עוברים מאגרת שמירה להיטל

יהודה גולן
2016-11-10 00:00:00
2018-01-30 00:00:00

החל מחודש נובמבר תגבה העירייה, בהתאם להנחיית משרד הפנים, היטל שמירה המחליף את אגרת השמירה. כזכור, כפי שהעירייה עדכנה לפני כחודשיים, עד כה גבתה העירייה אגרת שמירה אחידה בקרב כל תושבי העיר בסך של כ-205 שקל לשנה (כ-16.85 שקל לחודש), כאשר תושבי מכבים רעות שילמו נוסף על סכום זה תוספת נוספת ובסך הכל שילמו 662 שקל בשנה (כ-55.16 שקל לחודש).

ההבדלים בתשלומים בין תושבי הרובע לכלל תושבי העיר נבע מההחלטה פנימית של תושבי מכבים רעות להגדיל את מערך האבטחה בתוך הרובע, מערך הכולל הוספת מאבטחים וניידת המיועדים לפעול אך ורק במכבים ורעות.

שינוי חוק זה נעשה בעקבות החלטת בג"צ, שהנחה את משרדי הממשלה לקבוע כללי חישוב להיטל. לפיכך, משרד הפנים קבע שיש לעבור לשיטת גבייה של היטל שמירה המבוסס על פי גודל הנכס, ולא פר יחידת דיור.

לצורך קביעת תעריף החיוב, קבע משרד הפנים תעריף מקסימום, שעמד על 2.61 שקל למטר במודיעין ו-3.96 שקל למטר במכבים רעות. בפועל, העירייה החליטה שלא לגבות על פי המקסימום וקבעה כי התעריפים יהיו 1.86 שקל למטר במודיעין ו-3.21 שקל למטר במכבים רעות, כאשר הפער בין מודיעין למכבים רעות יאפשר את צרכי האבטחה הייחודיים של מכבים רעות הכוללים, כאמור, מערך מצלמות, ניידת ומאבטחים, המוערכים בעלות של כ-630 אלף שקל בשנה.

אגרת השמירה החדשה תממן את עלות הקמת מערך האבטחה העירוני, תממן הוספת 14 פקחים מסייעים נוספים (נוסף על מערך האבטחה הקיים), תממן את עלויות האבטחה בחוגים ובאירועים העירוניים וכן תממן את עלויות הפעלת המוקד העירוני.

בתמונה: מחסום בכניסה למכבים. נשאר רק זיכרון (צילום ארכיון)

כתבות נוספות

מובילים גם ברע

נתוני עמותת "אזרחים למען אוויר נקי" חושפים כי מודיעין הייתה בשנת 2025 הרשות בה התקבלו הכי הרבה דיווחים על מפגעי זיהום אוויר

נתוני הגיוס: מתגייסים פחות, קרביים יותר

נחשפו נתוני הגיוס לילידי 2003, כאשר מודיעין מובילה מבין הערים בגיוס בנים. המתגייסים הכי קרביים: בוגרי ברנקו וייס ובוגרות עירוני ה'. הכי הרבה קצינים וקצינות: האולפנה ואמית בנים

יואב ויטלם 2.0

לפני שלוש שנים הוא עוד שיחק בעוצמה מודיעין, ובשבוע שעבר הוא כיכב מול מוליכת היורוליג. הכדורסלן הצעיר מסביר מה עומד מאחורי עונת הפריצה שלו, ומתייחס גם לשמועות על התעניינות מצד מכבי תל אביב

מובילים גם ברע

נתוני עמותת "אזרחים למען אוויר נקי" חושפים כי מודיעין הייתה בשנת 2025 הרשות בה התקבלו הכי הרבה דיווחים על מפגעי זיהום אוויר

המשך קריאה »

יואב ויטלם 2.0

לפני שלוש שנים הוא עוד שיחק בעוצמה מודיעין, ובשבוע שעבר הוא כיכב מול מוליכת היורוליג. הכדורסלן הצעיר מסביר מה עומד מאחורי עונת הפריצה שלו, ומתייחס גם לשמועות על התעניינות מצד מכבי תל אביב

המשך קריאה »