כיצד הפקת ספר על חיי המשפחה יכולה להפוך לפרויקט מהנה ומרגש
(צילום: Freepik)
החיפוש אחר התעסוקה המתאימה לילדים בתקופת הקורונה, מעסיקה לא מעט אנשים שהם הורים לילדים קטנים. אך גם אנשים כאלה שכבר מלאו להם שלושים וארבעים שנה, הם בעצמם ילדים ונכדים לאנשים מבוגרים שאוהבים אותם. את לוח הזמנים שהתפנה, אפשר לנצל כדי להפוך את חיי המשפחה לספר מיוחד במינו, כזה שיעבור מדור לדור ויזכיר לכולם עד כמה התקופה הזו היא בלתי נשכחת. לפעמים כדאי יהיה לשכור עזרה מקצועית ממומחים בתחום הפקת הספרים התיעודיים, על מנת לגרום לספר המשפחתי שלכם להיראות נפלא ולהיות מלא בתוכן עמוק ומעניין, שגם הנכדים של הנכדים שלכם ישמחו לקרוא בו.
למה כדאי שיהיה בבית ספר על חיי המשפחה?
קשה לדובב אנשים מבוגרים ובפרט כאשר סיפור חייהם הוא שילוב של תלאות ואתגרים שהם בלתי ייאמנו, עבור הדור הצעיר. שכירת שירותיו של סופר צללים שיעביר את הסיפורים של סבתא וישלב אותם בספר המשפחתי, יכולה להיות הדבר הכי מתחשב ויפה שתעשו עבור הדור המבוגר והם בוודאי ישמחו לשתף פעולה עם בעל מקצוע שיקשיב להם ויעניק להם תחושה שהם חשובים עבור הפרויקט.
כל בית צריך ספר שכזה, על אף שנדמה שהדפוס הפך לנחלת העבר. למרות קיומו של האינטרנט, הרשתות החברתיות והאופן התמידי שבו אנשים למעשה מתעדים את חייהם, אין תחליף לאלבום מודפס ואמיתי, שאפשר לעלעל בו ולשמור בספריית הבית, כדי לזכור עד כמה המשפחה היא באמת הדבר החשוב ביותר בחיים.
האתגרים שעלולים לצוץ בדרך – ואיך לפתור אותם
האינטנסיביות של החיים הופכת למורגשת יותר, כאשר הפרנסה לוחצת ואנשים רבים מאבדים את עבודתם. ההישארות בבית גורמת לאווירה להיות מתוחה ואין ספק שנחוץ עיסוק או פרויקט, שיגרום לאנשים להתרכז במשהו אחר מלבד השפעת הקורונה על החיים. זהו למעשה האתגר הגדול ביותר עבורכם, במידה שתחליט "ללכת על זה" ולנסות להפיק את הספר של המשפחה שלכם.
שימו לב שתצטרכו ללמוד להתמודד עם הלחצים שמסביב, לדעת איך למצוא את הרגעים היפים שמתרחשים בכל יום ממש ולשלבם עם היסודות של המשפחה, שנוצרו כאשר סבתא וסבא התחילו את השושלת. בדיוק בגלל זה חשוב כל כך לשתף עד כמה שניתן – את הקשישים והמבוגרים של המשפחה, שיש להם הרבה מה לתרום כדי להפוך את הספר לשלם ו"עגול" באמת.
הטכנולוגיה מסייעת לנו לתעד את החיים בכל יום מחדש
לא צריך להתעלם מהטכנולוגיה, כאשר מפיקים ספר משפחתי, אלא להפך: בתוך הטלפונים הסלולריים וברשתות החברתיות תוכלו למצוא לא מעט תמונות של פעם ולהיעזר בהן. לפעמים יימצאו שם אוצרות של ממש – צילומים של טיולים מלפני עשר שנים, שהעליתם כשפתחתם את הפרופיל בפייסבוק ושכחתם מהם, סרטונים מרגשים – גם אם לא תוכלו להכניס אותם לספר, עצם הצפייה המשותפת תעלה בכם את הזיכרונות ותעורר את הגעגוע הנדרש, שיעזור ליצירת האלבום המשפחתי המושלם.