"אבי הבירה", המרכז לתרבות הבירה שנפתח לפני כשנה וחצי בבנייני פלטינום בפארק הטכנולוגי בעיר, מחליף בעלים ובקרוב את מקומו של המייסד אבי ולר תתפוס מבשלת בירה ישראלית.
מבשלת "אוק אנד אש", שפועלת כיום באזור בית שמש, צפויה להיכנס למתחם במהלך חג הסוכות הקרוב, ואבי ולר מספר השבוע כי תפקידו של המקום כ"מרכז בירה קהילתי" יישמר גם תחת הבעלות החדשה.
"הגשמתי את החלום הגדול ביותר שלי, ועכשיו אני יכול להתקדם הלאה", אמר השבוע ולר. "המותג 'אבי הבירה' לא הולך לשום מקום. האתר, הסדנאות, האירועים ובעיקר – הבירות, ימשיכו להימזג ולהיות זמינות במקדשי הקראפט הנחשבים".
בשיחה עם מודיעין News הסביר השבוע ולר מדוע החליט לעזוב את המיזם שלו. "בעיקרון, כל הרעיון היה הגשמת חלום, משהו שמראש תחמתי בזמן. לאורך הדרך היו כמה הצעות לשותפויות ולרכישה, ובסוף מבשלת 'אוק אנד אש' תיקח את המקום. מדובר במבשלה מאוד איכותית וותיקה, שעכשיו מתחילה לפתוח נקודות מכירה שלה במודיעין, בגבעתיים ובירושלים".
איך מסכמים את התקופה?
"מבחינתי, ההישג הכי גדול שלי הוא שהבאתי את תרבות בירת הקראפט (חבית. ר"ב) למודיעין, ושתהיה לכך המשכיות באותו מקום. אתמול היה ערב פרידה עם 200 אנשים והיה מאוד מרגש. לא התכוונתי להפוך את זה לקריירה ארוכת טווח, אלא להגשים חלום שתחמתי אותו לשנה-שנתיים. עכשיו עברה שנה וחצי והחלטתי ללכת על זה. אני אמשיך להיות שם אבל בתור לקוח, אני עובר לצד השני של הבר".
מה צפוי למקום בהמשך?
"ימשיכו להיות ערבי טעימות. הם מפעל בירה והם כמובן יקדמו את הבירה שלהם, אבל גם יקדמו את כל בירות הקראפט הישראליות. הם לא מתכוונים להחזיק בירה תוצרת חוץ אלא לקדם את הבירה הישראלית. ההתמחות של המקום היא בירות מחבית, אבל יש גם מקרר עם פחיות ובקבוקים מאוד מגוונים. הם רוצים להשאיר את אותו צוות ואת אותם עובדים. חוץ מהשלט לא אמור להשתנות הרבה. יהיו סיורים, הדרכות בירה, הדרכות בישול והרצאות, יהיו שיתופי פעולה עם עיריית מודיעין, ואני מקווה שליין הסטנד אפ שהיה פה גם ימשיך".