רואה רחוק

יהודה גולן

אסור לטעות בה. למרות שהיא אישה צעירה (36) ואם לארבעה, היא כבר שועל קרבות עם ותק רב במערכת הפוליטית הארצית. הילה שי וזאן, חברת המועצה האנרגטית של סיעת הבית היהודי, מתכוונת להסתער בקרוב על כמה יעדים חדשים שהציבה לעצמה. למרות שהיא עובדת במשרה מלאה במכון לב בירושלים כדוברת וכאשת התקשורת של המוסד, ולמרות שהיא מטופלת בארבעה ילדים קטנים, היא לא מתכוונת להוריד רגל מהדוושה.

שי-וזאן גדלה בבת ים, עשתה תואר ראשון ושני באונ' בר אילן במדע המדינה ותקשורת. "התיזה שלי היתה על תחנת הרדיו של גלי צה"ל והמסקנה היתה חד משמעית – שצריך לאזרח את התחנה ושאין מקום לתחנה צבאית שתנגוס בתחנות הרדיו האזוריות", היא אומרת.

בשנת 2013, כשהדתיים הלאומיים חיפשו את דרכם, קרא לה נפתלי בנט לדגל לשמש ראש מטה הבחירות שלו בפריימריס. בנט החליט להתמודד על הנהגת המפד"ל שהפכה לבית היהודי, מול זבולון אורלב הותיק. זה היה הימור במידה מסויימת, כי אורלב נהנה ממנגנון משומן ומוותק של שנים בהנהגת המפלגה. שי-וזאן: "בנט קרא לי ובאתי בלי היסוס להיות ראש מטה הבחירות שלו. הבנתי שצריך רוח חדשה ובנט, ההייטקיסט ואיש סיירת מטכ"ל, היה התגלמות החדשנות של המפלגה".

וזכיתם בגדול. למה לא נשארת ברמה הארצית?

"גם ככה בקושי הייתי בבית באותם חודשים ויש לי ילדים קטנים. לא יכולתי להיעלם לתקופות ארוכות. החלטתי שאני חוזרת למשפחה והתמקדתי במודיעין"

כאן בעיר לא בדיוק הצלחתם בבחירות האחרונות…

"נכון. הבחירות האחרונות למועצת העיר מבחינתי היו כישלון גדול מאד. זכינו בשני מנדטים בלבד".

את יכולה לשים את האצבע על הסיבות לכישלון?

"מבחינת הרכב האוכלוסיה במודיעין, יש כאן כרבע חובשי כיפות סרוגות. היינו צריכים לקבל ארבעה מנדטים לפחות. לא קיבלנו אותם כי היו לנו מתנגדים בפנים. היו חברי מפלגה שהלכו נגדנו והפילוגים האלה פגעו בכולנו. גם המפלגים לא נכנסו למועצה כי הם לא עברו את אחוז החסימה וגם ברחו לנו כשמונה מאות קולות".

לאן הלכו הקולות האלה?

"חלק למויש לוי, חלק לביבס ולעוד סיעות. הכח הריאלי שלנו במועצת העיר הוא ארבעה מנדטים וזה היעד שלי לבחירות הקרובות".

איך תשיגי את זה?

"בעבודה קשה. אני בולדוזר ושמתי יעד לעצמי לגייס בשנתיים הקרובות הרבה מאד תושבים חדשים כחברי מפלגה. אני מרגישה שאני צריכה לשקם את המפלגה ובכלל את המגזר הדתי לאומי בעיר, שסבל קשה בשנים האחרונות".

בסיכום חצי קדנציה מה השגת עד כה?

"ההישגים שלי ושל מיכאל היו לא מעטים ודי אם אזכיר את ההטבות לגימלאים בסיוע השר אורי אורבך המנוח שהיה שר הגימלאים, או הוספת תשעה תקנים לבנות שירות לאומי בעיר, וכמובן המלחמה העיקשת לשוויון בין תנועות הנוער בתמיכות העירוניות. גם כמובן השלמת בניית המבנים לתנועות הנוער, כולל הגדלת סניף בני עקיבא יש"י, כולל הקצאת רכז נוער דתי. גם פתיחת מועדון הנוער בסופי שבוע במתכונת שומרת שבת".

לפני חודש בוצעה רוטציה במועצה. מיכאל חרל"פ נפרד מתפקיד סגן ראש העיריה וממך נלקח תיק מעמד האישה. שילמת כאן מחיר אישי?

"זה לא עניין של מחיר אישי ואין כאן אכזבה, כי ידעתי שאנחנו הולכים להסכם רוטציה ושזמני בתיק הזה מוקצב לשנתיים וחצי".

