להשאיר את לוסיקס שלמה

כתבי מודיעין News
עורך דין שמונה על ידי בית המשפט לבעל תפקיד בחברת יהלומי המעבדה ממודיעין, שנקלעה לחובות של 103 מיליון שקל, מנסה למנוע את מכירתה בחלקים
צילום: אתר החברה

דוח שהגיש עורך הדין שי בר ניר, שמונה לבעל תפקיד בחברת לוסיקס מהפארק הטכנולוגי במודיעין, חושף את ההפסדים הכבדים שרשמה החברה של בני לנדא בשנים האחרונות.

כזכור, בעלי השליטה בלוסיקס, יצרנית יהלומי מעבדה גולמיים, הגישו לפני כשבועיים בקשה לקבלת צו עיכוב הליכים לפי סעיף 4 לחוק חדלות פירעון החדש, מהלך שנועד לקבל הגנה זמנית מפני נושים בניסיון לגבש הסדר חוב ולהוציא את החברה לדרך חדשה בדרך של מיזוג עם חברה ישראלית אחרת.

על פי הדוח, בסך הכל הפסידה החברה בשנתיים וחצי האחרונות 65 מיליון דולר. בשנת 2021 עוד רשמה לוסיקס רווח קטן של 551 אלף דולר, אולם שנת 2022 הסתכמה בהפסד של 22.8 מיליון דולר ושנה לאחר מכן הפסידה החברה 30.7 מיליון דולר. את המחצית הראשונה של שנת 2024 סיכמה לוסיקס בהפסד של 11.5 מיליון דולר נוספים. מאז שהוקמה בשנת 2006 גייסה לוסיקס 150 מיליון דולר על פי ההערכות, אולם צניחת מחירי יהלומי המעבדה בשנים האחרונות הפכו את הייצור בישראל ללא רווחי, כאשר בין השנים 2016-2024 צנחו מחירי יהלומי המעבדה ב-76%.

כזכור, החברה מפעילה בני מפעלי ייצור, ברחובות ובמודיעין, והוציאה לחופשה ללא תשלום שני שליש מעובדיה, שפנו בעקבות זאת לבית המשפט. כעת מבקש עו"ד בר ניר מבית המשפט להאריך את צו עיכוב ההליכים עד לסוף ספטמבר, ומציין כי "יש יתרון עצום בהמשך פעילותה של החברה ולהגעה להסדר חוב מוסכם לפירעון חובותיה תוך שבועות ספורים וככל הניתן לפני חגי תשרי, שכן מכירתה בחלקים עלולה לפגוע בערך של הידע והטכנולוגיות שלה". עוד ציין בר ניר כי ישנם גורמים המוכנים להשקיע בחברה, אחרי בדיקות נאותות שיימשכו ימים ספורים בלבד.

כתבות נוספות

אותו מקום, אבל חדש

מנהלי סניף לנדוור ברעות שנסגר השיקו כעת באותו מיקום מסעדה חדשה, בקונספט של ביסטרו ים-תיכוני לא כשר

כבוד לעיר גם מעבר לים

נבחרת הרובוטיקה של אורט עירוני ד' במודיעין זכתה בשני פרסים בתחרות הבינלאומית שנערכה השנה בקנדה

לא רוצים? לא צריך

בעמותת אקדם הפועלת למען תושבים על הרצף האוטיסטי ביקשו להקים בעיר מרכז טיפולי גדול ונתקלו לטענתם בהתעלמות העירייה, וכעת ינסו להקימו ברשות אחרת: "לא ביקשנו שקל, רק מגרש או בית ספר שהתפנה"

המעגל נסגר

בת 13 ממודיעין טבעה בבריכה במהלך מסיבת סיום וחייה ניצלו הודות לרופאה וצוות מד"א, והשבוע היא הגיעה לביקור בתחנה המקומית

לא רוצים? לא צריך

בעמותת אקדם הפועלת למען תושבים על הרצף האוטיסטי ביקשו להקים בעיר מרכז טיפולי גדול ונתקלו לטענתם בהתעלמות העירייה, וכעת ינסו להקימו ברשות אחרת: "לא ביקשנו שקל, רק מגרש או בית ספר שהתפנה"

המשך קריאה »

המעגל נסגר

בת 13 ממודיעין טבעה בבריכה במהלך מסיבת סיום וחייה ניצלו הודות לרופאה וצוות מד"א, והשבוע היא הגיעה לביקור בתחנה המקומית

המשך קריאה »