- אחרי עונה מוצלחת במכבי הרצליה קיווינו לפריצה של מי שאנשי מקצוע רבים הגדירו ככוכב הבא של הכדורגל הישראלי. אריאל לוגסי נתקע, חיפש דקות משחק ומצא בלאומית. מכבי פתח תקווה הצטרפה אליו והחזירה אותו הביתה, אבל אחרי שהספיק לכבוש שער כמחליף כבר במחזור הראשון, התבשרנו שככל הנראה לוגסי סיים את העונה, בערך בנקודה שבה החל אותה. במקום להחליף שחקנים הוא ייאלץ להחליף רצועה. ניתוח כזה אומר בין שישה לתשעה חודשים בחוץ, ואחר כך אלוהי הכדורגל עגול. הוא צעיר, הוא רעב, הוא מוכשר. זה צריך להיות די והותר. מכאן לנציג השני בלאומית, עילאי תומר, 31 הופעות לאומיות, קפטן הנבחרת עד גיל 19 בדימוס, גם הוא, עדיין, מחפש. אחרי שנבחן בהפועל חיפה הקיץ הוא נחת בחדרה. שתי הופעות בינתיים, 65 דקות בסך הכל. התהום הפעורה בין נוער לבוגרים מעולם לא הייתה רחבה ועמוקה יותר. "אם אינייסטה היה נולד בישראל, הוא לא היה מגיע לליגת העל", כך ראש מערך הטכנולוגיה והאנליטיקה בהתאחדות לכדורגל. ומסי כן?
- בזמן שחגגנו, עירוני מודיעין כבר הספיקה להפסיד פעמיים, ובחמשת המחזורים האחרונים היא קוששה נקודה אחת בלבד מ-15 אפשריות. בצד החיובי, מדובר במשחקים מול קבוצות בכירות בליגה, ובכל אחד מהמשחקים הללו היא הייתה ראויה ליותר. ביום שני, מול כפר שלם, בחוץ, המודיעינית הוכיחה אופי אדיר כשחזרה מפיגור 2:0 ל-2:2 טרם המחצית. תרגיל קרן הסתיים בשער בכורה של ישראל אפוקו, הזר הראשון אי-פעם בקבוצה, שפחות מחודש לחתימתו כבר פרע שטרות ראשונים. פנדל מדויק של גיא עיני כפה שוויון, אבל הגלגל התהפך על הקבוצה שעשתה לה שם בתור מלכת הדקות האחרונות, ובשני המשחקים האחרונים היא הוכרעה בדקות האחרונות. בשניהם, מהנקודה הלבנה. מול כפר שלם בתוספת הזמן, מול מכבי פתח תקווה, שבוע קודם לכן, בדקה ה-72, אחרי שריקה מעוררת מחלוקת בואכה חסרת פשר. גם מול המלאבסית, המועמדת מספר אחת לעלייה, מודיעין ידעה לחזור מפיגור רק כדי לראות את הנקודות בורחות לה בשליש האחרון. ירין מכלוף ניצל נפילת חשמל כדי לתכנן את הקאמבק, אבל השופט חשב אחרת. והכדורגל? אחלה כדורגל. קבוצה יוזמת, תוקפת, יעילה. נקודת התורפה – משחק ההגנה. עירוני מודיעין עדיין עשירית, אבל התחתית סוגרת פערים. עשר נקודות, ארבע מהקו האדום. הפתיחה הייתה מסנוורת, אבל לא לעולם חוסן. המקדמה שעירוני מודיעין השיגה שווה לה שקט יחסי עכשיו, כשהכל הולך הפוך. כדור השלג מוסיף להתגלגל ולתפוח, וארז בנודיס יצטרך למצוא את הדרך לעצור אותו.
