"אני נשאר פה"

איילת לוין
2014-12-03 00:00:00
2014-12-03 00:00:00

אם יש מישהו שהקדמת הבחירות לכנסת הפתיעה אותו הרי שזהו ראש העיריה חיים ביבס. איש אמונו של נתניהו, שכבר ניהל עבורו מספר מערכות בחירות, היה בטוח שלפני לפחות שנתיים שלוש של שקט, שבהן יוכל להתמקד בעיריית מודיעין ובמרכז השלטון המקומי שבראשו הוא עומד. בחירות כלליות כבר במארס הקרוב – זה לא היה רשום ביומן.

מה הסיכוי שבתוך מספר חודשים נראה אותך כשר בממשלה?

"דבר אחד ברור – אני נשאר פה, לא משנה איזה תפקיד יציעו לי. אין לי שום כוונה לעזוב את תפקיד ראש העיר, בטח לא שנה אחרי שנבחרתי ברוב של תשעים אחוז ופחות משנה לאחר שנבחרתי להיות בראש השלטון המקומי. אני מתכוון להמשיך בעשייה המקומית והארצית במסגרת תפקידים אלה ולהמשיך עם התוכנית שבניתי למודיעין ורק אחר כך להחליט אם בכלל להיכנס לממשלה. אני אפילו מכין את הקדנציה השלישית".

בבחירות הקודמות מודיעין הצביעה בעיקר "יש עתיד". האם לדעתך זה ישתנה בבחירות הבאות?

"ברמה הארצית, אני מעריך ש'יש עתיד' יקבלו בין 10 ל-14 מנדטים, כחלון יקבל עד שמונה מנדטים, העבודה יקבלו בין 13 ל-15 מנדטים, ש"ס בין 9-10 וישראל ביתנו סביר שיקבלו כעשרה".

כמה מנדטים לדעתך יקבל הליכוד (לבדו) לכנסת הבאה?

"אני מעריך שבין 20-24 מנדטים. בסופו של דבר אם נצא לבחירות נוספות נבזבז עוד מיליארד שקלים ונקבל את אותה הגברת בשינוי אדרת. הציבור צריך להחליט אם הוא רוצה להמשיך שיהיה ריבוי מפלגות, מה שמביא לריסוק המערכת, או לחשוב בצורה כזו שתביא לאפשרות ליצור גושים עם אורך נשימה וקדנציה ארוכים וממשלה עם יכולת הובלה בכנסת. ולא להיגרר אחרי חברי כנסת פופוליסטיים שבאים למצוא חן על חשבון משלם המיסים. למשל הצעת החוק להעלאת שכר המינימום, אני בעד וחושב על טובת העובדים מצד אחד, אבל צריך להבין שאין קופה נסתרת. עלייה בשכר תביא להגדלת תקציב השלטון המקומי בתוספת של מיליארד עד מיליארד וחצי שקלים, מה שיגרור עלייה של כחמישה אחוזים בתשלום הארנונה. אותם אנשים שיקבלו תוספת שכר יצטרכו לשלם יותר על ארנונה.

אם הכנסת הנוכחית תמשיך בצורה שהיא מתנהלת היום בצורה של חקיקה נגד השלטון המקומי בדרך שתעלה את המיסים הישירים והעקיפים לאזרחים – יתכן והגיע הזמן לבחירות. לא בטוח שיהיה משהו הרבה יותר טוב, אבל הדרך הזו צריכה להיפסק".

בתמונה: ככה זה כשיש שניים. ביבי וביבס (צילום מעמוד הפייסבוק של חיים ביבס)

כתבות נוספות

מחלץ השבויים מאנטבה נפטר

בסוף השבוע הובא למנוחות תא"ל במיל' דני ארדיטי, שהשתתף במבצע יונתן לצדו של יוני נתניהו והיה לאחר מכן ראש המל"ל

ממשיכים להסתבך

עם שתי נקודות בלבד בחמשת המחזורים האחרונים, עירוני מודיעין רחוקה כעת רק שלוש נקודות מהמקום המוביל לירידת ליגה, לאחר עונה אחת בלבד בלאומית

מעצר ברמזור

לוחם מג"ב תושב העיר הבחין ברכב עם חלון שבור ועצר את הנהג, שוהה בלתי חוקי פלסטיני

לראות גם אותם

עדי טל כהן ממודיעין, שאיבדה את בן זוגה החייל בגיל 20, פעילה בעמותת "הותיר אחריו חברה" ומספרת על מעגל השכול הפחות מדובר

ממשיכים להסתבך

עם שתי נקודות בלבד בחמשת המחזורים האחרונים, עירוני מודיעין רחוקה כעת רק שלוש נקודות מהמקום המוביל לירידת ליגה, לאחר עונה אחת בלבד בלאומית

המשך קריאה »

לראות גם אותם

עדי טל כהן ממודיעין, שאיבדה את בן זוגה החייל בגיל 20, פעילה בעמותת "הותיר אחריו חברה" ומספרת על מעגל השכול הפחות מדובר

המשך קריאה »