חמישים תלמידים מתיכון עירוני ג', בליווי מנהלת חטיבת הביניים אסנת עוזרד, יצאו בסוף השבוע לדליית אל כרמל להביע הזדהות עם בני הנוער והתושבים הדרוזים לאחר ההתקפה על תושבי המועצה המקומית רזי חסיסי. חסיסי, לוחם גולני מדליית אל-כרמל, הותקף במועדון בקיבוץ יגור. לדבריו – בגלל שדיבר בערבית.
במהלך הביקור שוחחו התלמידים עם חסיסי בטלפון, משום שהוא עדיין מאושפז בבית החולים. הם צעדו לאות הזדהות, במחאה שקטה, במרכז הכפר. הצועדים נשאו דגלי ישראל, את דגל מודיעין ודגל בית הספר עירוני ג', דגלים של העדה הדרוזית ושלטים בעברית וערבית נגד אלימות וגזענות.
"המציאות שבה אנו רואים יהודים, ערבים ובדואים נפגעים בשל מוצאם אינה מותירה מקום אלא לפעול באופן אקטיבי", אמרה עוזרד. "עלינו ולומר באופן גלוי ומוצהר– לא לשנאת האחר. הקול השפוי, רוב רובו של העם, צריך להישמע".
היוזמה לביקור הגיעה מקבוצת תלמידים בכיתה ט' במסגרת שיעור "תרבות האיסלם". בחודש האחרון הנושא הנלמד היה דרוזים. "אני מכניסה גם אקטואליה בשיעורים האלה" אומרת עוזרד, "ביום ראשון השבוע שוחחנו על האופן שהדרוזים מרגישים בארץ ועל רזי החייל שהותקף ושאלתי את התלמידים איך לדעתם אנחנו צריכים להגיב. תוך כדי דיון הם הציעו להוציא אוטובוס לדליית אל-כרמל. מיד הסכמתי, אבל להוציא אוטובוס מהרגע להרגע זה לא עניין פשוט בבית הספר. התלמידים אמרו אל תדאגי אנחנו נמלא את האוטובוס ונדאג לשלם עליו מדמי הכיס שלנו. ביום שני כבר הוצאתי אישור ממשרד החינוך ופניתי לראש מועצת הכפר, רפיק חלבי, וביום חמישי בשמונה בבוקר כבר היינו על האוטובוס בדרך צפונה".
בהגיעם לכפר פגשו התלמידים את ראש המועצה חלבי, המלווה בכ-25 בני נוער מקומיים. חלבי היה נרגש: "יש עוד תקווה. כשראיתי אתכם יחד זה אומר הכל. יש עוד תקווה".
עוזרד: "לא לגזענות, זה האלף בית בין אדם לאדם. לא משנה מחשבתו או דתו. אנחנו חיים בעולם דמוקרטי, בעולם שלכל אדם הזכות להביע את דעתו ולהיות הוא".
לאחר מכן הועלה קטע מוזיקלי בו אחד מתלמידי עירוני ג' ניגן על פסנתר וצעירים מהכפר שרו, אחד מהשירים היה של מירי מסיקה "אל תוותר".
במהלך המפגש חלבי התקשר לחייל רזי חסיסי ובני הנוער שמעו את השיחה ברמקול בה חסיסי אמר: "אני מקווה שאעבור את זה ואני מחכה לחזור ולהשלים את השירות שלי למען המדינה ולשרת את העם שלנו".
בתום המפגש במרכז התרבות כולם יצאו יחד למרכז הכפר למחאה שקטה עם דגלים וכרזות כנגד אלימות וגזענות. "ברחוב כולם לא הפסיקו להודות לנו על התמיכה שלנו ועל כך שבאנו", מספרת עוזרד. "הם מאד התרגשו. וגם התלמידים שלנו מאד התרגשו. הילדים מוזנים מהתקשורת ולא מכירים את השונה באופן אישי, אחד התלמידים ניגש ואמר לי תודה ששינית לי את הגישה בחיים. ותלמידים אחרים העירו בהתפעלות: הם בדיוק כמונו".
(צילום באדיבות עירוני ג')