מכללת עזריאלי להנדסה בירושלים משיקה מחלקה להנדסת ביוטכנולוגיה, תוכנית ייחודית לתואר B.Sc המשלבת לימודי הנדסה ומדעי החיים בשילוב התמחות מעשית בתעשיות הביוטק, הפארמה, המזון והקוסמטיקה, זאת לאחר אישורה של המועצה להשכלה גבוהה
ממכללת עזריאלי נמסר כי התוכנית, הראשונה מסוגה בירושלים וסביבתה, תכשיר מהנדסים לעבודה בתעשיות פורצות דרך – החל מייצור תרופות וטיפולים תאיים וחיסונים, דרך פיתוח בשר מתורבת ומוצרי פודטק, ועד להנדסת רקמות ויישומי ננוטכנולוגיה.
תכנית הלימודים תכלול התמחויות ייחודיות, ביניהן ביוטכנולוגיה פרמצבטית (התמחות המתמקדת בתהליכים וטכנולוגיות לייצור תרופות), לצד ביוטכנולוגיה רפואית – התמחות שתתמקד בפיתוחי ביוטכנולוגיה לטובת הרפואה, לרבות הנדסת רקמות, תרביות תאים, ננוטכנולוגיה ועוד. בנוסף, יעמדו לרשות הסטודנטים מעבדות חדשניות: מתחם מעבדות המדמה מפעל ייצור )כולל ביוראקטורים(‘ מעבדות פרמנטציה, תהליכי הפרדה, כימיה אנליטית, תרביות תאים, הדפסת תאים ותהליכי פיתוח פרמצבטי.
עוד נמסר כי הקשר ההדוק לתעשייה במהלך הלימודים יבוא לידי ביטוי באמצעות שיתופי פעולה עם חברות מובילות בירושלים ובשאר הארץ בתחומי התרופות, הביוטק, המזון המתקדם והקוסמטיקה. המחלקה תעודד עבודה מעשית החל מהשנה שלישית, כאשר הסטודנטים כבר ישתלבו במעבדות מתקדמות ובעבודה בפועל בתעשייה לצד הלימודים. בוגרי המחלקה צפויים להשתלב בתפקידים מגוונים: מהנדסי תהליכים, מהנדסי פרמנטציה וביו-פרוסס, פורמולטורים, חוקרי מו"פ (R&D), מהנדסי ולידציה, מהנדסי מזון ויזמים בתחומי הביוטק והמדטק.
ד"ר טלי תבור-ראם, ראש המחלקה, אמרה: "הבוגרים שלנו לא רק יידעו לבצע מחקר במעבדה, אלא גם להוביל תהליכי ייצור אמיתיים בתעשייה. אנחנו מחברים את הסטודנטים כבר במהלך הלימודים למפעלים, לחברות פארמה וסטארט-אפים, ומאפשרים להם להתנסות בטכנולוגיות מתקדמות ממש כמו בעולם האמיתי".
פרופ' תמר רז נחום, נשיאת מכללת עזריאלי להנדסה, הוסיפה: "הקמת המחלקה להנדסת ביוטכנולוגיה היא בשורה לסטודנטים ולתעשיית הביוטק. הביקוש למהנדסים בתחום הולך וגדל ואנחנו גאים להיות המוסד שמכשיר את דור המהנדסים הבא, כאלה שיובילו את פיתוח התרופות, המזון החדש והטכנולוגיות הרפואיות של העתיד".