לפיד: "מודיעין היא סמל של מעמד הביניים"

יהודה גולן
2014-02-23 00:00:00
2014-02-23 00:00:00

שר האוצר יאיר לפיד סייר ביום שלישי השבוע במודיעין עם ראש העיריה ויו"ר השלטון המקומי, חיים ביבס, ועם חבר מועצת העיר מטעם 'יש עתיד' ומחזיק תיק קידום עסקים קטנים ובינוניים, שחר מי-און. הסיור נערך מיד לאחר החתימה על הסכם המקרקעין בין רכבת ישראל לרשות מקרקעי ישראל, במטרה לראות את התנופה ופיתוח הבנייה בעיר.

תחילה סייר לפיד בשכונת הכרמים, הנמצאת בשלבים מתקדמים להקמתה, משם עברה הפמליה ליד מוסדות החינוך בשכונה וליד בית אקים מודיעין שהוקם לאחרונה, ששחר מי-און הינו יו"ר הסניף המקומי של אקי"ם בעיר.

ביבס הסביר לשר האוצר כי "בזכות הסכמי הגג שנחתמו לאחרונה בעיר, הקמת השכונות החדשות תיעשה במקביל להקמתם של מוסדות החינוך והציבור שישרתו את תושבי העיר, וכך יוכלו התושבים החדשים ליהנות ממוסדות חינוך וציבור קרובים לבתיהם זאת בניגוד לנעשה עד כה".

לאחר מכן המשיכו ביבס ולפיד לפארק הטכנולוגי, ששטחו משמש כאזור התעסוקה של העיר. במקום פועלות 15 חברות מתחומי התעשייה והלוגיסטיקה ועוד כ-30 שטחים של חברות הייטק ובעלי מקצועות חופשיים. כמו כן, נמצאים היום חמישה מפעלים ומרכזים לוגיסטיים בשלבי תכנון ובניה.

לאחר מכן הגיעו השניים לתחנת הרכבת פאתי מודיעין, שם הסביר ביבס לשר האוצר על "קשת מודיעין", פרויקט חיבור הרכבת ממודיעין לירושלים. משם המשיכו למרכז עינב המשמש כאזור המלאכה של העיר. במקום פועלים היום כ-35 מבנים המשרתים חברות מסחריות, חברות ביוטכנולוגיה, אולמות אירועים ומוסכים, כאשר המקום שווק כמעט במלואו וחלק ניכר מהמגרשים נמצא בשלבי תכנון ובניה שונים.

הסיור הסתיים בגבעת שרון, המשמשת נקודת תצפית על העיר שם הציג ראש העיר בפני השר לפיד את העיר עצמה וכן עדכן אותו בהתקדמות העבודות להקמת השכונה החדשה הנבנית בימים אלה "שכונת הציפורים".

לפיד ציין בתום הביקור כי "שמחתי לסייר במודיעין וללמוד על התעסוקה ותנופת הבנייה והפיתוח בעיר. מודיעין היא סמל למעמד הביניים, אנו פועלים ונמשיך לפעול עבורה ועבור תושביה. הסכמי הגג שנחתמו בחודש שער מטרתם לאפשר לזוג צעיר ממעמד הביניים לרכוש דירה, והסכם המקרקעין עם רכבת ישראל שנחתם היום בעיר יחבר בין תחבורה לנדל"ן וימנף את העיר."

ביבס אמר בתום הסיור כי "שר האוצר שמבקר בעיר זו הפעם השנייה בחודש האחרון ביקש ללמוד מקרוב על התהליכים הקורים בעיר וביחד יצאנו לסיור במהלכו הצגתי בפניו את האתרים בהם יוקמו השכונות העתידיות עליהן סוכם במסגרת הסכם הגג. אני מודה לשר האוצר על תמיכתו ועל שיתוף הפעולה לקידום העיר ולהתפתחותה בכל דרך אפשרית".

בתמונה ביבס ולפיד. מבט אופטימי אל עיר העתיד (צילום דוברות העיריה)

[the_ad_group id="87"]
[the_ad_group id="89"]

כתבות נוספות