שזיפים ממולאים בבשר

באדיבות אסם
2015-03-31 15:07:17
2015-03-31 15:07:17

חומרים ל-10 מנות:

‏50 שזיפים מיובשים מגולענים

(1/2 ק"ג)

למלית:

‏300 גרם בשר טחון

‏1 בצל קצוץ דק

מלח ופלפל שחור גרוס

‏2 כפות פירורי קמח מצה

‏1 ביצה

 

למצע הצלייה:

‏4 כפות שמן

‏2 בצלים קצוצים דק

לרוטב:

‏1/2 כוס (8 כפות) רוטב בסיס

לבישול של אסם

‏2 כפות רסק עגבניות

‏2 כפות שמן

‏3/4 כוס מים

‏1/2 פלפל אדום חריף קצוץ

מלח ופלפל שחור גרוס

 

‏1.  מחממים תנור ל-180 מעלות.

‏2.  מכינים את מצע הצלייה: מחממים מחבת עם שמן, מוסיפים 3 בצלים ומטגנים כ-10 דקות להזהבה. מפזרים 2/3 מהכמות בתבנית זכוכית.

‏3.  מכינים את המלית, ממלאים ואופים: מערבבים את חומרי המלית עם הבצל המטוגן שנותר ולשים בידיים כדי לאחד בין המרכיבים.

‏4.  ממלאים את השזיפים בידיים רטובות או משומנות. נעזרים באצבעות כדי לפתוח את שולי השזיפים ולמלא אותם בקציצות קטנטנות ומניחים על מצע הבצל.

‏5.  אופים 15 דקות.

‏6.  בינתיים מערבבים את חומרי הרוטב, טועמים ומתקנים תיבול. יוצקים את הרוטב על השזיפים, מכסים ברדיד אלומיניום ואופים עוד 15 דקות. מסירים את הכיסוי ואופים עוד 10 דקות להשחמה קלה.

 

 

 

כתבות נוספות

הזמן שלהן

אחרי שהקימו בעיר ליין מסיבות ומיזם לנשים בחופשת לידה, שתי תושבות שכונת מורשת השיקו את "שני נשי" במטרה ליצור חברויות לגילי 30+

נורות האזהרה נדלקו

אחרי שקבוצת הכדורסל המאוחדת של מודיעין השיגה ניצחון ראשון והיסטורי, הגיעה השבוע תבוסה קשה נוספת

גולדינים

הרוב המכריע של העם צמא לשינוי הזה, שבו נראה ברחובותינו משפחות כמו הגולדינים המעוררים בכל אחד מאיתנו השראה

הזמן שלהן

אחרי שהקימו בעיר ליין מסיבות ומיזם לנשים בחופשת לידה, שתי תושבות שכונת מורשת השיקו את "שני נשי" במטרה ליצור חברויות לגילי 30+

המשך קריאה »

גולדינים

הרוב המכריע של העם צמא לשינוי הזה, שבו נראה ברחובותינו משפחות כמו הגולדינים המעוררים בכל אחד מאיתנו השראה

המשך קריאה »