רשות המים ביצעה ביקורת בתאגידי המים הפועלים במדינה ובבדיקה "זכה" תאגיד מי מודיעין לציון "חריגה משמעותית מרמת הנורמה הנדרשת מתאגידי המים בנושא התיפעולי".
הדו"ח של רשות המים עוסק במספר פרמטרים. בהם שירות לצרכנים (כולל תיקון תקלות), נורמות תיפעול, ביטחון באספקת המים והבטחת המים בעת חירום, וכן דגשים נוספים לגבי פרמטרים שנבדקו בכל תאגיד.
למעט ביקורת זו, שאר הדו"ח לגבי "מי מודיעין" חיובי: בתחום "אמות המידה לשירות לצרכנים" (הכולל תיקון ליקויים) ובסעיף "ביטחון מים וחירום" קיבל התאגיד הערכה טובה מאד. בסעיף "ניטור שפכי תעשייה" קיבל התאגיד ציון "נדרש שיפור", אם כי הציון הכללי בביקורת היה טוב מאד.
ב"מי מודיעין" הודפים את הביקורת השלילית ומעדיפים להתרכז בחיובית: "הפרסום הרשמי של רשות המים מראה כי הציון הכללי המסכם של תאגיד מי מודיעין הוא 'טוב מאוד'. לצערנו, בתקשורת הארצית הוצגו נתונים של סעיפים מגמתיים בלבד, ולא כל סעיפי הדוח, או הציון הסופי של התאגיד. במקרה של 'מי מודיעין' הוצג רק סעיף אחד בתחום התפעול, העוסק בעלות 'פר קוב'. חישוב מוטעה בעלויות בסעיף זה הוא כנראה הסיבה לבעיה שעולה ממנו. הציון הסופי, 'טוב מאוד', לא הוצג כלל בתקשורת הארצית וכך מוצגת תמונה חלקית ומטעה של פעילות התאגיד. חשוב לציין כי הדוח עדיין אינו סופי ויש להמתין לקבלת הדוח המלא וניתוח הנתונים. מיד עם העברת הדוח הסופי לידינו, נבצע כל שיפור שיידרש מאיתנו לאלתר, מאחר ומטרתנו היא להיות מדורגים בין טוב מאוד ומצוין בכל הסעיפים הקשורים לפעילות התאגיד. פרסומי רשות המים מראים כי דוח הביקורת מסכם את הציון של תאגיד מי מודיעין בכל סעיפי ההתנהלות כ'טוב מאוד'. מכתב שהועבר לנו השבוע מרשות המים מעניק לתאגיד ציון לשבח על התנהלותו ומדרג אותו בקרב עשרת התאגידים המובילים בהתנהלות נכונה בארץ".
כפי שהמצב נראה עכשיו, סופם של תאגידי המים קרב. גם השלטון המקומי, גם הכנסת וגם במשרדי הממשלה התגבשו כבר החלטות לפרק את תאגידי המים ולהחזירם לשליטת הרשויות המקומיות, כחלק מתהליך התייעלות שיביא להוזלה משמעותית במחירי המים.
חיים ביבס, בשבתו כיו"ר מרכז השלטון המקומי, אמר כי המבחן יהיה ברמת הרשות המקומית בכל מקום: "יש רשויות שיודעות לעשות את העבודה יותר טוב מרשות המים והתאגידים". יחד עם זאת ביבס הדגיש כי "המטרה המרכזית שלנו במרכז השלטון המקומי היא להוזיל את המים בלפחות 25 אחוז בסך הכל".