אורטל לוי-מעיין, אשתו של ניר, אביו של החייל יהב מעיין ממודיעין שנפל ברצועת עזה, משיקה בימים אלו תוכנית ליווי שנתית לילדים, במטרה לפתח חוסן פנימי, שזכתה לשם "יהב לעוצמה אנושית".
מספר ימים לאחר חנוכת המשעול בעיר על שמו של מעיין, לוחם בחטיבת הנח"ל שנפל בגיל 19, מספר לוי-מעיין, מאמנת מנטלית ומפתחת תוכניות לילדים ונוער, על המיזם החדש: "המיזם נולד כשזיהיתי את הצורך של ילדים, ובמיוחד בכיתות ג'-ו', בכלים לעוצמה פנימית, תקשורת בריאה, ויסות רגשי וחיזוק ערך עצמי. בחרתי להרים את הכפפה כי ראיתי את הילדים שלי חוזרים מהמסגרת עם הרבה ידע, אבל בלי שפה רגשית שתאפשר להם לעבור אתגרים באופן בריא ומיטיב. בחרתי להרים את הכפפה ולפתח תוכנית שתיתן להם את מה שאני הייתי צריכה כילדה: שפה רגשית, חוסן פנימי ואמונה בעצמם".
לצורך המיזם היא מגייסת את בעלה, מאמן מנטלי בעצמו, ובתחילת השנה הם כבר מתכוננים לצאת לדרך, אלא שאז הגיעה בשורת האיוב שיהב נפל בקרב. "יהב היה ילד כזה שלא נשאר אדיש. כזה שתמיד ראה את מי שבצד", מספרת בכאב לוי-מעיין, "והיה לנו ברור: אנחנו לא סוגרים את הדלת, אנחנו פותחים אותה לתת לעוד ילדים את הכוח, את הכלים ואת האפשרות לבחור אחרת. לכן החלטנו לקרוא לתוכנית 'יהב לעוצמה אנושית', על שמו של יהב ועל שם הגדוד בו שירת".
עוד היא מספרת השבוע כי צוות המנחים הם מאמנים, מנחי NLP ומנחי CBT. "כשבניתי את התוכנית לילדים החלטתי ללמד גם את ההורים חוסן וגם העצמה. אנחנו עוטפים את כל המשפחה", היא אומרת. אנחנו לא עובדים רק עם הילד או רק עם ההורה, אלא יוצרים מעגל שלם שתומך בילד מכל הכיוונים. והכי חשוב שאנחנו עובדים בקבוצות קטנות ומכילות, שבהן כל משתתף שומע, משתף, ומבין".
"ילדי כיתות ג'-'ו באים למרכז יהב לשעה פעם בשבוע במשך שנה שלמה", היא מוסיפה, "מדובר על מסע שנתי בשלבים. לכל ילד יש מסלול שבנוי כדי להכיר את עצמו – מה החוזקות שלו, איך להתמודד עם רגשות, איך אני מנהל תגובה, עמידה מול קהל ועוד. אנחנו עובדים על חוסן במשך שנה, שנה שלמה שבה נוגעים בכל הכאבים שלהם במרחב בטוח בקבוצה קטנה. זו תוכנית יחידה מסוגה בארץ. אנחנו מתחילים במודיעין והשאיפה היא להתרחב לכל הארץ. בשבילנו זה הפך להיות שליחות בגלל יהב. יש גם שיעור שנקרא 'לעשות יהב', שמלמד מה זה לראות את האחר ומה זה לעזור לזולת, להושיט יד ולראות את מי שבצד, את מי שקשה לו. כל אלה הערכים שהיו ליהב".