ביבס: "רשות מקרקעי ישראל לא עומדת בהסכמי הגג עם מודיעין"

יהודה גולן

בפאנל משותף של ראשי הערים ויזמי נדל"ן אמר השבוע ראש העיריה חיים ביבס כי ״השלטון המקומי והעיריות עושות הכל, וכמה שפחות יפריעו לנו, כך נצליח לעבוד. שמונה שנים לקח לנו לאשר את שכונת הציפורים במודיעין, שבה אלף יחידות דיור וזה יצר בעיר צוואר בקבוק. היום יש הסכמי גג שנועדו לפתור את הבעיות הללו ואנחנו בונים בשכונה מורשת החדשה 4,000 יחידות דיור, מתוכן 2,800 יחידות מוזלות של דיור בר השגה״. 

ביבס לא חסך בביקורת מול אנשי משרד הבינוי ורשות מקרקעי ישראל ותקף את המצב במודיעין: ״רמ"י לא עומד בהסכמי הגג ובקצב הבנייה. העיר מודיעין נבנתה על הול"לים בשנות ה-90. השכונה הראשונה שנבנתה דרך הוועדה המחוזית היא שכונת הציפורים וזה לקח לנו שמונה שנים. את העיר בנה משרד השיכון, רצו לבנות בשכונה דירות בלי מדרכות מסביב, בלי כבישים, בלי כיתות ובלי גני ילדים וככה זה היה נראה, היו נכנסים תושבים לגור בלי כלום ואז היו באים בטענות לראש העיר. לכן חתמנו על הסכם הגג שמסדיר בדיוק את הנושא הזה. מה המדינה נותנת לעיר ואיזה תשתיות ומבנים מקבלים התושבים. אם יעמדו בכל הסיכומים אני יכול לבנות מדי שנה אלף יחידות דיור כולל יחידות דיור לצעירים בעיר״.

בפאנל השתתף גם יקי אמסלם, מנכ״ל קבוצת אלמוג הבונה במודיעין דירות בשכונת הציפורים ובמרכז העיר, חלקן במסגרת דיור למשתכן ומחיר מטרה. אמסלם ציין את הבירוקרטיה הקשה בהליך אישור תוכניות וטען שבכל הקרקעות שברשות החברה יש בנייה, אך רובן תקועות במוסדות התכנון השונות ולכן הן לא יוצאות לדרך. 

פאנל נוסף בו השתתף חבר המועצה אלעד שמעונוביץ עסק בנושא "מחזירים את הצעירים לעיר". שמעונוביץ סיפר על המתרחש בעיר: ״דיור למשתכן הוא פתרון מצויין לזוגות צעירים. בשכונת הכרמים בנו לפני שנים כמה פרוייקטים כאלה וטענו שזה יפגע בערך הדירות בשכונה. היום זו אחת השכונות המבוקשות בעיר. בשכונת מורשת החדשה יהיו 2,800 דירות יהיו מוזלות מתוך 4,000. לא מדובר באוכלוסייה חלשה או מסכנים אלא בצעירים משכילים, עובדים שלא מצליחים להגיע להון ראשוני עבור דירה ולהם אנחנו רוצים לעזור".

שמעונוביץ הדגיש כי "עשינו כנס הסברה, והנגשנו את המידע ועזרנו ל-600 זוגות צעירים לגשת להגרלות". גם הוא תקף את משרד השיכון בנושא מתן עדיפות לתושבי העיר בהגרלה: ״רק אחרי מאבק שלנו הצליח חיים ביבס לתת עדיפות של 20% לתושבי העיר בהגרלות עתידיות.  ראשי רשויות מחוייבים לתושבי העיר שלהם, קודם כל. אנחנו במודיעין לא יכולים לתת מענה לתושבי רחובות או נס ציונה, אנחנו מחוייבים קודם כל לתושבי מודיעין. וצריך לתת עדיפות של 50% אוטומטית לתושבי העיר".

אביגדור יצחקי, ראש מטה הדיור במשרד האוצר, שישב בקהל ולא נשאר אדיש לדברי שמעונוביץ, השיב לו: ״עברנו תהליך ארוך כדי לתת עדיפות לתושבי העיר בכל מקום. זה היה 10% והיום כבר 20%. מלבד העדיפות תושבי אותה העיר יכולים להתמודד גם במסלול ההגרלה הרגיל כך שבפועל אחוז תושבי העיר שזוכים בהגרלות הוא גבוה יותר, בעפולה הוא עמד על 40% ובלוד על 30% וככה אני מאמין שיהיה גם במודיעין״.

בתמונה: ביבס בכנס הארצי. "אוכל לבנות אלף יחידות כל שנה אם יאפשרו לי"(צילום יח"צ)

[the_ad_group id="87"]
[the_ad_group id="89"]

כתבות נוספות