למחזר כל הדרך לחלום

רותי בוסידן
המורה אודליה קריוק מתיכון עירוני ד' במודיעין, שאיבדה ארבעה תלמידים לשעבר במלחמה, גייסה את שכבת י"ב למבצע מחזור בקבוקים למימון הגשמת חלומו של יונתן גוטין שנפל ב-7 באוקטובר
צילום: פרטי

במסגרת לימודיו במגמת אדריכלות בתיכון עירוני ד' המקומי, תכנן סגן יונתן גוטין, שנפל בקרב ביישובי העוטף ב-7 באוקטובר, מבנה ייעודי לחיילים בודדים. כעת מבקשים הוריו להגשים את חלומו של הבן שנפל, ולצורך כך הקימו את עמותת "יונתן, אנחנו איתך על מלא".

מי שמנסים כעת לסייע בגיוס המימון הדרוש לפעילות העמותה עם תלמידי התיכון בו למד גוטין, שיחד עם המורה אודליה קריוק יצאו במבצע איסוף בקבוקים למחזור תחת הסלוגן "למחזר לעולם טוב יותר".

השבוע סיפרה קריוק, שנוהגת מדי יום לכתוב על הלוח בכיתה את שמות תלמידיה שנפלו במלחמה – גוטין, אדיר עבודי, יהב מעיין ורותם יעיש – כי "יונתן היה תלמיד שלי ואני נמצאת בקשר עם אימא שלו. לאחרונה הרמתי פרויקט בשיתוף פעולה עם התלמידים, שקונים בקבוקי שתייה בקפיטריה ובמקום לזרוק לפח הם ממחזרים אותם. יש לכך שלוש מטרות: מחזור, כשיש פחים ייעודיים לכך וזה כשלעצמו מטרה מדהימה; כל כספי הפיקדון של הבקבוקים הולכים להגשמת חלומו של יונתן; והמטרה השלישית היא הקמת בית לחיילים בודדים. אני בעצמי תורמת למטרה הזאת על בסיס קבוע. כשהרמתי את הכפפה כולם בבית הספר התלהבו".

עוד סיפרה השבוע קריוק כי הפרויקט הפך להיות חלק מהמחויבות החברתית אליה התלמידים מחויבים: "יש תלמידים בי"ב שעדיין לא סיימו את המחויבות שלהם, והם עושים איתי את המיזם הזה. הם עוברים בכיתות ומסבירים על המיזם, מספרים על יונתן גוטין הגיבור ועל הגשמת החלום שלו, מסבירים על העמותה לזכרו ואומרים שהוא מסתכל עלינו ורואה מה שאנחנו עושים בדרך להגשמת החלום שלו.  גם רון אבגי, מסופר ספיר, שקרוב לבית הספר, מקבל את כל הבקבוקים ועוזר במיזם זה".

על הדרך בה נולד הרעיון היא מוסיפה כי "דבר מוביל לדבר. הסתובבתי הרבה בשנים קודמות וראיתי איך תלמידים זורקים פחיות לפח, והתחלתי למחזר לבד ואת הכסף הייתי תורמת לעמותה שפועלת למען כלבים. עשיתי את זה לבד ולא ייחסתי לזה חשיבות. פתאום אמרתי 'למה לא לעשות משהו גדול יותר?'. פניתי גם לבית הספר אסיף והם מאוד אהבו את הרעיון. אמרתי שאני מוכנה להיפגש איתם לספר על יונתן, ושהם גם ייקחו על עצמם למחזר ולתרום לפרויקט שלו. יש פה כל כך הרבה ערכים חינוכיים שמשתלבים, ערך מקדם ערך. זה כמו שרשרת אנושית. הכוונה היא להמשיך עם זה לאורך השנים. חשוב לנו להגיד 'יונתן, אנחנו איתך על מלא'".

 

כתבות נוספות

אותו מקום, אבל חדש

מנהלי סניף לנדוור ברעות שנסגר השיקו כעת באותו מיקום מסעדה חדשה, בקונספט של ביסטרו ים-תיכוני לא כשר

כבוד לעיר גם מעבר לים

נבחרת הרובוטיקה של אורט עירוני ד' במודיעין זכתה בשני פרסים בתחרות הבינלאומית שנערכה השנה בקנדה

לא רוצים? לא צריך

בעמותת אקדם הפועלת למען תושבים על הרצף האוטיסטי ביקשו להקים בעיר מרכז טיפולי גדול ונתקלו לטענתם בהתעלמות העירייה, וכעת ינסו להקימו ברשות אחרת: "לא ביקשנו שקל, רק מגרש או בית ספר שהתפנה"

המעגל נסגר

בת 13 ממודיעין טבעה בבריכה במהלך מסיבת סיום וחייה ניצלו הודות לרופאה וצוות מד"א, והשבוע היא הגיעה לביקור בתחנה המקומית

לא רוצים? לא צריך

בעמותת אקדם הפועלת למען תושבים על הרצף האוטיסטי ביקשו להקים בעיר מרכז טיפולי גדול ונתקלו לטענתם בהתעלמות העירייה, וכעת ינסו להקימו ברשות אחרת: "לא ביקשנו שקל, רק מגרש או בית ספר שהתפנה"

המשך קריאה »

המעגל נסגר

בת 13 ממודיעין טבעה בבריכה במהלך מסיבת סיום וחייה ניצלו הודות לרופאה וצוות מד"א, והשבוע היא הגיעה לביקור בתחנה המקומית

המשך קריאה »