משיגים רשיון עסק בישראל

תוכן פרסומי
2037-03-17 05:47:00
2037-03-17 05:47:00

כדי להגיע מרעיון עסקי לעסק פעיל ומתפקד צריך יותר מאשר רישיון עסק, ויש להפריד בין האישורים השונים הדרושים בשביל להוציא את הרעיון שלכם מן הכוח אל הפועל

(צילום: Freepik)

כל עסק בישראל מחויב בהפקת רשיון עסק. רשיון לעסק שלכם בעצם אומר שהסדרתם את כל הניירת הבירוקראטית הנדרשת בכדי להפעיל עסק מכל סוג בתוך מדינת ישראל – להציע ולמכור שירותים ומוצרים, לגבות כספים, להפיק קבלות (וחשבוניות מס) וכיו"ב, ובעצם לנהל את כל הדברים הדרושים לצורך עסק פעיל, ברישיון.

לרוב תהליך של הפקת הרישיון שלכם לעסק הוא לא מאוד מורכב. ייתכנו עיכובים והליכים בירוקראטיים מורכבים יותר ויותר ככל והעסק שלכם הינו מורכב – מכירה של חומרים הדורשים אישורים שונים וכיו"ב, אך אלו לא משפיעים ישירות על הרישיון עצמו, אלא על האפשרות לממשו כעסק פעיל.

במילים אחרות – כדי להגיע מרעיון עסקי לעסק פעיל ומתפקד צריך יותר מאשר רישיון עסק, ויש להפריד בין האישורים השונים הדרושים בשביל להוציא את הרעיון שלכם מן הכוח אל הפועל. כאשר תבינו בדיוק מה אתם צריכים לעשות ובאיזה שלב, תוכלו לפעול בצורה מסודרת ולהגיע לנקודה אליה אתם מכוונים בהקדם.

שלבים בבקשת רשיון עסק ישראלי

השלבים השונים בהקמת עסק וקבלת רשיון עבור העסק ברורים ופשוטים יחסית, ודורשים לא הרבה זמן. מדינת ישראל פועלת רבות בכדי להקל על תהליך הקמת העסקים, וזאת לצורך עידוד הקמתם של עסקים עצמאיים ובנייה של שוק חופשי ויציב עם עצמאים ומעסיקים רבים, מהלך המכוון לייצר שגשוג כלכלי במדינה ושפע של הזדמנויות העסקה וכיו"ב.

שלבי קבלת רשיון לעסק בישראל:

בקשה לקבלת מידע – כאשר אתם ניגשים לתהליך של קבלת רישיון עסקי אתם צריכים לעמוד בתנאים ודרישות מסוימים לפי תכתיבים מהרשות בה העסק ייפתח. כלומר, לכל רשות יכולות להיות דרישות שונות ותכתיבים שונים בהתאם לעסק שתרצו להקים, ועל הרשות עצמה לספק את המידע המלא הדרוש בכדי להקים את העסק בצורה חוקית. כל שעליכם לעשות הוא לבקש מהרשות את המידע (לכן "בקשה לקבלת מידע"), לשלם את האגרה הנדרשת, ולהמתין. תהליך זה נמשך לכל היותר 30 יום, שכן החוק מחייב את הרשויות המקומיות במתן המידע בהקדם האפשרי ולא מעבר לשלושים ימים.

הגשת הבקשה עצמה – יש למלא טופס ספציפי לבקשה לרשיון עסק, ועם הטופס יש להגיש את כל הניירת הקשורה בעסק ובקבלת הרישיון. דוגמאות למסמכים אלו הינן תכנית הנדסית לעסק, תרשים סביבת העסק וכיו"ב, כולל, כמובן, הוכחת תשלום אגרת הבקשה עצמה.

שלב אחרון – קבלת רשיון עסק

טיפול בבקשתכם עד לקבלת הרישיון (או דחייתו במידה ויש צורך בהבהרות, עמידה בתנאים וכיו"ב). שלב זה קצר למדי, שכן הרשות בה הגשתם את הבקשה לרישיון מחויבת להודיע למגיש הבקשה בתוך 21 ימים לכל היותר האם היא דוחה את הבקשה או מקבלת אותה. במידה ויש דחייה של הבקשה על הרשות המקומית לספק נימוקים לדחייה.

במידה וקיבלתם דחייה לבקשת רשיון עסק, אל תרפו ידיים, שכן לרוב ניתן לגשר ולשנות את הבקשה ולהתאים את הבקשה בערעור, תוך עמידה בתנאים המנומקים שנתנה הרשות לסירוב, מה שיוביל לקבלת האישור הנכסף.

[the_ad_group id="87"]
[the_ad_group id="89"]

כתבות נוספות