העיתונאי רונן ברגמן חושף הבוקר (רביעי) באתר ynet כי בניגוד לטענות אנשי נתניהו, בליל ה-7 באוקטובר העבירו צה"ל וקהילת המודיעין ללשכת ראש הממשלה שורת עדכונים לגבי התרעות וסימנים מדאיגים שנאספו ממקורות ברצועת עזה.
הגילויים החדשים עולים מתוך תחקיר צה"ל, שנמצא כעת בשלבי עבודה אחרונים, המתמקד באירועי היממה האחרונה לפני תחילת המלחמה. על פי הפרסום, חלק מהמידע הועבר במקביל גם לחמ"ל המטה לביטחון לאומי, המאוייש בכל שעות היממה ונמצא תחת אחריותו קצין המודיעין בלשכת ראש הממשלה.
עוד מפרסם ברגמן כי אותו קצין מודיעין בלשכת ראש הממשלה אמר בתחקיר כי עם קבלת המידע ניסה ליצור קשר עם גורמים בכירים בלשכה, אולם לא הצליח להשיג אותם. כזכור, בלשכת נתניהו טוענים מאז פרוץ המלחמה כי ראש הממשלה עודכן לראשונה רק עם פרוץ הלחימה, וכי לא הועברו אליו התרעות כלשהן קודם לכן.