התפתחויות בזירת הדיור המוגן במודיעין: קבוצת עזריאלי משלימה את שיווק הפרויקט שלה בכניסה לעיר, ואילו קבוצת "עד 120" זכתה במכרז להקמת מרכז דיור מוגן במרכז העיר.
"עזריאלי דיור מוגן" קיימה באולם עינן בקניון כנס מתעניינים לפרויקט שלה, אליו הגיעו כמאתיים איש. יורם בן פורת, מנהל תחום הדיור המוגן בקבוצת עזריאלי: "פרויקט 'עזריאלי פאלאס מודיעין' זוכה לביקושים גבוהים בקרב תושבי מודיעין וסביבתה. אנו נמצאים בימים אלה בעיצומי המכירות כאשר למעלה מ-30% מהדירות כבר נמכרו. מרבית הרוכשים מגיעים מאזור מודיעין והסביבה וחלק לא מבוטל מגיע גם מירושלים ומתל אביב מתוך כוונה לעבור לגור בקרבה לילדים ולנכדים. הפרויקט נמצא בבנייה מתקדמת כאשר אנחנו צופים כי יושלם במהלך שנת 2018".
בפרויקט זה יוקמו כ-240 יחידות דיור בשטח כולל של כ-35,000 מ"ר. הפרויקט המהווה את הסנונית הראשונה נמצא בבניה ועלות ההשקעה בו נאמדת בכ-230 מיליון שקל. לפי הקבוצה, "הפרויקט עטוף בפארק וטיילת ירוקה. תמהיל הדירות יכלול דירות גן, דירות גג ודירות רגילות בנות 2.5 חדרים בגודל 50- 72 מ"ר + מרפסת בסטנדרט אדריכלי מוקפד ואיכותי המוכר של קבוצת עזריאלי. דיירי הפרויקט ייהנו ממגוון שירותים בסטנדרטים גבוהים לרבות ספא, בריכת שחייה, חדר כושר, לאונג', מסעדה, אולם אירועים, בית כנסת, ספרייה, חדרי קלפים, מרפאה ועוד. בנוסף יכלול הפרויקט שטחי מסחר בהיקף של כ-800 מ"ר ובהם חנויות, מסעדות ובתי קפה אשר יתנו שירות הן לדיירי הבית והן לדיירי הסביבה, חניון תת קרקעי, פארק ואגף סיעודי מורחב ובו כ- 140 מיטות סיעודיות".
סוף סוף נמכר
באפריל האחרון נכשלה רשות מקרקעי ישראל לשווק את מגרש מספר 102 שנמצא בסוף שורת המגרשים במע"ר החדש – מגרש שמיועד להקמת דיור מוגן בעיר. אז דרשה רמ"י עבור המגרש (ששטחו 4.78 דונם) סכום מינימום של לא פחות מעשרים מיליון שקל (כשהשומה שקבע השמאי הממשלתי לשווי הריאלי של הקרקע עמד על לא פחות מ-45 מיליון), וזה עוד לפני הוצאות הפיתוח על הקרקע.
הנדל"ן בישראל אמנם "לוהט", אבל לנוכח המחיר אף יזם לא הגיש הצעה. ראש העיריה חיים ביבס "פתח חזית" מול רשות מקרקעי ישראל והודיע להם חד משמעית כי אם השמאי הממשלתי לא יירד מהעץ הגבוה שעליו טיפס ולא יפחית משמעותית את דרישות המחיר עבור הקרקע, הוא (ביבס) כבר יתחשבן עם הרשויות.
עברה עוד חצי שנה ומכרז חדש פורסם. התברר כי השמאי הממשלתי ורשות מקרקעי ישראל נכנעו לאיומים: מחיר המינימום צנח בשני שליש, מעשרים מיליון שקל לשבעה בלבד. גם מחיר השומה שקבע השמאי הממשלתי צנח בלא פחות משלושים מיליון שקל: מ-45 ל- 15.5 מיליון בלבד.
למכרז החדש הוגשו שתי הצעות בלבד ורשת "עד 120 – מרכזי מגורים לאוכלוסייה המבוגרת בע"מ" זכתה בו. עבור המגרש היא תשלם סכום של 15.1 מיליון שקל. 400 אלף פחות ממחיר השומה שקבע השמאי הממשלתי. בנוסף תשלם 25.6 מיליון שקל עבור הוצאות הפיתוח של המגרש. ובסך הכל – 40.7 מיליון שקל.
בתמונה: הכנס המוצלח של קבוצת עזריאלי (צילום יח"צ)