דימום השתרשות או וסת? כך תבדקי

תוכן פרסומי
איך בכל זאת תוכלי לדעת? הינה כמה דרכים שיסייעו לך לנסות ולהבין מהו סוג הדימום
צילום: freepik

כשביצית מופרית מגיעה אל הרחם, תהליך המתרחש כ-10–14 ימים לאחר ההתעברות, היא נצמדת לרירית הרחם. כשזה קורה, הדבר עשוי להוביל לדימום קל, הנגרם כתוצאה מההשתרשות – ומכאן שמו: דימום השתרשות. מדוע הדבר גורם לדימום? לעיתים, במסעה של הביצית אל הרחם, היא מתחככת בכלי דם – אם הם נקרעים, נוצר דימום.

זהו אחד הסימנים המוקדמים ביותר המתרחש בחלק מההריונות, אבל החלק המתסכל הוא כשאת רואה את הדם, ייתכן ולא תוכלי להבדיל בין דימום וסתי, כתמים שהם חלק מההשתרשות או חלילה היריון שלא צלח. איך בכל זאת תוכלי לדעת? הינה כמה דרכים שיסייעו לך לנסות ולהבין מהו סוג הדימום.

  1. הטיימינג

דימום שעשוי להעיד על השתרשות העובר ברחם יופיע בדרך כלל כ-10–14 ימים לאחר ההתעברות. לכן הדבר הראשון שכדאי לעשות הוא לערוך חישוב מהיר ולבדוק האם אכן הגיוני שאת בהיריון.

  1. האורך

דימום השתרשות יהיה קצר יחסית. בהשוואה לווסת האורכת 4–7 ימים בדרך כלל, דימום שמקורו בהשתרשות העובר ברחם יכול לארוך כמה שעות בלבד עד ליומיים. לכן, אם הדימום פוסק אחרי זמן קצר ואת רגילה לדימום ארוך יותר – ייתכן ומדובר בדימום השתרשות.

  1. זרימה

יש נשים החוות דימום השתרשות ה"מתנהג" בצורה דומה מאוד ליום הראשון של המחזור, ופעמים רבות הדרך לזהות האם מדובר בדימום של וסת רגילה או לא, היא לעקוב אחר כמות הדם. בעוד שדימום השתרשות יאופיין לרוב בכמויות דם קטנות יחסית וגם עקביות (זאת אומרת – כמות זהה בכל ימי הדימום), דימום ווסתי, כפי שאת ודאי יודעת, יאופיין בהכתמות קלות שילכו ויהפכו להיות מאסיביות יותר ככל שהימים יעברו, עד להתמעטות ועצירת הדם.

  1. אחרי הדימום

כשהדימום מסתיים, אם זה אכן היריון, נשים רבות מרגישות תסמינים של תחילת היריון. לכן, אם בתום הדימום את מרגישה רגישות בשדיים, עייפות קיצונית או בחילה – כדאי לערוך בדיקת היריון ולוודא.

אני חושבת שזה דימום השתרשות, מה כדאי לעשות?

את בטח ממש מתרגשת! החדשות הטובות הן שתוכלי (ואפילו כדאי) לבצע בדיקת היריון ביתית גם במהלך הדימום. הבדיקה תוכל לבשר לך על ההיריון הודות להורמון HCG (זה ההורמון הנמדד בבדיקה) המתחיל להיות מופרש בגוף ברגע ההשרשה של הביצית, מה שגורם לדימום. עם זאת, אם הערכים של ה-HCG נמוכים עדיין, ייתכן והבדיקה לא תהיה חיובית למרות שאת בתחילתו של היריון. במקרה כזה, מומלץ להמתין עד לאיחור במחזור ולבצע את הבדיקה שנית.

האם הדימום מסוכן?

לא רק שהוא לא מסוכן, הוא גם מאוד נורמלי. יתרה מכך – דימום עשוי לקרות משלל סיבות נוספות, החל מדלקת בצוואר הרחם ועד לגירוי מקומי לאחר בדיקה וגינלית.

במילים אחרות: אל תיבהלי. אם את כבר יודעת שאת בהיריון אך מתחילה לחוות דימום, אם מדובר בדימום השתרשות זוהי רק הדרך הנפלאה של גופך לספר לך שהעובר הקטן שלך מתחיל את מסעו המרגש, ושהוא הגיע לביתו החדש בשלום!

אם את מרגישה שהדימום כבד מדי, לא אופייני או מלווה בתסמינים נוספים, פני לייעוץ מקצועי אצל רופא או רופאת הנשים שלך. הם ישמחו לערוך בדיקות מתאימות ולסייע לך.

גיליתי שאני בהיריון, מה עכשיו?

מזל טוב! יש נשים רבות שרק בזכות דימום ההשתרשות הבינו שכדאי לבדוק אם אכן מדובר בהיריון. בדיקת ההיריון זרחה עלייך בשני פסים? נהדר! זה הזמן לקבוע תור לרופא או לרופאת הנשים שלך ולערוך בדיקת אולטרסאונד בשבוע 7–9 להיריון. לא בטוחה ממתי לחשב? קבעי פגישה לפי הזמן המשוער.

שיהיה בטוב, בשמחה ובנחת, והכי בקלות שאפשר!

[the_ad_group id="87"]
[the_ad_group id="89"]

כתבות נוספות

איחוד נוסף על הפרק

בעיריית מודיעין שוקלים לאחד כבר בשנת הלימודים הקרובה את בתי הספר כרמים והאלה, זאת לאחר שהתברר כי בכרמים לא תיפתח כיתת א' ויפעלו בו שמונה כיתות בלבד

איחוד נוסף על הפרק

בעיריית מודיעין שוקלים לאחד כבר בשנת הלימודים הקרובה את בתי הספר כרמים והאלה, זאת לאחר שהתברר כי בכרמים לא תיפתח כיתת א' ויפעלו בו שמונה כיתות בלבד

המשך קריאה »