סליחה, תקלה

איילת לוין
2014-11-19 00:00:00
2014-11-19 00:00:00

באחרונה מתרבים השיבושים במערכת הגביה של מערכת החינוך העירונית. בשבוע שעבר קיבלו הורי ילדים בגני טרום חובה "דרישה לתשלום חוב" מעיריית מודיעין "עבור סל תרבות" בגובה של 79 שקלים. על גבי חלק מהטפסים נרשם "לא לתשלום ". כלומר – העירייה כבר ביצעה את הגבייה באמצעות כרטיס אשראי. זו הייתה הפעם הראשונה השנה שההורים קיבלו הודעה בדבר דרישת תשלום זו.

חלק ממקבלי המכתבים לא הבינו מדוע עליהם לשלם על דבר שכבר שילמו עליו במסגרת "תשלומי ההורים" של תחילת השנה. מספר ג', אחד האבות: "לא ידעתי שאני חייב כסף לעירייה. גם ידוע שסל התרבות הוא תשלום רשות על פי חוזר מנכל אם כך מדוע נכתב דרישת חוב?".

חלק אחד בתשלומי ההורים הוא חובה – ביטוח תאונות אישיות בגובה של 49 וחצי שקלים. כל השאר הם רשות.

בנוסף יש סעיף של "רכישת שירותים מרצון" הכולל תוספות שוועד הגן מחליט עם הגננת לפעילויות נוספות בגובה של 125 שקלים ועבור שיעורי תל"ן. הסכום המקסימלי אותו ניתן לגבות לפי חוזר מנכל הוא 199 שקלים. במשרד החינוך נקבע כי תשלום הביטוח וסל התרבות ייגבה על ידי העירייה, ואילו שאר התשלומים ייגבו בגן על ידי הגננת והוועד. לדברי ג', לאחר דיון בגן בדבר גובה החיוב עבור תשלומי הורים הוחלט שהסכום המקסימלי הכולל שייגבה הוא 266 שקלים. ההורים ביקשו לקבל פירוט, שם נכתב כי אחד המרכיבים הוא 79 שקלים עבור "סל תרבות". 

ההורים שחשבו כי שילמו פעמיים עבור סל תרבות דרשו מהגננת את הכסף חזרה. השבוע היא שלחה הבהרה כי 266 שקלים כללו תשלומי הורם אחרים כמו מסיבות כיתה, טיולים, ועוד ולא עבור סל תרבות, והבלבלול נוצר בגלל חיוב מיור של 3 שקלים.

בדיקה שקיימנו בעירייה מראה שבעת הרישום לגנים (בחודש ינואר שעבר) הייתה להורים אופציה לשלם באמצעות הוראת קבע את התשלום על סל התרבות ועל הביטוח. מאחר והחיוב כבר נעשה יתכן שהיו ששכחו כי נתנו את פרטי התשלום שלו עבור סל התרבות. אותם הורים כאמור קיבלו הודעת בדבר חוב לעירייה, אך בתחתית הטופס נרשם כי זוהי הודעה שלא לתשלום והסכום חויב בכרטיס האשראי.

מהעיריה נמסר בתגובה: "בשל תקלה, השובר שנשלח להורים עם בקשת התשלום בגין סל תרבות בגני ילדים, הודפס בטעות על נייר של הודעת דרישה. הורים שלא שילמו עבור סל התרבות יכולים לעשות זאת בכל הדרכים המקובלות".

בצילום גן במודיעין. חייב כסף או לא? העיריה עוד עובדת על זה (צילום ארכיון)

כתבות נוספות

הנציג שלנו ביבשת השחורה

גדעון בכר, איש משרד החוץ המוכר מפעילותו בעמותת "תושבים משפיעים במודיעין", מונה לאחרונה לשגריר ישראל בקניה ומספר מדוע דווקא באפריקה אוהבים אותנו

תסתדרו לבד

הורי הילדים בגן ברחוב אפרים גילו עם פתיחת השנה כי הגן אינו מצויד כראוי וכי הציוד שישנו ישן ולא תקין, ונאלצו לצאת למסע גיוס תרומות: "העירייה לא עשתה כלום". העירייה: כל הבעיות טופלו

יש אנשים שיוצאים לפנסיה ומאבדים עשרות אלפי שקלים למרות שהצליחו לחסוך, פשוט לא ידעו לשאול את השאלות הנכונות במועד הפרישה

בבדיקה ראשונה גיליתי פרט מפתיע: האישה עדיין משלמת מס על הקצבה, למרות שהיא זכאית לפטור כמעט מלא על רוב הסכום. אלפי שקלים בכל שנה הלכו

המשך קריאה »

הנציג שלנו ביבשת השחורה

גדעון בכר, איש משרד החוץ המוכר מפעילותו בעמותת "תושבים משפיעים במודיעין", מונה לאחרונה לשגריר ישראל בקניה ומספר מדוע דווקא באפריקה אוהבים אותנו

המשך קריאה »

תסתדרו לבד

הורי הילדים בגן ברחוב אפרים גילו עם פתיחת השנה כי הגן אינו מצויד כראוי וכי הציוד שישנו ישן ולא תקין, ונאלצו לצאת למסע גיוס תרומות: "העירייה לא עשתה כלום". העירייה: כל הבעיות טופלו

המשך קריאה »