מחופשת הלידה ישר לתוך הזוועה

רותי בוסידן
סא"ל יעל ארבל ממודיעין השאירה בבית תינוק בן שלושה חודשים וחזרה במסגרת תפקידה כקצינת רפואת השיניים של פיקוד מרכז למחנה שורה, שם התבצעו מאמצי זיהוי חללי ה-7 באוקטובר: "תחושת השליחות עזרה"
צילום: דובר צה"ל

בתוך הכאוס של הימים והשבועות הראשונים לאחר אירועי ה-7 באוקטובר, אחת המשימות המזוויעות ביותר הייתה נחלתם של אנשי המקצוע שעמלו על זיהוי גופות הנופלים והנרצחים.

מי שהייתה שם, במחנה שורה ברמלה, וחוותה מקרוב את הזוועה היא סגן אלוף יעל ארבל ממודיעין, ששירתה עד לאחרונה כרופאת השיניים של פיקוד מרכז ובימים אלו מתחילה תפקיד חדש כמפקדת מרפאת המומחים בתל השומר. ארבל, בת 38 (נשואה+3), החלה את דרכה כעתודאית בשנת 2004, סיימה לימודי רפואה בהצטיינות, הייתה מצטיינת קצין רפואה ראשי וקיבלה בשנת 2015 אות הצטיינות מהרמטכ"ל. "גדלתי ברעות", סיפרה השבוע ארבל למודיעין News, "היינו בין הראשונים ביישוב, הגעתי לשם בגיל גן חובה. אבא שלי הוא איש צבא ובגלל זה גרנו ברעות. אמא שלי הייתה עורכת דין, ראיתי את אמא שלי לובשת גלימת שופטים ואת אבא שלי על מדים, והייתי בטוחה שהם יוצאים להציל את העולם. מהמקום הזה ממש חונכתי לשרת ולעשות טוב למען המדינה, ואני מאוד משתדלת לגדל את הילדים שלי באותו האופן. גם בעלי גם היה איש צבא וכיום הוא עובד בתעשיות הביטחוניות".

על התפקיד שמילאה בקצינת רפואת השיניים של פיקוד מרכז היא מספרת כי "זה בגדול להיות אחראית על כל המרחב של פיקוד מרכז, משהו כמו 20 מרפאות שיניים, רופאים ושינניות. מאוד מורכב. זה תפקיד מדהים שפיתח אותי מאוד, ואז קיבלתי דרגת סא"ל ועכשיו אני מפקדת של מרפאת השיניים של מכון המומחים בתל השומר, שנותנת שירותי מומחים לכלל חיילי צה"ל בסדיר ומילואימניקים. היום יש הרבה טיפולים בפצועי צה"ל שנפגעו בלסתות במלחמה".

כאמור, מיד לאחר ה-7 באוקטובר הצטרפה גם סא"ל ארבל למאמץ המלחמתי. "רופאי השיניים בצבא חלקם נושאים במינוי משני ביחידה שנקראת 6017, שעוסקת בזיהוי חללים וחקר נסיבות המוות. ב-7.10 היחידה הופעלה. היא מתבססת על רופאים בסדיר ועל רופאים במילואים. הזיהוי מתבסס על תיאור חיצוני ועל צילומים. יש צוותי מעבדה ויחידה שלמה שמכילה הרבה פונקציות. היה תרגיל גדול במאי 23', אז יחסית היחידה הייתה מוכנה".

על מלאכת הזיהוי עצמה היא מספרת:  "העבודה היא מורכבת. זאת שליחות אמיתית ומשימה משמעותית וערכית. אני באופן אישי בדיוק חזרתי מחופשת לידה, עם ילד בן 3 חודשים, ישר למחנה שורה. זה לא אירוע פשוט וכולם התגייסו. בעלי עשה מילואים באותה תקופה וזה היה מאוד מורכב. עזרנו בזיהוי חללי צה"ל ובחקר נסיבות המוות. גם במהלך התמרון בעזה היו למרבה הצער אירועים לא פשוטים שדרשו זיהוי.  יש מתודת זיהוי סדורה שכוללת מצד רופאי השיניים זיהוי דנטלי. היחידה מורכבת מהרבה פונקציות, לא רק מרופאי שיניים. אנחנו מנהלים את שטף המידע, לא רק את הזיהוי הדנטלי הנקודתי. זאת התמודדות מאוד לא פשוטה ואני חושבת שתחושת השליחות הגדולה מאפשרת לך להמשיך לעשות את זה. המאמץ המלחמתי של חיל הרפואה לא היה רק בזיהוי חללים, החיל הזה עשה דברים מדהימים בלחימה. החיל תפקד בצורה מדהימה. אני מאוד גאה להיות חלק מהמערכת הזאת".

[the_ad_group id="87"]
[the_ad_group id="89"]

כתבות נוספות

חצה קו אדום

אירוע חריג במיוחד התרחש לאחרונה בבית הספר היסודי נוף הרים

חצה קו אדום

אירוע חריג במיוחד התרחש לאחרונה בבית הספר היסודי נוף הרים בשכונת נופים, לאחר שעבודתו של אחד המורים הופסקה בעקבות מקרה בו הפעיל כוח פיזי על

המשך קריאה »