בעולם הספורט הישראלי, והמודיעיני, את מירב הפופולאריות והחשיפה גורפים מאז ומתמיד ענפי הכדורגל והכדורסל, אבל מסתבר שבמודיעין יש גם לא מעט תושבים שעבורם הספורט הלבן הוא האהבה האמיתית.
ביטוי לכך קיבלנו בשבוע שעבר, כאשר פוסט שהעלתה תושבת העיר באחת הקבוצות המודיעיניות, בו התלוננה על כך שתושבי העיר נדרשים לשלם עבור השימוש במגרשי הטניס ברחוב עמק זבולון, גרף תשומת לב רבה ועשרות תגובות מזדהות מצד תושבים רבים.
"אז אחרי כל המלחמות", כתבה התושבת, "מגרשי הטניס בעמק זבולון עברו לבעלות עיריית מודיעין, שהשקיעה כספים ושיפצה אותם. אפילו התאורה דולקת בערב. אז למה הם ריקים? עיריית מודיעין החליטו לנסות לגבות מהתושבים 30 שקל לשעה למגרש בהזמנה מראש. בנוסף, כל מגרש נעול עם מנעול נפרד. אף ילד בעיר לא יתקשר להזמין מגרש ולא ישלם 30 שקל כדי להתאמן. אין אפשרות לשחקני טניס להיפגש ספונטנית במגרשים ולשחק אחד עם השני. ולמה המגרשים בבוכמן בחינם והמגרשים בקייזר בתשלום? חלאס, תנו לתושבים לשחק בכיף. לא חבל?".
השבוע הסבירה אותה תושבת למודיעין NEWS: "אני גרה 11 שנים בשכונת אבני חן. כל השנים המגרשים היו בבעלות פרטית, וכשהיה מגרש פנוי אנשים יכלו לשחק. בתקופת הקורונה נעלו את המגרשים, ובסופו של דבר המגרשים עברו לבעלות מלאה של העירייה. העיריה עשתה שיפוץ מאוד יפה והחליטה לגבות 30 שקל לשעה עבור מגרש. כרגע אף אחד לא שוכר אותם. ילדים לא יכולים להתקשר ולהשכיר מגרש, ומבוגרים נוסעים למגרשים בבוכמן שהם בחינם. ככה יוצא שהמגרשים עומדים ריקים רוב שעות היום. מלא ילדים הפסיקו לשחק טניס בגלל זה ועברו לספורט אחר. מי שיש לו כסף יכול לשחק טניס ומי שאין לו לא יכול לשחק. התאורה דולקת ואף אחד לא משחק. המגרש אמנם פתוח בחינם משמונה בבוקר עד 13:00 בצהריים, אבל מה זה עוזר כשהמבוגרים בעבודה והילדים בבית הספר? הילדים רוצים ללכת אחרי הלימודים".
גורם בעירייה הסביר השבוע את הרקע למהלך: "המגרשים בעבר היו בבעלות פרטית בשיטת BOD של מפעיל חוגי טניס, שהקים את המגרשים וקיבל את הזכות להפעיל אותם למשך 20 שנה. בתקופת הקורונה המגרשים היו סגורים, והוא הגיע להסכם עם העירייה שהעירייה תיקח על עצמה את ההלוואה שהוא לקח ותקבל את המגרשים לידיים שלה. כל הטענה שפעם היו שם מלא אנשים ששיחקו באופן חופשי היא לא נכונה, כי המגרשים האלה היו מגרשים פרטיים שהתקיימו בהם חוגים ואף פעם לא היו פתוחים לכל הציבור, חוץ מהשעות שנקבעו במכרז כמו עכשיו. כרגע נקבע תשלום סמלי שלא בטוח שיחזיר את היקף ההלוואה. 30 שקל לשעת מגרש זה לא הרבה כסף. גם אני משחק כדורגל ומשלם 50 שקל בחודש על מגרש. 30 שקל לזוג זה יוצא 15 שקל לאחד. יש אנשים שמעדיפים לשלם 15 שקל כדי שיהיה להם מגרש בטוח. מי שלא רוצה לשלם יכול ללכת לספורטק. עם כל הכבוד, הצעקה היא לא כצעקתה".
חבר המועצה אלעד שמעונוביץ, מחזיק תיק הספורט, אמר השבוע: "אנחנו מודעים למחסור שיש במגרשי טניס בעיר. מנהלת אופק לקחה על עצמה למצוא פתרון יצירתי במצב שנוצר – מצד אחד לפתוח את המגרשים לציבור ומצד שני לייצר מודל כלכלי שיכול להחזיק אותם ובשנה הבאה לקיים שם חוגים. זה נכון שיהיה מגרש אחד חופשי לציבור ומגרש אחד פתוח לציבור בתשלום מראש ובתיאום מראש. גם אני משחק כדורגל ומשלם סכום סמלי כדי להשתמש במגרש".
מדוברות העירייה נמסר: "המגרשים עברו שיפוץ ושדרוג לרווחת התושבים והתשלום שנגבה הינו תשלום סמלי, אשר מתחלק בין שני שחקנים (כלומר 15 שקלים לשחקן). כמו כן, הרישום נועד לעשות סדר במגרשים. נזכיר כי העירייה מציבה כחלופה מגרשים ללא תשלום בספורטק, כך שמי שרוצה יכול להגיע לשם ולשחק ללא עלות".