מרק חרירה
זהו מרק עשיר בטעמים, חרפרף-חמצמץ עם הרבה קטניות, ירקות ועשבי תיבול. הוא יכול להוות ארוחה מלאה בפני עצמו והוא טעים ממש.
חומרים ל-6 מנות:
2 בצל, קצוצים דק
2 גזר, קצוץ דק
1 ראש שומר פרוס לרצועות דקות
3 גבעולי סלרי, קצוצים דק כולל העלים הצעירים
1/4 רבע כרוב קטן לבן חתוך לרצועות דקות
3 עגבניות, מרוסקות או קצוצות דק
2 תפוחי אדמה בינוניים קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
¼ כוס מיץ לימון, סחוט טרי
1/2 צרור פטרוזיליה
1/2צרור כוסברה
¼ כוס שמן זית
1/2 כוס עדשים
1/2 כוס שעועית לבנה, מבושלת
1/2 כוס חומוס מבושל
¼ כוס פריקי/חיטה/כוסמת
2 כפיות כורכום
1 כפית כמון
2 כפיות חוואיג'
מלח + פלפל שחור, לפי הטעם
3 ליטר מים
להגשה: פטרוזיליה קצוצה/ קרוטונים/ פרוסות לחם שחור/ אטריות דקות.
אופן ההכנה: מבשלים יחד את כל המצרכים מלבד עשבי התיבול למשך 40 דקות, טועמים ומתקנים תיבול. מוסיפים את עשבי התיבול לעוד 5 דקות בישול ומגישים. להגשה מזלפים טיפה שמן זית מלמעלה ומקשטים בפטרוזיליה או כוסברה, לפי מה שאוהבים. מגישים עם פרוסת לחם שחור, אטריות דקות או קרוטונים ביתיים.
פסטה אלפרדו (פטריות ושמנת) טבעוני
כשהייתי ילדה זו הייתה אחת המנות האהובות עלי, וכשעברתי לטבעונות אחד מהדברים שהיה לי הכי חבל לוותר. אבל מהר מאד מצאתי פתרון נפלא לפסטה פטריות טבעונית, או כפי שנהוג לכנותה בארץ: אלפרדו טבעוני.
אז הנה מתכון קל וטעים לפסטה ברוטב אלפרדו בגרסה המבוססת על קרם קוקוס עשיר וטעים. הרוטב הזה הוא קרמי ממש כמו רוטב שמנת אמיתי. וזיכרו את החוק מס' 1 באיטליה: הרוטב מחכה לפסטה. ולכן אנחנו קודם מכינים את הרוטב ורק אחר כך את הפסטה.
המצרכים:
1 חבילת פסטה פטוציני (או כל סוג אחר)
3 כוסות קרם קוקוס 17% שומן
1 סלסלה פטריות טריות (אפשר מכל מיני סוגים)
1 בצל יבש
1.5 כפית קורנפלור
1 כפית מלח
1-2 שיני שום (אופציה)
קורט גרידת אגוז מוסקט (אופציה)
פלפל שחור (אופציה)
אופן ההכנה: קוצצים את הבצל ומטגנים במחבת גדולה או סיר רחב עד לשקיפות. פורסים את הפטריות ומוסיפים למחבת לטיגון קצר. מערבבים היטב את הקורנפלור בחצי כוס מקרם הקוקוס עד שאין גושים, מוסיפים למחבת ואז גם את יתרת קרם הקוקוס, מלח ואגוז מוסקט, מערבבים בעדינות עם כף עץ או מטרפה עד לקבלת רוטב סמיך וחלק. כשהרוטב מוכן מבשלים את הפסטה בהתאם להוראות היצרן. מסננים את הפסטה ושומרים על חלק ממי הבישול, מעבירים את הפסטה לסיר עם הרוטב ומערבבים בעדינות. מקשטים בפלפל שחור טרי.
במידה והרוטב סמיך מדי, אפשר להוסיף מעט ממי בישול של הפסטה או חלב צמחי ללא סוכר.