אחד המינרלים החשובים ביותר לגוף האדם, הוא לאל ספק מינרל בשם סידן המצוי ברובו בעצמות הגוף ובעוד מערכות שונות כמו מערבת הלב, מערכת העיכול ואפילו מערכת העצבים. המינרל אחראי בצורה ישירה לבניית עצמות הגוף, החל מהתפתחותן עוד בגיל ינקות וההתבגרות ועד לפירוקן האיטי והמבוקר בגילאים מבוגרים יותר. כך או כך נוכחותו של הסידן הינה קריטית עבור גוף האדם, ובמקרים של מחסור בסידן יש להבין מהן הסיבות למחסור, כיצד יש לטפל במחסור שכזה ואפילו מה מומלץ לאכול.
לכן במאמר הבא נרכז את הסיבות המרכזיות אשר גורמות למחסור בסידן בגוף, וכמובן כמה טיפים איך להתמודד עם תופעה זו.
מה הם הסימנים
כמו שציינו מעל חשיבותו של הסידן עוברת בין לא מעט מערכות בגוף, על כן במצבים של מחסור בסידן הגוף יאותת דרך מרביתן או דרך פעולות שגרתיות. אחד מהסימנים המוכרים יותר הוא עייפות ניכרת, כזו שאיננה מסתכמת בשנת צוהריים קלה, אלא מלווה את הגוף בסימני תשישות לאורך כל היום. הסממן השני לעיתים מתלווה אל התחושה הזו והוא כאבי שרירים עזים, כאבים אלו נגרמים כי הסידן עוזר לא רק בבניית עצמות אלא גם בתחזוקה ובנייה של השרירים. התסמינים האחרונים אשר נחשבים גם ליותר קיצוניים, נעים בין עיוות של שרירי הפנים ועד לכיווץ שרירים ברגליים ואפילו לתחושת נימול בקצות האצבעות או בשפתיים.
איך לטפל?
במחסור בסידן כדאי לטפל בכמה צורות, הראשונה היא כמובן מזון שכן מרבית צריכת הסידן מסתכמת על המזון שנכנס אל גוף האדם. מזונות כדוגמת טחינה, אבוקדו, גבינות ואפילו גלידות יכולים להוות מקור חיוני ובריא לצריכת סידן. מלבד אלו ישנם לא מעט תוספים שונים שיכולים לעזור גם כן בהוספה של סידן אל מערכות הגוף, הם נעים מסידן "נקי" בצריכה דרך קפסולות ועד לסידן בתוספת של ויטמין D המעולה להולכה והטמעה של הסידן בגוף. עם זאת חשוב לזכור כי בין מגוון האוכלוסיות בקהילה, ישנם כמה הנמצאים ברמת סיכון כמו: נשים בהריון הזקוקות לצריכה מוגברת של סידן, ילדים הבונים את עצמות הגוף שלהם ואפילו בני הגיל השלישי, שבגילם השכיחות למחסור בסידן היא די גובה ביחס לשאר האוכלוסייה.