אחלום לנצח

גיל ח' עמית
2015-03-17 13:02:17
2015-03-17 13:02:17

גוגל חייבת למצוא דרכים חדשות להגדיל את קהל היעד שלה. כיום, כשכולנו משתמשים במנוע החיפוש שהרג את כל יתר מנועי החיפוש, כשרובנו כבר משתמשים באנדרואיד ולא באייפון, כשרובנו משתמשים  בדפדפן כרום, כשכמעט לכולנו יש חשבון ג'ימייל, גוגל כבר יודעת עלינו כמעט הכול. היא יודעת מה אנחנו עושים, מתי ואיפה, יודעת מה אנחנו אוהבים ומה לא, למי נצביע, איפה אנחנו אוכלים ומה, מי החברים שלנו ומה התחביבים שלנו. היא יודעת מה מעניין אותנו ומה מעצבן אותנו ויותר מכול, היא יודעת איך להשתמש במידע הזה.

אחרי שמיצתה אותנו, היא פנתה למדינות העולם השלישי. מערכת בלונים פורחים שתוכננה כדי לתת אינטרנט לחברות נחשלות ועניות, השתתפה ביוזמות משותפות כאלה ואחרות כדי לשפר את איכות חייהם של תושבי העולם השלישי ובאופן כללי פועלת כדי להגדיל את שליטתה הגלובאלית. ניתן כמובן להתפעל מהפילנטרופיות של אנשי גוגל, אבל בסופו של דבר לכולנו ברור שאם גוגל תשלוט בתעבורת האינטרנט בעולם השלישי ותשפר את מצבם הכלכלי של תושביו, מי שתהנה מפירות השגשוג האלה תהיה, כמובן, גם היא.

אז מה הלאה? גוגל כבר שולטת בעולם. נכון שיש לה מתחרות גדולות וחזקות כמו פייסבוק ואפל, אבל בסופו של יום מי שמצליחה לשמור (בינתיים) על ההגמוניה שלה היא גוגל שעיקר הצלחתה נובע מהיכולת שלה להשתלב באינספור תחומים ולא להישאר תקועה בעולם האינטרנט, החל מעולם הרפואה (עדשות לחולי סוכרת), הרכב (מכונית גוגל) ואינספור תחומים נוספים.

בכל זאת, גוגל צריכה להגדיל את קהל היעד שלה ולאחר שמיצתה בטווח הקרוב את העולם הראשון והשני ובטווח הרחוק גם את העולם השלישי היא חייבת לנוע הלאה. לא, היא לא מתכוונת לשווק אינטרנט ופרסומות לחייזרים. היא כן מתכוונת לדאוג שפשוט תמשיכו לצרוך את מוצריה הרבה יותר זמן משתכננתם. היוזמה הנוכחית של גוגל, כפי שסיפר ביל מאריס, נשיא גוגל ונצ'ורס, היא להאריך את תוחלת החיים של בני האדם כך שיחיו עד גיל 500. מאריס סיפר על הפרויקט במהדורה האחרונה של בלומברג מרקטס, זה שייצא באפריל הקרוב.

איך גוגל מתכוונת לעשות זאת? מאריס לא מספר עדיין. סביר להניח שהפרויקט נמצא בשלב ראשוני מאוד של פיתוח, אולי בשלב תיאורטי בלבד, אולי הוא לא קיים עדיין, אבל מי שמכיר את מאריס ואת תחומי העניין כמו גם את החברים שלו, ביניהם ריי קורצווייל, עתידן וממציא בתחום הבינה המלאכותית, יכול להמר שהתשובה היא סינגולריות.

הסינגולריות הטכנולוגית היא נקודה תיאורטית בזמן שבה ישיגו המחשבים יכולת חשיבתית שתעלה על זו של האדם. זו הנקודה שבה סרטי המדע הבדיוני  מספרים על מלחמות בין בני אדם למכונות, כמו בשליחות קטלנית למשל, אבל זו גם יכולה להיות הנקודה שבה בני האדם יבצעו בעצמם שינויים מרחיקי לכת שישלבו אותם בתוך המחשבים אם בעזרת הרחבות קיברנטיות ואם באמצעות הורדת התודעה למחשב וויתור על הגוף הפיזי. סביר להניח שזה הכיוון שאליו הולכת גוגל. הורדת התודעה למחשב להגדיל את תוחלת החיים פיזית ממש בלי להגדיל את משאבי כדור הארץ באופן משמעותי עלול לגרום לבעיות רבות יותר משגוגל תוכל לטפל בהן. ליצור עולם וירטואלי שבו ימשיכו בני האדם לחיות וירטואלית, לחשוב, ליצור ולקנות (בכסף שיהיה כנראה אמיתי) והכל בתמיכת ובשליטת גוגל. כמובן שהטכנולוגיה עדיין לא נמצאת שם, וייקח זמן עד שהמין האנושי יהיה מוכן לשינוי כזה, אבל אנחנו בדרך – וגוגל החלוצה.

 

כתבות נוספות

המוכר הולך יחף

לוטם מידן ממודיעין פוטר מעבודתו לאחר ששירת במילואים במשך שנה כלוחם ביחידה מובחרת, ובמקום לשקוע לדיכאון פתח בעיר חנות לנעלי "ברפוט"

פארק מכבים, אבל בשטחי הרשות

ברמ"י פתחו את המכרזים לחכירת מגרשים בפארק תעשיות חדש, במרחק של מאות מטרים ממחסום מכבים ובשטחי C. מחיר המינימום: 833 אלף שקל למגרש בגודל 2.2 דונם

היועמ"שית: אין אכיפה בררנית

בהרב מיארה הגיעה הבוקר לדיון בוועדת החוקה בכנסת ואמרה: "אלו הנחות חסרות בסיס על מוטיבציות לא קיימות מצד גורמי האכיפה"

המוכר הולך יחף

לוטם מידן ממודיעין פוטר מעבודתו לאחר ששירת במילואים במשך שנה כלוחם ביחידה מובחרת, ובמקום לשקוע לדיכאון פתח בעיר חנות לנעלי "ברפוט"

המשך קריאה »