הכינו את בקבוקי המים: בקרוב יתקיימו הפסקות באספקת המים במספר שכונות בעיר, עקב המשך העבודות להחלפת קו המים הראשי שמבצע תאגיד "מי מודיעין".
בתקופה האחרונה אירעו מספר פיצוצים בקו הראשי המספק מים לעשרות רחובות במספר שכונות בעיר, כאשר ב"מי מודיעין" הבינו כי תיקונים נקודתיים אינם מספיקים והחליטו להחליף את הצנרת בכל קטע הקו הבעייתי. הצינור החדש שיחובר עשוי מחומר פלסטי עמיד יותר ממתכת שאמור להחזיק מעמד עשרות שנים. העבודות להחלפת הצנרת בקטע המדובר יתחילו בשבוע הבא ויימשכו כחודשיים.
במהלך העבודות תתקיים כאמור לפחות הפסקת מים אחת, שמטרתה לחבר את קטעי הצינור השונים. הפסקת המים תשפיע על רחובות רבים בעיר, אך ב"מי מודיעין" אומרים כי ניסיון מלמד שברוב הרחובות המים עדיין ממשיכים לזרום בבתים, אם כי בלחץ נמוך מאוד. תאגיד "מי מודיעין" יציב ברזיות לחלוקת מים בשכונות בהן לא תתאפשר זרימת מים כלל.
לפי "מי מודיעין", כדי להקטין למינימום האפשרי פגיעה באיכות חיי התושבים בעיר, תתקיים הפסקת המים בשעות הלילה. תאריך הפסקת המים ייקבע לפי קצב התקדמות העבודה. הצפי הוא כי ההפסקה תתקיים בשבוע שבין 25-29 לאוקטובר, אך אין אפשרות לתת במועד מוקדם זה תאריך סופי.
בנוסף להפסקת המים יהיו מספר שינויים בתנועה במהלך העבודות. שינויים אלו כרוכים בסגירות של נתיבי תנועה, לצורך העברת קטעי צינור מתחת לכביש ומתבצעים בתיאום עם המשטרה. רוב השינויים בתנועה יתקיימו בשעות הלילה כאשר השבוע תהיה חסימה בצד אחד של רחוב הירקון ובהמשך צפויה גם סגירה של רחוב נחל געתון לצורך העברת צנרת מתחת לכביש.
תאגיד "מי מודיעין" ישלח הודעות מוקלטות לטלפונים של התושבים המתגוררים באזורים שיהיו מושפעים הן מחסימות התנועה והן מהפסקות המים. ההודעות נשלחות לטלפונים של התושבים המעודכנים במערכת, ולכן "מי מודיעין" קוראים לכל תושבי העיר לוודא כי מספרי הטלפון שלהם אכן מעודכנים במערכת התאגיד. עדכון ניתן לבצע דרך אתר "מי מודיעין" WWW.MEI-MODIIN.CO.IL בעמוד שירות לקוחות, עדכון פרטים אישיים. מועדי הפסקות המים וסגירות הכבישים יפורסמו גם באתר האינטרנט ובפייסבוק של התאגיד ושל העירייה, במוקד העירוני ובמוקד הטלפוני של "מי מודיעין".
בתמונה: העבודות ברחוב נחל געתון (צילום: "מי מודיעין")