קבוצת "תושבים משפיעים במודיעין" שיגרה מכתב מחאה חריף למיכאל חרל"פ – מחזיק תיק התיכנון והבניה בעירייה – ובו טענות על שלאחר שני מפגשים לשמיעת דעת התושבים לגבי תוכנית המתאר החדשה של העיר, תושבי מודיעין בעצם לא יודעים כיצד שילבו את דעותיהם בתוכנית המתאר החדשה המתהווה.
"בשני המפגשים האלה הובעה הסכמה כללית רחבה בדבר הצורך לשמר ולשמור על השטחים הפתוחים של העיר מודיעין, כגון הגבעות הדרומיות, גבעה שר, גבעות חרובה ורגב ועוד, כולם איזורים ירוקים בעלי חשיבות אקולוגית, נופית וטבעית גבוהה ביותר, המשמשים את תושבי העיר למטרות פנאי, ספורט, רכיבה על אופניים וטיולים", נכתב. "במפגש האחרון שהתקיים השנה הציגה נעמה מליס, האדריכלית המתכננת מטעם העירייה, שלוש אופציות לפיתוח העיר: א. המשך הפיכתה של מודיעין למטרופולין שגודלו רבע מיליון איש תוך בנייה על כל השטחים המוזכרים לעיל. ב. העתקת הבנייה המתוכננת בשטחים הפתוחים הערכיים והעברתה לאיזורים הצפוניים של העיר שחשיבותם האקולוגית נמוכה יותר. ג. סיום שלב א' בבניית העיר תוך הבאתה לגודל של 125,000 תושבים ושמירה על השטחים הירוקים במלואם.
"למרות זאת, ולמרות פניות חוזרות ונשנות של משתתפי המפגשים לפרסם את תוצאותיהם ברבים ובאתר העירייה, לא נעשה דבר. כתושבי העיר איננו יודעים האם וכיצד הדעות שהשמיעו התושבים השפיעו על תוכנית המתאר? האם השטחים הפתוחים יישמרו כמו שדורשים תושבי העיר? לצערנו, הרושם המתקבל אצלנו, ונשמח אם תוכל לספק מידע שיזים אותו, הוא שתהליך 'שיתוף הציבור' היה בבחינת V שצריך לסמנו, כחלק מהתהליך התכנוני הרשמי, מבלי שיש כוונה אמיתית להתחשב בתושבי העיר.
"אנו מצפים כי הוועדה שבראשותך תפעל כדי לקבל במלואן את דעות תושבי העיר הקוראות לשמירה על הטבע הנפלא שמסביבנו ותשלב אותן בתוכנית המתאר. קבלת עמדת התושבים אין משמעותה עצירה מוחלטת של פיתוח העיר. וכפי שהציגה האדריכלית, נעמה מליס, באופציה השנייה שלה לתוכנית המתאר, ניתן לאזן בין צרכי פיתוח לבין שמירה על השטחים הפתוחים והערכיים שלנו".
מיכאל חרל"פ מסר בתגובה: "תוכנית המתאר 2035 של העיר מודיעין היא תוכנית מורכבת מלאה בפרטים תכנונים שישפיעו על העיר מודיעין לדורי דורות. התוכנית עוסקת בגיבוש עקרונות תכנונים להתפתחות עתידית של העיר הכוללים בין השאר דרכים, שטחי בניה, היקף יחידות הדיור, שטחי מגרשים, שטחי ציבור וסוגיהם, עירוב שימושים, תעשיה ומסחר.
"אני שמח מאד שנפל בחלקי כמחזיק התיק לטפל בנושא חשוב ומהותי לעיר. במסגרת גיבוש התוכנית נערכו ונערכות פגישות רבות והתייעצויות רבות על מנת לא לפספס אף פרט מהותי. לצורך כך גם נבדקות מגמות התפתחויות שונות בארץ ובעולם על מנת להיות בחזית הקידמה בתחום התכנון האורבני. כחלק מההתפתחויות העולמיות, אנחנו מתכוונים לפעול רבות בנושא הגנת הסביבה, שימור הטבע העירוני וההיסטוריה היהודית של האיזור, כפי שהודגש מאד בפגישות של שיתוף הציבור שהתקיימו.
"מפגשי שיתוף הציבור תרמו תרומה משמעותית להבנת תהליכים ועקרונות בהם התושבים מעונינים. בימים אלה קיימים צוותים שעובדים על פרטי התוכנית לקראת ועדת ההיגוי בראשות ראש העיר ובהשתתפות כלל הגורמים התיכנונים במדינת ישראל.
"התוכנית תוצג בפני חברי הוועדה לתכנון ובנייה וחברי המועצה ותופקד לעיון הציבור, פעם נוספת לקבלת תגובות נוספות. בגלל מורכבות הנושא יש צורך להתאזר בסבלנות עד שכל הפרטים הקשורים לתוכנית יגובשו. כל הגורמים השותפים מעוניינים בשימור הטבע והריאות הירוקות לצד בנייה איכותית לתושבי העיר".
בתמונה ה"תושבים המשפיעים". מחכים לתשובה (צילום פרטי)