אפשר היה לצפות שביבס ישאיר לך את תיק מעמד האישה…

"לא ציפיתי לכלום לכן לא התאכזבתי כשביבס הודיע לי שהוא מעביר את התיק ממני למירב פלג".

מה היה תיק מעמד האישה עבורך?

"וואווו. התאהבתי בתיק שבהתחלה ממש לא רציתי. כן, כן. ביבס היה צריך לשכנע אותי לקבל את התיק, אבל כשנחשפתי אליו שקעתי בעשייה וזה מילא אותי. הוועדה מאוד שינתה את פניה מהקדנציות הקודמות. בעוד שבעבר פעילויות הוועדה התמקדו רק בהתוויית מדיניות כללית וכתיבת אמנות, בקדנציה הנוכחית הוועדה הפכה לוועדה יוצרת ופועלת. אמרתי לבנות בכנות רבה בישיבה הראשונה שכך אני עובדת: הצבת מטרות, קביעת דרכי פעולה ויישום, וכך יהיה גם בוועדה".

וזה עבד?

"לשמחתי הרבה נשים התחברו לזה וכמו ששמת לב אין ישיבת מועצה אחת בה לא עולות מספר נשים לאישור חברותן בוועדה. נשים כל הזמן פונות ומבקשות להצטרף לעשייה וזה פשוט מביא לסיפוק גדול. כנראה שאנחנו בדרך הנכונה".

מה למשל?

"למשל יסדנו מסורת של 'יריד נשים יוצרות', שהתקיים השנה כבר בפעם השניה ובו ניתנה ההזדמנות לנערות ונשות עסקים להציג ולמכור את מרכולתן. כך גם  חודש האישה היה עמוס בפעילויות למען נשים: הופעות, פאנלים בנושאי קולנוע, אדריכלות נשית ועוד. יום האישה עצמו הפך לססגוני וחגיגי: חברות הוועדה יצאו 'על הבוקר' יחד עם נערות מבתי הספר לחלק שי לנשות העיר בכניסה למוסדות החינוך ולאחר מכן התקיימו שיחות בבתי הספר בנושא נשים".

ושילוב נשים בפוליטיקה?

"עסקנו בזה הרבה. הוועדה גם התחילה לבחון את נושא הכנסת נשים לדירקטוריונים של החברות העירוניות וגם גיבוש יום בריאות נשי. הוועדה זה לא רק אני. אלו בעיקר נשים מדהימות שרוצות לעשות טוב ואני מתכוונת להמשיך ולהגיע לדיוני הוועדה על מנת להמשיך בכל מה שהתחלנו".

במה תמלאי עכשיו את זמנך?

"או, לא חסר. אני ממשיכה להחזיק בתיק קשרי החוץ כשהצבתי יעד מרכזי למצוא עיר בצפון ארצות הברית שנכרות עימה ברית ערים תאומות. אני גם מתכוונת להתמסר לגיוס כספים לעיר, בעיקר באמצעות 'קרן מודיעין' שקמה לתחיה בתוך מינהלת אופק, לקדם את פרוייקט 'ערים לומדות' שאנחנו שותפים לו מול האיחוד האירופי. אני מניעה פרוייקט רווחה גדול בשם 'תן גב' בשיתוף פעולה עם עמותות שמאתרות נזקקים ואנחנו מתחברים אליהם ומסייעים להם".

שותפך לעשייה נשאר בלי תפקיד…

" מיכאל הוא אדם איכותי, מהנדס אוירונאוטיקה שימצא את עצמו. יחד עם זאת לא אסתיר שאני כועסת על המפלגה שלנו, ששולטת על תיקים חשובים בממשלה ולא השכילה למצוא למיכאל תפקיד מתאים לכישוריו במערכת הציבורית ובמשרדים שלנו. בליכוד למשל זה לא היה קורה".

ומה לגבי עתידך המקצועי, איך את רואה אותו?

"באתי מתחום התקשורת ואני שואפת לעבוד במישור הארצי בתחום ההסברה הלאומית. אני רוצה לתרום להסברה הישראלית בעולם. זה 'חור שחור' של מדינת ישראל שצריך לטפל בו ביסודיות ואני מקווה שאקבל את ההזדמנות הראויה".

בתמונה הילה שי-וזאן. "הבית היהודי היה צריך לדאוג לחרל"פ ברמה הארצית. בליכוד זה לא היה קורה" (צילום: נעמה קדוש)

[the_ad_group id="87"]
[the_ad_group id="89"]

כתבות נוספות