שנה לאחר בית המשפט קבע כי עיריית מודיעין אחראית לשטח שבו נפגעה תושבת העיר כשמעדה בשל אבנים שלא השתלבו במדרכה בכניסה לביתה, חתם השבוע השופט דוד שוהם על פסק הדין, שקובע כי העיריה תשלם לתובעת 350 אלף שקל בגין נזקי הפציעה. זו היתה תביעת נזיקין די שיגרתית, שהוגשה ע"י עו"ד אלי ימיני ממודיעין. אבל התביעה הסתבכה והלכה ובסופו של דבר, במקום להגיע לפשרה, העירייה (כלומר חברת הביטוח שלה) תיאלץ לשלם "כסף גדול" לאישה, שבשל הפציעה נקבעו לה אחוזי נכות בשיעור של עשרים אחוז. התאונה אירעה לפני שש שנים, ב-30 במרץ 2011. התובעת, שמתגוררת בבניין ברחוב כרכום, נכנסה בהליכה לחצר החניה בבניין. ליד הכניסה לחניה יש שער חשמלי שנפתח בעת כניסת ויציאת מכוניות ולידו יש שער להולכי רגל, בצמוד למחסום המכוניות.
מחוץ לחניה השטח מרוצף במרצפות "אקרשטיין" ובערוגות גינון. התובעת התקרבה לשער הכניסה לחניה של הולכי הרגל ונתקלה במרצפת שלא היתה במקומה ובלטה החוצה. היא נפלה ונחבלה, ומיהרה לקבל טיפול רפואי.
לאחר מכן הודיעה האישה לעירייה על המפגע והעירייה אכן תיקנה את המרצפות. לאחר מכן הגישה את התביעה. גם נגד העיריה וגם נגד דיירי הבניין (כתביעת צד ג'). דיירי הבניין הגישו תביעת צד ד' נגד ועד הבית, שלדבריהם הוא היה אחראי לתיקון המפגע.
מאחר ומקום הנפילה הייתה בכניסה לחניה סמוך לכניסה לבניין, בחרה העירייה לשלוח הודעת תביעה צד ג' כנגד כל דיירי הבניין, בנימוק שמקום הנפילה הוא שטח פרטי באחזקת הבניין ולא שטח שבאחריות העירייה. דיירי הבניין שנתבעו יצאו למאבק נגד העירייה. מספר עו"ד ימיני: "מי שמכיר את רחוב כרכום יודע כי מדובר ברחוב שיש בו מרצפות 'אקרשטיין' והוא מתוחזק על ידי העירייה. גם העירייה מודה שהיא תיקנה את המפגע וכן מפגעים נוספים שהיו במקום".
הדיירים, שהיו נסערים ונרגשים מעצם התביעה נגדם, הטיחו אשמות בתובעת שהיתה דיירת בבנין והאשימו אותה בכך שבגללה הם נאלצו להיתבע. הדיירים פנו לעורך דין ששלח הודעת צד ד' כנגד בעלה של התובעת (בעצמו חבר בוועד הבית) וכנגד דייר נוסף, כשלטענתם בתוקף תפקידם כוועד (לא במועד האירוע אלא קודם לכן) הם לא דאגו לביטוח ולא תקנו את המפגע.
העניין הגיע לבית המשפט השלום ברמלה והשאלה שעמדה במרכז הדיון בפני השופט שוהם היתה "מיהו בעליו של מקום המפגע". העירייה לא הצליחה להוכיח שהשטח הוא פרטי. לאחר שהתקיים שלב ההוכחות, השופט שוהם המליץ למשוך את תביעת צד ג' נגד הדיירים ורמז כי העירייה תצא אחראית בתיק.
בסיכום הדיונים קבע השופט שוהם חד משמעית כי מקום המפגע היה באחריות העירייה. הוא דחה את התביעה של צד ג' נגד דיירי הבניין ושל צד ד' נגד ועד הבית, והטיל את האחריות על העירייה שנאלצה לשלם את הוצאות המשפט בגובה 65 אלף שקלים. השבוע, כאמור, הוסיף השופט גם 350 אלף שקלים לחשבון ההוצאות של העירייה.
צילום אילוסרטציה יהודה גולן