חשיפה לדרום

איילת לוין
2036-12-14 02:13:00
2036-12-14 02:13:00

המלחמה בדרום עוד לא הסתיימה, וגם זרם התמיכה ממודיעין ליישובים המופגזים נמשך, כמו גם לחיילים בחזית.

מדי יום יצאו מהעיר רכבים עמוסים באוכל וציוד המיועד לאלה הנושאים בעיקר הנטל של מבצע "צוק איתן. חלק מהפעילויות לטובת החיילים נעשו על ידי התארגנויות פרטיות כאשר תושבים אספו ציוד ומזון והעבירו אותו לדרום, בין השאר באמצעות האגודה למען החייל בעיר. תושבים אחרים פעלו במסגרות הקהילות שלהם בין השאר באמצעות בתי הספר השונים ובהם בתי הספר קשת ורעים, או קהילות כמו קהילת יזמ"ה שאספו מזון וציוד עבור תושבי הדרום וחיילי צה"ל ובהם חיילים שנפצעו במהלך הלחימה ופונו לבתי החולים.

העיריה סייעה לתושבי הדרום. העירייה באמצעות מינהלת אופק, האגף לשירותים חברתיים ופארק המים רעות. התארחו כאן עשרות משפחות משדרות בבריכה העירונית ובפארק המים רעות על מנת לאפשר להם ליהנות מיום אחד של שקט. במסגרת האירוח הגיעו המשפחות לבריכות בשני אוטובוסים ונהנו מיום רגוע ומרענן עם פעילות הפגתית ושחייה בבריכה. במינהלת אופק הוסיפו כי בהמשך השבוע צפויים להגיע לבריכה העירונית תושבים נוספים מהדרום להתארח.

בעירייה סיפרו השבוע כי לאחר מבצעי ההתרמות של השבועיים האחרונים החלו תושבים רבים לקבל בימים האחרונים "ד"ש עם תודה ותמונה" מהלוחמים בשטח, מהפצועים בבתי החולים ומתושבי הדרום, על החבילות שקיבלו. בין השאר קיבלו ילדי גן צופית של עמותת סחלבים תמונה של חיילים מחיל השריון שניצלו את אחת ההפוגות כדי להצטלם יחד עם הציורים שקיבלו מילדי הגן. קבוצה אחרת של חיילים שלחו גם הם תמונה דומה לילדי גן ניצן שהעבירו להם חבילות. גם חיילי הפצועים בבתי החולים החזירו אהבה והודו לתושבי העיר, על התמיכה והעזרה עד כה. אשת חייל מילואים שנפצע ופונה לטיפול בבית חולים סיפרה כי החבילה והמכתב ששלח אליו הילד עמית ממודיעין שימח מאוד את בן זוגה שבינתיים שוחרר מבית החולים.

עמותת סחלבים, שאירחה במהלך ימי פעילות הקייטנה ילדים, תושבי קו העימות, קיבלה אף היא מכתב ממשפחה מאשקלון שהודתה לצוות מפעילי הקייטנה של גן אנפה שאירח את בנם, תושב אשקלון: "אין זה מובן מאליו שבשעות קשות וכלל לא פשוטות אנשים זרים לנו לחלוטין עוטפים את היקר לנו מכל ודואגים להפוך את השהות הרחק מהבית לנעימה עוד יותר. לצוות המופלא של גן אנפה, טלי הגננת וצוות הסייעות אנו רוצים לומר מכל הלב תודה על הנדיבות והאכפתיות על היחס המבין והעוטף. על הרכות בנתינה והשיתוף בהמון אכפתיות ואהבה"

כתבות נוספות