טבעוני גם במפסקת

עדי כהן סימן טוב
הנה שני מתכונים שיכניסו אתכם לצום בקלות, עם טעמים מאסיה ועוגה מאירופה
צילום: פרטי

קציצות טופו בקרם עגבניות וקוקוס בניחוח תאילנדי

הקציצות האלו מדהימות: הן רכות וקלות להכנה, הרוטב משגע בניחוח תאילנדי, הן עשירות בחלבון מלא, ברזל וסיבים תזונתיים ומהוות ארוחה משביעה, טעימה ומאד בריאה.

המצרכים:

לקציצות:

1 חבילה טופו קשה (300 גר’)

1 בצל קלוף

2 שיני שום

1/4 כוס קמח עדשים כתומות או פרורי לחם

1/4- כוס שמן זית

1-1/2 כפית מלח (בהתאם לטעם)

 

לרוטב:

1 בצל גדול

5 עגבניות בשלות קצוצות דק או פחית עגבניות מרוסקות

1-2 כפות רסק עגבניות

1/2-1 כוס קרם קוקוס

1 כפית קארי תאילנדי

1 כפית מלח

מים

שמן זית או קוקוס לטיגון

 

אופן ההכנה:  

הרוטב: קוצצים את הבצל לקוביות ומטגנים עד לשקיפות. מוסיפים משחת קארי תאילנדי, רסק עגבניות ומעט קרם קוקוס כדי לדלל וליצור רוטב סמיך, מבשלים עד שמתחיל לבעבע ואז מוסיפים את העגבניות ויתרת קרם הקוקוס. מוסיפים כוס מים, מכסים במכסה ונותנים להתבשל כ-10 דקות. טועמים את הרוטב ומתקנים תיבול. אם הרוטב דליל מאד, מסירים את המכסה וממשיכים לבשל.

הקציצות: מכניסים את חומרי הקציצות מלבד הקמח למעבד מזון, ומרסקים בפולסים רק עד שמתקבלת תערובת גסה ומעט דביקה שניתן לכדרר. מוסיפים את הקמח בהדרגה ומערבבים בעזרת כף. טועמים ויוצרים כדורים בגודל של כדור גולף. אופים את הקציצות כחצי שעה בחום של 180 מעלות. מצננים את הקציצות ומוסיפים אותן בעדינות לרוטב החם ללא בישול ומגישים.

 

עוגת וניל עם קראמבל תפוחים אגוזים וקינמון

לכבוד החגים הכנתי עוגת וניל בחושה ופשוטה עם תוספת של תפוחים, אגוזים וקינמון שמילאה את הבית בריח משכר וזימנה את כולם מהחדרים. אני מזמינה גם אתכם להכין בקלי קלות ולהגיש לשולחן החג או למחרת עם הקפה. אפשר בהחלט לגוון עם פירות אחרים שאוהבים, להגיש ולהתפנק.

המצרכים:

1/4 2 כוסות קמח כוסמין (אפשר גם קמחים אחרים)

2 כפיות אבקת אפיה

1/2כוס סילאן טבעי ללא סוכר סירופ אגבה או מייפל אמיתי (אפשר גם סוכר חום)

2 כפיות תמצית וניל

1/2 כוס שמן

1.5 כוס חלב צמחי (סויה, שיבולת שועל, אגוזים…)

 

לקראמבל:

3 תפוחים שטופים וחתוכים לקוביות קטנות

1 כפית קינמון

1 כוס אגוזים קצוצים דק

 

אופן ההכנה: בקערה מערבבים את התפוחים הקינמון והאגוזים ונותנים להם לעמוד ולספוג טעמים. בקערה נפרדת מערבבים את הרכיבים היבשים, מוסיפים את הרטובים וטורפים במטרפה רק עד שאין גושים והתערובת חלקה ונוזלית. משמנים תבנית, מעבירים את תערובת הבצק ומשטחים.

מפזרים את תערובת התפוחים אגוזים מעל הבצק. אופים בחום של 180 מעלות כחצי שעה. נועצים קיסם בעוגה ואם הוא יוצא יבש העוגה מוכנה, אם הוא יוצא דביק יש לאפות עוד 5-7 דקות ולנסות שוב. מצננים לחלוטין ואז אפשר לפזר מלמעלה אבקת סוכר.

כתבות נוספות

הנציג שלנו ביבשת השחורה

גדעון בכר, איש משרד החוץ המוכר מפעילותו בעמותת "תושבים משפיעים במודיעין", מונה לאחרונה לשגריר ישראל בקניה ומספר מדוע דווקא באפריקה אוהבים אותנו

תסתדרו לבד

הורי הילדים בגן ברחוב אפרים גילו עם פתיחת השנה כי הגן אינו מצויד כראוי וכי הציוד שישנו ישן ולא תקין, ונאלצו לצאת למסע גיוס תרומות: "העירייה לא עשתה כלום". העירייה: כל הבעיות טופלו

יש אנשים שיוצאים לפנסיה ומאבדים עשרות אלפי שקלים למרות שהצליחו לחסוך, פשוט לא ידעו לשאול את השאלות הנכונות במועד הפרישה

בבדיקה ראשונה גיליתי פרט מפתיע: האישה עדיין משלמת מס על הקצבה, למרות שהיא זכאית לפטור כמעט מלא על רוב הסכום. אלפי שקלים בכל שנה הלכו

המשך קריאה »

הנציג שלנו ביבשת השחורה

גדעון בכר, איש משרד החוץ המוכר מפעילותו בעמותת "תושבים משפיעים במודיעין", מונה לאחרונה לשגריר ישראל בקניה ומספר מדוע דווקא באפריקה אוהבים אותנו

המשך קריאה »

תסתדרו לבד

הורי הילדים בגן ברחוב אפרים גילו עם פתיחת השנה כי הגן אינו מצויד כראוי וכי הציוד שישנו ישן ולא תקין, ונאלצו לצאת למסע גיוס תרומות: "העירייה לא עשתה כלום". העירייה: כל הבעיות טופלו

המשך קריאה »