34 בכיתה. ולא אחד יותר

ערן קמינסקי
2015-08-13 01:00:00
2015-08-13 01:00:00

שר החינוך נפתלי בנט הודיע השבוע, בתגובה לאיומי ההשבתה מצד מרכז השלטון המקומי, כי החל משנת הלימודים הקרובה יחל משרד החינוך ברפורמה שמטרתה הקלת הצפיפות בכיתות. במתווה המתוכנן לחמש השנים הקרובות יופחת מספר התלמידים בכיתות בבתי הספר היסודיים, כאשר החל מהשנה הקרובה לא יעלה מספר התלמידים בכיתות א' על 34 ביישובים המוגדרים "איתנים כלכלית" (מודיעין בהחלט ברשימה זו), ו-32 תלמידים בכיתה ביישובים "חלשים" יותר.

בתיה שוכן, ראש מנהל החינוך בעיריית מודיעין, אמרה השבוע כי למעשה הודעת שר החינוך עולה בקנה אחד עם המציאות בשטח בעיר: "לשמחתנו, בשנה הנוכחית, עוד בטרם קבלת ההחלטה על הקטנת מספר התלמידים התקני ל-34, הצלחנו לארגן את המערכת העירונית כך שמספר התלמידים בכיתה לא יעלה על 34 ועל כן אנו לא נדרשים לפתוח כיתות חדשות".

בשבוע שעבר כינסו חיים ביבס, כיו"ר מרכז השלטון המקומי, מסיבת עיתונאים יחד עם ראשי פורום ועדי ההורים היישובים, בהם הודיעו כי בכוונתם להשבית את פתיחת שנת הלימודים ב-1 בספטמבר, במידה ובמשרד החינוך לא יאמצו את המלצות ועדת שמחון להפחתת מספר התלמידים בכיתות הלימוד לעד 32 בכיתה. הם מחו על כך שההמלצות לא יושמו ועל הקיצוץ שהיה צפוי בתקציב משרד החינוך לשנתיים הקרובות.

בסופו של דבר, במסגרת התקציב שאושר בממשלה ברוב של 20 שרים ומתנגד אחד (שר הביטחון משה יעלון, תושב רעות) יקבל משרד החינוך תוספת של 4.9 מיליארד שקל. 170 מיליון שקל ישמשו להפחתת מספר התלמידים בכיתה ו-530 מיליון ישמשו להוספת סייעת שנייה בגני ילדים. כאמור החלטה זו היא חלק מתוכנית רב שנתית, כשבכל שנה עוד שכבת גיל תיכנס תחת הגבלת מספר התלמידים בשכבה ל-32-4 תלמידים בכיתה.

דרישה נוספת שהעלו ביבס, נציגי הרשויות המקומיות ונציגי ההורים הייתה כי הממשלה תגדיר "סל תלמיד" בסיסי המשקף את כלל שירותי החינוך הניתנים לכל תלמיד במדינת ישראל בתקצוב ממשלתי מלא, בדומה לסל הבריאות. הממשלה החליטה להקים ועדה משותפת לשלטון המקומי ולמשרד האוצר לקביעת סל חינוך ורווחה בסיסי לכל תושב. נקבע כי הוועדה תגיש את מסקנותיה תוך שלושה חודשים.

ביבס הגיב להחלטה זו: "הוועדה המקצועית תגדיר מהו סל חינוך בסיסי עבור כל ילד במדינת ישראל דבר שלא היה עד היום. אנחנו נבחן יחד עם נציגי האוצר את הצרכים החינוכיים של כל ילד באופן ענייני ונטול שיקולים פוליטיים . מרכז השלטון המקומי הוא הראשון לסייע לרשויות מוחלשות ורק בתקציב הנוכחי השגנו תוספת של 300 מיליון שח למענקי האיזון לרשויות מוחלשות והובלנו לשינוי בהחלטת המימון ביחס לסייעת שנייה, כך שהמדינה מממנת באופן מלא את עלות הסייעת השנייה ברשויות מוחלשות. אנחנו יחד עם מרכז השלטון המקומי נמשיך לסייע לרשויות שזקוקות לכך באמת".

(צילום ארכיון)

[the_ad_group id="87"]
[the_ad_group id="89"]

כתבות נוספות