אחרי למעלה מעשרים שנות פעילות אחד מהמוסדות המודיעיניים יסגור בקרוב את שעריו, כך הודיע בסוף השבוע בעלי מסעדת גרין האוס שבמרכז לב רעות.
כזכור, המסעדה פעלה קודם לכן בצמוד למשתלת וונדי שבאזור התעשייה שילת, עוד מהימים בהם את מספר המסעדות במודיעין ניתן היה לספור על יד אחת. "זהו צעד לא פשוט עבורנו", כתב גיא רוזין ברשתות החברתיות בסוף השבוע, "אך לצערנו הירידה בהכנסות בשנה האחרונה, במיוחד באמצע השבוע, הובילה אותנו לקבל את ההחלטה".
השבוע פירט רוזין בשיחה עם מודיעין News על המניעים להחלטתו: "זה עניין כלכלי, המסעדה לא מצליחה להביא מספיק קהל. בשנים האחרונות אני הכנסתי כסף כדי להשאיר את העסק חי, כי האמנתי בו. אני באופן אישי עבדתי הרבה יותר קשה כדי לחסוך בעלויות ולחסוך בכוח אדם, אבל זה טוב רק באופן זמני. יש גבול לכמה שאתה יכול לחסוך במקום כמו שלי, עם שכר דירה מאוד גבוה. שילמתי שכירות מאוד גבוהה וצריך כמות מסוימת של לקוחות שלא הצלחתי להביא בשנה האחרונה. מאוגוסט-ספטמבר 24' יש ירידה במכירות של 20-30%, וכל הניסיונות שלי להביא אנשים באמצע השבוע לא ממש צלחו".
עוד מציין רוזין כי בסופי שבוע המסעדה הייתה עמוסה בלקוחות, אבל גם זה לא הספיק. "באמצע השבוע היה חלש מאוד, בעיקר בערבים. בצהריים המצב היה משתנה, אבל בערבים היה חלש. אי אפשר להפעיל מקום כזה כשלא באים באמצע השבוע".
יש לך הסבר למה באו פחות באמצע השבוע?
"אין לי הסבר. כנראה שהמסעדה הפכה להיות פחות אטרקטיבית באמצע השבוע. אולי האופציות האחרות יותר אטרקטיביות. גם המצב הכלכלי השפיע, המלחמה וכל זה. יש פחות כסף במעמד הביניים וזה פגע, אבל גם לפני זה לא היינו חזקים באמצע השבוע. זאת תמיד הייתה החולייה החלשה. עניין נוסף שהשפיע זה שנכנסה תחרות נוספת למודיעין. עוד עסקים נכנסו לעיר ויש אופציות חדשות שאנשים בודקים. אולי זה גם עניין שיווקי של המרכז ברעות, שנתפס כפחות מעניין. ברמה השיווקית ירדנו מתחת לרדאר. כנראה שכשאנשים חושבים לאן ללכת, גרין האוס לא באה בחשבון באמצע השבוע. התערובת של כל הדברים האלה הביאה כנראה לתוצאה הזאת".
עד כמה השפיעה המלחמה עליכם?
"אני חושב שכל המסעדות מאז הקורונה נמצאות כבר חמש-שש שנים בסוג של מצב שהוא לא נורמלי, שאין שגרה. בהתחלה בגלל הקורונה לא הייתה שגרה, ואז הגיעה המלחמה שגם שם ההתנהגות הייתה שונה. זה משפיע על העסקים וזה גורם לשינוי בתמונת המסעדות. למסעדות הבינוניות קשה יותר, והמסעדות שמצליחות לעבוד הן בעיקר מרשתות וקבוצות. ניסיתי להחזיק ולהסתכן בלהפסיד כסף, אבל באיזשהו שלב לא יכולתי יותר אז החלטתי לסגור. זאת החלטה קשה, לי באופן אישי במיוחד כי זה הדבר היחיד שאני עושה. אין לי עוד עסקים והעסק הזה היה לי מאוד חשוב, אבל זה עסקים והעסק לא עובד מספיק טוב".
אילו תגובות קיבלת לאחר הודעת הסגירה?
"מאז שהודעתי שאני סוגר אני מקבל המון תגובות חמות וטלפונים מלקוחות, גם כאלה שנמצאים בחו"ל. יש הרבה מילות עצב והרבה לקוחות שמגיעים ומפרגנים. אני שמח לשמוע את זה. רובם מבינים את הצעד. מצטערים ומתבאסים, אבל מבינים".
מה אתה הולך לעשות עכשיו?
"אין לי מושג. אני מאוד מקווה שאישאר בתחום הזה, כי אני אוהב אותו. עשיתי שינוי קריירה כדי לעבור למסעדנות. למדתי את כל התחום הזה תוך כדי תנועה. מאוד נשחקתי מבחינה כלכלית ואני מקווה שאמצא קונסטלציה שאוכל גם להתפרנס ממנה. כרגע אני מרוכז עדיין בסגירה, ואם תהיה אופציה להפעיל מקום ברעות שמשרת את האזור ושיהיה אטרקטיבי, אני משאיר פתח קטן גם לזה".







