות", הפועלת מאז הוקם היישוב לפני עשרים וחמש שנה. הסיבה – העמותה מתכוונת להוציא לא פחות ממאתיים אלף שקל על מסיבת ה"חצי יובל".
העמותה הזמינה את חבריה לאסיפה כללית ב-11 לפברואר, שבמהלכה יועלה לאישור הסעיף התקציבי למימון החגיגה. בנוסף יועלה גם סעיף הקצאה של רבע מיליון שקלים מתקציב העמותה להמשך הטיפול במבני הציבור ברעות.
אלא שפסי, שהיה יו"ר העמותה בימיה הראשונים, ראה את ההזמנה ורתח מזעם: "זאת שערוריה וביזבוז כספי החברים בעמותה. לקיים אירוע לציון 25 שנים לרעות בסכום כזה?".
למה לא? שתהיה שמחה…
"ביררתי אצל בעלי המקצוע במחלקת התרבות בעירייה ואמרו לי שניתן להרים אירוע מכובד, כולל זמרים וכיבוד וכל מה שצריך, גם בסכום צנוע הרבה יותר. משהו כמו שישים שבעים אלף שקל".
ובגלל זה לפרק את העמותה?
"האמת שאין הצדקה לקיומה של העמותה. היא הוקמה כשרעות הוקמה כדי לנהל את שלב ההקמה והאיכלוס. עכשיו רעות היא שכונה בתוך העיר מודיעין ולעמותה אין למעשה תפקיד משמעותי. אבל בקופתה יש כסף וראשיה מבזבזים אותו ללא הצדקה".
יעקב ברוש, יו"ר העמותה, דוחה את טענותיו של פסי: "עוד לא הקצבנו אפילו שקל אחד לחגיגה. אמרנו שנשאל את החברים ונבקש הצעות לאופי האירוע, נקים ועדה שתבחן את הרעיונות ואז נחליט כמה להוציא על האירוע. רק הצבנו רף עליון של עד מאתיים אלף שקל".
ומה דעתך על רצונו לפרק את העמותה?
"מי שיכול לפרק את העמותה הם חברי העמותה. אם הם יחליטו לפרקה, מי אנחנו שנתנגד לזה?"
רעות הוקמה כיישוב קהילתי המיועד לאנשי צבא קבע ועובדי מערכת הביטחון וכאמור העמותה נוסדה עם הקמת היישוב כדי לאפשר לאנשי צבא הקבע להירשם למגורים ביישוב החדש. העמותה ניהלה את הליכי הרכישה, התשלומים, התיכנון ועד לכניסה לבתים. גם לאחר סיום הבניה ואיכלוסה של רעות המשיכה העמותה לתפקד כזרוע הביצועית של התושבים, ששילמו ומשלמים עד היום דמי חבר.
אבל עם כינונה של מודיעין והאיחוד עימה החלה הרשות המקומית לדאוג לצרכי רעות וחלק מפעילויות העמותה התייתרו. מאחר ובקופת העמותה הצטברו סכומי כסף, המשיכה העמותה בפעילות שעיקרה אירועים חברתיים, לצד פעילות שוטפת כמו טיפול בהעברת בעלויות על הקרקע ממינהל מקרקעי ישראל לידי התושבים, או בקבלת הזכויות על מבני הציבור ברעות שהועברו לאחריות העירייה.
בתמונה: פסי. "אפשר לחגוג גם ב-70 אלף" (צילום ארכיון)