סלמון שומשום וירקות מוקפצים

נדב מרום, השף הראשי בקפה גרג, צילום אסף לוי.
2014-09-18 10:17:01
2014-09-18 10:17:01

רכיבים

2 יח' סטייק סלמון של 250 גרם.

כוס שומשום שחור ולבן.

מעט טריאקי.

1/4 כרוב לבן חתוך לרצועות דקות.

1 פלפל אדום חתוך לרצועות.

חופן שעועית ירוקה.

6 פטריות חתוכות לרבעים.

חופן עלי פטרוזיליה ושני שיני שום קצוצים היטב.

מעט שמן קנולה.

מעט מלח ופלפל.

אופן הכנה

יש לצפות היטב את הסלמון בשני צבעי השומשום.

תוך כדי מחממים שתי מחבתות אחת עמוקה מעט-להקפצת הירקות.

והמחבת השנייה שטוחה יותר כדי לטגן-לצלות את הסלמון.

במחבת השטוחה נשים מעט שמן ונניח את סטייק הסלמון המצופה כ- 2-3 דקות מכל צד(לשים לב שהשומשום לא נשרף).

במחבת השנייה העמוקה יותר, נשים את הכרוב, הפלפל, הפטריות והשעועית הירוקה ונקפיץ קלות. נוסיף מלח ופלפל ולקראת סוף הבישול נוסיף את השום הקצוץ והפטרוזיליה.

הגשה

יש להניח את הירקות המוקפצים על צלחת ועליהם להניח את הסלמון. נקשט עם מעט רוטב טריאקי על הסלמון.

 

 

כתבות נוספות

סופו של עידן

אחרי למעלה מ-20 שנות פעילות, עוד מהימים שפעלה בתוך משתלה בשילת, מסעדת גרין האוס סוגרת את שעריה:  "כנראה שהפכנו לפחות אטרקטיביים"

הילד ענק

בזמן שבני גילו מתעצלים לקום בבוקר לבית הספר, עומרי חדד בן ה-13 ממודיעין מתעורר עוד לפני הזריחה ויוצא להתאמן ברכיבה, שחייה וריצה. התוצאה: זכייה באליפות ישראל בטריאתלון

סופו של עידן

אחרי למעלה מ-20 שנות פעילות, עוד מהימים שפעלה בתוך משתלה בשילת, מסעדת גרין האוס סוגרת את שעריה:  "כנראה שהפכנו לפחות אטרקטיביים"

המשך קריאה »

הילד ענק

בזמן שבני גילו מתעצלים לקום בבוקר לבית הספר, עומרי חדד בן ה-13 ממודיעין מתעורר עוד לפני הזריחה ויוצא להתאמן ברכיבה, שחייה וריצה. התוצאה: זכייה באליפות ישראל בטריאתלון

המשך קריאה »