האמת שאף פעם לא הייתי מחובבי הדובשניות, לפחות מהסוג שמוכרים בחנויות. הן בדרך כלל יבשות מאד-מאד, עם טעם מתוק וכבד שאני לא אוהבת. אבל אני מקבלת פניות רבות למתכון לדובשניות טבעוניות, אז החלטתי להרים את כפפת המטבח ולעשות משהו שאף פעם לא עשיתי – להכין מתכון למנה שאני באופן אישי פחות אוהבת. באופן מפתיע, יצאו עוגיות קלות, אווריריות, עם מתיקות עדינה, פריכות בחוץ ורכות בפנים. ממש תענוג ומתכון חדש שבהחלט אאמץ. האמת, לדעתי צריך לקרוא להן סילאניות, אבל זה כבר עניין אחר. אז לכל מי שהתגעגע, קבלו דובשניות טבעוניות מתכון קל הכנה וטעים.
המצרכים:
יבשים:
1.5 כוסות קמח כוסמין 70% (אפשר כל קמח אחר)
1 כפית אבקת אפיה
1/4 כפית סודה לשתיה
1/3 כוס סוכר קוקוס חום או סוכר חום כהה
רטובים:
1/3 כוס סילאן טבעי ללא סוכר
3 כפות רסק תפוחים ללא סוכר
1/3 כוס שמן זרעי ענבים או קנולה
לקישוט: בטנים/אגוזים/פיסטוקים קצוצים/אבקת סוכר (אופציה)
לגיוון הטעמים: אפשר להוסיף לבצק מעט גרידת תפוז/ג'ינג'ר או להוסיף כפית אספרסו לתערובת.
איך מכינים: מערבבים יחד את המצרכים הרטובים עד לקבלת נוזל אחיד. מוסיפים את המצרכים היבשים ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד רטוב ודביק. אין ללוש או לעבד אותו מעבר לכך. בידיים רטובות מעט מגלגלים כדורים קטנים מהבצק ומניחים על נייר אפיה המונח על גבי תבנית אפייה. שימו לב שהעוגיות משתטחות בעת האפייה ולכן כדאי לשמור על מרחק ביניהן. לפני האפייה אפשר לפזר קצת אגוזים/פיסטוקים/בוטנים קצוצים. אופים כ-15 דקות בחום של 180 מעלות. מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר ולהתייצב. אפשר לפזר אבקת סוכר אם רוצים.
לגרסה ללא גלוטן אפשר להשתמש בקמח ללא גלוטן איכותי או בקמח שקדים. ייתכן שיהיה צורך לשחק עם כמות הקמח בהתאם לסוג שתשתמשו.