וודי אלן במיטבו

ענת גבריאלי
2017-02-01 00:00:00
2017-02-01 00:00:00

הקומדיה הדרמטית "בעלים ונשים", שביים במקור וודי אלן (ושהיה גם הסרט האחרון בו השתתפה לצידו רעייתו דאז מיה פארו), מגולל את סיפורם של שני זוגות: ג'ק (שרון אלכסנדר) וסאלי (קרן צור) וגייב (דביר בנדק) וג'ודי (דורית לב ארי). כשג'ק וסאלי מודיעים לחבריהם שהם החליטו להיפרד, ג'ודי לוקחת את זה קשה ומכאן מתפתחת העלילה שבה משחקי אגו, רומנים, והרבה הרהורים נוקבים על משברים בחיי נישואים והדרך להתמודד איתם. הפרידה הזאת, שמערערת כל אחת מהדמויות, משפיעה עליהם ומעלה את השאלה הנצחית והכה רלוונטית בעידן הגירושין הגואה. האם להתעקש על חיי הנישואים, מהו המחיר ומה האלטרנטיבה. 

פרט לשמות האמריקאים שנותרו לדמויות ולעובדה שהמחזה מתרחש בניו יורק, מצליח משה נאור שעיבד (ביחד עם עמיר קליגר) וביים את ההצגה להעביר את הסיפור לכאן ועכשיו בצורה טבעית. הטקסטים המיוחדים של אלן שמבטאים את הטוב והרע, הכואב והמצחיק, התקווה וייאוש עוברים וקולחים. הבמה שבמרכזה מוצבת קרסולה המחולקת לכמה חללים שבהן מתרחשות התמונות, יוצרת תנועה מתמדת, קצביות ותורמת לזרימה. הפסנתר שעל הבמה (שאול בסר שגם מנגן וגם מספר) וצוות השחקנים המופלא מצליחים להפיק את המקסימום מהטקסטים ובלי אובר דרמטיות. ואילו הדמות הנוירוטית והתזזתית שחוזרת אצל אלן ומעיקה, דווקא נעלמה כאן לטובת דמות הרבה יותר שלמה ומשכנעת אותה מגלם מעולה דביר בנדק. שורה תחתונה: הצגה מרתקת ומהנה. יופי של בימוי, יופי של משחק, שאפו!

גברים ונשים

מאת וודי אלן. תרגום ועיבוד: עמיר קליגר ומשה נאור,בימוי: משה נאור שחקנים: דביר בנדק, דורית לב ארי, קרן צור, שרון אלכסנדר, ישי גולן, לירון בן שלוש, רוני גולדפיין ושאול בסר. תיאטרון חיפה

כתבות נוספות

תל אביב הגיעה למודיעין

לאחרונה נפתחה במע"ר מרפאת SKIN לטיפולי פנים ואנטי-אייג'ינג, של מומחה האסתטיקה מהעיר הגדולה ד"ר אמיר זרח: "מביאים סטנדרטים בינלאומיים"

ביבס: "חוק גיוס אחד, לכולם"

ראש עיריית מודיעין השתתף בוועידת התאגידים באילת והתייחס לשאלת גיוס החרדים, ואמר כי "ראשי המחאה רוצים שנסגור את המדינה על כל דבר קטן"

סיבוב פרסה

יממה בלבד לאחר שהודיע על מינוי ראש שב"כ חדש חזר בו נתניהו מההחלטה

מתקדמים בכרמים

ועדת המשנה לתכנון ובנייה תדון השבוע בבקשה להקלות שהגישה חברת רן-אור הנדסה, שזכתה בחלק מהמתחם האחרון למגורים בשכונה

מתקדמים בכרמים

ועדת המשנה לתכנון ובנייה תדון השבוע בבקשה להקלות שהגישה חברת רן-אור הנדסה, שזכתה בחלק מהמתחם האחרון למגורים בשכונה

המשך קריאה »