המשטרה פנתה בסוף השבוע אל השרים לוין, זוהר וקרעי, כדי שימסרו עדות לאחר שסיפרו כי איש התקשורת הימני ויועץ ראש הממשלה יעקב ברדוגו ניסה לסחוט אותם. הפנייה התבצעה לאחר התייעצות עם היועצת המשפטית לממשלה ועם פרקליט המדינה.
כזכור, בשבוע שעבר טען שר המשפטים יריב לוין כי ברדוגו ניסה לסחוט אותו, ואמר בריאיון לרדיו גלי ישראל כי "הוא דרש ממני דברים אישיים ואיים עליי 'אם לא תיענה לדרישות..', אני לא רוצה לחזור על המילה שהוא השתמש בה ביחס למה שהוא מתכוון לעשות בענייני". שר התרבות והספורט מיקי זוהר סיפר אף הוא: "כמו שרים נוספים, גם אני נתקלתי בתופעת האיומים מבעל האינטרסים יעקב ברדוגו שמהלך אימים על נבחרי הימין באופן בזוי".
לאחר הפנייה ליועצת המשפטית לממשלה ולפרקליט המדינה קיבלה המשטרה אישור לפנות אל השרים, אולם אלו לא הסכימו להגיש תלונה. השר לוין סירב להגיע להעיד, השר זוהר טען כי "אני לא רואה בהתנהלותו גוון פלילי ולכן לא תוגש תלונה מטעמי", ואילו השר קרעי מסר כי ישקול את הבקשה.