אין גיל לקרקס

חנה שטרן, צילום אינגריד מול
2013-09-23 01:00:00
2017-06-26 01:00:00

'להרים עיניים לשמים', זה בעיקר מה שנדרש מכל האורחים שהגיעו לצפות במופעי פסטיבל הקרקס השני של מודיעין. העיתוי – ימי חול המועד – נראה מושלם, אולי כי אף אחד לא לקח בחשבון את היורה שהחליט להקדים השנה. העירייה עמדה בקשר עם החזאי המטאורולוגי  שהרגיע שהגשם לא יתגבר לפחות בשלושת ימי הפסטיבל – ראשון, שני ושלישי.

לבד ממופעי רחוב, שקיבלו את ההגדרה 'עוצרי נשימה', הגיעו המוני האנשים – הורים, ילדים וטף – לצפות בלוליינים ובאקרובטים שהופיעו הפעם לא באוהל הקרקס המסורתי, אלא דווקא ברחובות העיר הסמוכים להיכל התרבות, שקיבלו לפתע תפאורה שונה לחלוטין מימי החול הרגילים, כולל תאורה ייחודית, תלבושות צבעוניות, מוסיקה קצבית והמון אדרנלין – בעיקר עבור מי שהופיעו.  

דווקא יש מתנות חינם

לבד מהאמנים המקומיים הוזמנו השנה לככב גם אמנים בינלאומיים מאיטליה, בלגיה ובריטניה, שהציגו במיוחד בפסטיבל מודיעין מופעי הליכה על חבל בגובה רב – פעלול שהיה אמור להיות האטרקציה של הפסטיבל הנוכחי בדיוק כמו מיצג הכדור המרחף בשנה שעברה, שמשך המוני צופים. בנוסף התקיימו הופעות שכללו בין השאר אקרובטיקה אווירית, קטעי ג'אגלינג ולוליינות.  אם הורגלנו בהיגד ש"אין מתנות חינם" – הרי שבפסטיבל הזה דווקא זכו הצופים לצפות במופעים רבים ומגוונים ללא תשלום, בהם 'קרקס Y' במופע GRAVITA; 'הקרקס הקווקזי' – חגיגה של הולכי חבל ומוסיקה אתנית; 'הקרקס המתנפח' במופע 'האדם המרחף'; 'הקרקס המעופף של קפטן האודי' במופע 'המסעדה מהגיהינום', ו'קברט קרקס סנדסיאל' – 'קברסיאל'.

מי שבחרו לא להצטופף עם ההמון ולצפות בהופעות ממקומות מסודרים, שילמו החל משישים שקל עבור כרטיס, ואם להקיש מנתוני השנה שעברה נמכרו אלפי כרטיסים מראש לאירועים שהחלו כבר בשעות הבוקר של יום ראשון, עם מופעי קרקס Y: 'אליסה בארץ הפלאות' ומופע 'Q' – משירי להקת 'קווין'; קבוצת 'פירומניה' במופע 'קרקס אור וחושך', ו'קרקס ריאקשיין' במופע 'זמן קרקס'.

"ההבטחה קויימה – הפסטיבל הפך למסורת"

השנה נלמדו גם לקחי הפקקים שנוצרו בשנה שעברה במרכז העיר, בהם נתקעו לא מעט תושבים ואורחים, והושכר מראש מגרש חנייה זמני בשדרות יאיר פרג, משם ניתן היה לנסוע בשאטלים בחינם עד למוקד ההופעות ליד היכל התרבות.

המנהל האומנותי ומפיק הפסטיבל, ג'קי בכר: "ההבטחה קויימה – הפסטיבל  הפך למסורת של העיר מודיעין", ואילו ראש העירייה חיים ביבס הצהיר: "אין גיל לקרקס".

[the_ad_group id="87"]
[the_ad_group id="89"]

כתבות נוספות