יצא בזול

יהודה גולן
2014-05-08 01:00:00
2014-05-08 01:00:00

קצין צה"ל, מ"מ מחטיבת הנח"ל, יצא בנס מתקרית אלימה שבמהלכה תקפו אותו שלושה פלסטינים באזור לטרון, לא רחוק ממודיעין. זה היה יכול להיגמר רע מאד אלמלא תושייתו של הקצין שהתגבר על שלושת הפלסטינים, למרות שהחזיק בידו נשק אישי שעליו מורכב "תותב" שמונע ירי, זאת כדי שלא לגרום לפליטת כדור ולתאונות ירי.

המקרה אירע לפני מספר ימים כשהקצין יצא ל"ניווט בודדים": ניווט בשטח שמבוצע ע"י חייל אחד בלבד. הקצין היה בעת הניווט באזור לטרון ובתחומי הקו הירוק, לכן לפני הניווט הורכב על נשקו "תותב" למניעת ירי.

בשלב מסוים הבחין הקצין בשלושה פלסטינים, שניים שהתקרבו אליו ועוד אחד שכנראה נשאר בעמדת תצפית. כשהבחינו הפלסטינים כי הוא לבד, הם התנפלו עליו והחלו להכותו. בשלב זה התעשת הקצין, הכניס מחסנית לנשק ודרך את נשקו למרות שלא היה יכול לירות בו והחל להלום בתוקפיו חזרה.

לאחר מספר שניות של מאבק, נסו הפלסטינים מהמקום, והקצין הזעיק עזרה. הוא נפגע בראשו מהמכות. מקצין סיפר כי תוקפיו דיברו ערבית וכי השתמשו בחפץ להכותו בראשו. כוחות צה"ל הגיעו למקום ולאחר טיפול רפואי בשטח, הועבר הקצין לבית החולים קפלן ברחובות כשהאבחנה הראשונה היא דימום בגולגולת וזעזוע מוח שממנו סובל הקצין.

למרות שמדובר באזור שבתחום הקו הירוק שבו הותקף הקצין, ולכן גם ננקטו אמצעי הבטיחות והרכבת ה"תותב" על נשקו, הרי שאזור לטרון ידוע בכך שפלסטינים רבים שמתגנבים מתחומי הגדה המערבית חודרים לשטח ישראל סמוך ללטרון, מה שיאלץ את צה"ל לנהל חשיבה חדשה לגבי מדיניות הניווטים הבודדים באזור והרכבת "תותב" על הנשק.

מדובר צה"ל נמסר בתגובה: "מבדיקה ראשונית עולה כי הקצין הותקף במסגרת אימון ניווט שכלל תרגיל דו-צדדי כשבנשקו תותב. הקצין פעל כמצופה ממנו, גבר על שלושת תוקפיו וכתוצאה מכך הם ברחו. הוגשה תלונה בנושא למשטרת ישראל ולמג"ב והנושא נמצא כעת בחקירת מצ"ח ומשטרת ישראל".

צילום דובר העיריה

כתבות נוספות

הנציג שלנו ביבשת השחורה

גדעון בכר, איש משרד החוץ המוכר מפעילותו בעמותת "תושבים משפיעים במודיעין", מונה לאחרונה לשגריר ישראל בקניה ומספר מדוע דווקא באפריקה אוהבים אותנו

תסתדרו לבד

הורי הילדים בגן ברחוב אפרים גילו עם פתיחת השנה כי הגן אינו מצויד כראוי וכי הציוד שישנו ישן ולא תקין, ונאלצו לצאת למסע גיוס תרומות: "העירייה לא עשתה כלום". העירייה: כל הבעיות טופלו

יש אנשים שיוצאים לפנסיה ומאבדים עשרות אלפי שקלים למרות שהצליחו לחסוך, פשוט לא ידעו לשאול את השאלות הנכונות במועד הפרישה

בבדיקה ראשונה גיליתי פרט מפתיע: האישה עדיין משלמת מס על הקצבה, למרות שהיא זכאית לפטור כמעט מלא על רוב הסכום. אלפי שקלים בכל שנה הלכו

המשך קריאה »

הנציג שלנו ביבשת השחורה

גדעון בכר, איש משרד החוץ המוכר מפעילותו בעמותת "תושבים משפיעים במודיעין", מונה לאחרונה לשגריר ישראל בקניה ומספר מדוע דווקא באפריקה אוהבים אותנו

המשך קריאה »

תסתדרו לבד

הורי הילדים בגן ברחוב אפרים גילו עם פתיחת השנה כי הגן אינו מצויד כראוי וכי הציוד שישנו ישן ולא תקין, ונאלצו לצאת למסע גיוס תרומות: "העירייה לא עשתה כלום". העירייה: כל הבעיות טופלו

המשך קריאה »