- הג'ודוקא, רז הרשקו, מדליסטית הכסף בפריז, לקחה זהב בגרנד פרי לימה בתזמון מושלם ושוב הקדישה את המדליה ליונתן גוטין, תושב העיר שנפל בבארי, אלוף ישראל, גם בג'ודו. "אני מאושרת להשמיע את 'התקווה' ביום כל כך משמעותי למדינת ישראל. זה היה יום מיוחד, יום שבו החטופים שבו הביתה, אבל אסור לשכוח שיש עוד רבים שאנחנו והמשפחות שלהם מחכים לשובם. את המדליה הזאת אני מקדישה למדינה שלי, לזכרו של יונתן גוטין, שחלפו שנתיים מאז נפילתו, ולכל החיילים והחיילות שמאפשרים לנו לייצג את מדינת ישראל בגאווה". גם במועדון הכדורסל המקומי מכבי מכבים-רעות מודיעין יצאו באותו היום בדיוק עם הודעה מרגשת: "מתוך הערכה עמוקה לאלה שמגנים על חיינו יום-יום, מועדון הכדורסל מכבי מכבים-רעות נרגש להודיע כי עשר קבוצות הליגה ייקראו על שם עשר יחידות שנבחרו מתוך עשרות היחידות הצה״ליות המסמלות גבורה, ערבות הדדית, רעות, מסירות ואהבת הארץ. בהחלטה זו אנו מבקשים להוקיר תודה ולהביע כבוד והערכה לחיילי וחיילות צה״ל, בסדיר ובמילואים, שבשנתיים האחרונות ויתרו על שגרת חייהם והשאירו בבית את משפחותיהם הדואגות, וחרף הסכנות והקשיים בחרו להילחם, להגן ולשמור על מדינת ישראל כדי שאנחנו נוכל להמשיך לעשות את מה שאנחנו הכי אוהבים – לשחק כדורסל, לחנך לערכים, ולגדול יחד כקהילה בעת שאנו פותחים עונה חדשה".,
15.עוצמה מודיעין ומכבי מכבים-רעות מודיעין הבוגרות עשו את הדבר המתבקש והפכו לאחת – איחוד מודיעין. איחוד מודיעין מצלצל יפה, ובאיגוד הכדורסל הקפיצו את הקבוצה החדשה לארצית דרום. המטרה של הקבוצה, לעלות מליגה א' לליגה הארצית, הושלמה עוד לפני שנזרק כדור. על פי תכנית החומש שנקבעה מבעוד מועד, זאת כנראה העונה שבה המודיעינית תוקעת יתד, רגע לפני שהיא מתפרצת לפסגה בסביבות 2027 ומשם ללאומית. חובה לזכור, בעשור האחרון מודיעיניות בליגה הארצית החזיקו מעמד שנה בדיוק בטרם נשרו, או במקרה המדהים שנתיים. מכבי תל אביב שוהם ממתינה במחזור הראשון, ואם להסתמך על ניסוי הכלים האחרון, משחק במסגרת גביע האיגוד בתחילת השבוע, יש עדיין מה לשפר. למזלה, איחוד מודיעין נהנית משני מוחות על הקווים, לא אחד. אבל המקומית התארחה בבאר יעקב, במסגרת גביע האיגוד, וניגפה בדו-ספרתי, 84:99. שתי הקבוצות קלעו יחד 23 שלשות בערב התקפי, כולל ארבע מידיו של אריאל זנו המאוחד. המחצית הראשונה הייתה צמודה במרביתה, אבל המארחת טיווחה על סף ההפסקה וברחה לבלי שוב, וגם שיחת המוטיבציה במחצית לא הועילה. הלך הגביע, אבל ממילא הוא לא הוזכר בתכנית החומש. ועכשיו, מתחילים, לחפש יתד.
- 26 דקות, 5 אסיסטים על איבוד אחד בלבד, 16 במדד היעילות, 4 מ-5 לשתיים, 3 מ-7 לשלוש, 2 מ-2 מהקו, בדרך לשיא קריירה של 19 נקודות. הפועל באר שבע רשמה את ניצחונה הראשון העונה, 95:88 על נס ציונה, ומאמן היריבה עמית שרף יודע מי אשם: "ויטלם היה השחקן הכי טוב על המגרש". ספק אם אפילו האופטימיים ביותר יכלו לדמיין התפוצצות שכזאת, להוציא את יואב ויטלם עצמו, מן הסתם. זה כבר לא להשתלב בליגת העל, להפוך שחקן לגיטימי. בקצב הזה, בקרוב יצעקו לו M-V-P בקונכייה. "הוא סופר מרגש, אני אוהב איך שהוא משחק", שיתף חברו לקבוצה סי ג'יי אלבי, שתרם את שלו עם 18 נקודות ו-6 ריבאונדים ואסיסטים בניצחון. "הוא סופר אגרסיבי, עם IQ מאד גבוה. כיף שיש רכז כזה, שצריך לכבד את החדירה והזריקה שלו. הוא שחקן אול אראונד נהדר". אשתקד קלע ויטלם 31 נקודות ב-24 משחקים, השנה הוא על 30 בתוך שניים בלבד. מה עוד נשאר להגיד? אין מילים. שרק ימשיך ככה.