מודיעין חוגגת בימים אלה עשרים שנה להכרזתה כעיר ותושביה הוותיקים זוכרים כי בתחילת הדרך תוכננה העיר על בסיס בנייה נמוכה, עם הרבה בתים צמודי קרקע ובנייה רוויה עד ארבע או חמש קומות. אלא שכעבור מספר שנים לאחר תחילת איכלוסה של מודיעין, בוצעו שינויי יעוד בקרקע, וברחבי העיר, בעיקר בראשי הגבעות, החלו לצוץ מגדלים גבוהים.
ותיקי ענף הנדל"ן בעיר זוכרים איך בעבר תושבי מודיעין נטו להתרחק מהמגדלים ולמשווקים היה קושי גדול לשווק את הדירות. זאב שומכר, המתווך הוותיק שגם הוא ניסה בתחילת הדרך לשווק את הדירות במגדלים, מספר: "תושביה הראשונים של מודיעין הגיעו לעיר כדי להיות קרובים לקרקע, כי הם חיפשו מקום מפלט ורצו משהו אחר שאין בערים אחרות. הרוב העדיפו בית עם גינה, דירה עם מרפסת או דירת גן. בתחילת הדרך, מגדלים היו כמעט מילה גסה. לקח זמן עד שהמגדלים תפסו, ותושבי העיר החלו להתייחס אליהם כאל אופציית מגורים יוקרתית".
עכשיו התהפכה המגמה ולאחרונה ניכר דווקא ביקוש רב לדירות במגדלים. המחירים, בהתאם, קופצים. לפי שומכר, הביקוש נפוץ בעיקר בקרב תושבים מבוגרים יותר. לדבריו, המודיעינים הבינו שלדירות במגדלי המגורים יש לא מעט יתרונות: דירות גדולות, נוף יפה, אוויר טוב והרבה מאד אור. ובעיקר – חברת ניהול, חדרי כושר, חדרי פעילות לילדים, חדרים לדיירים, בריכות וחנייה תת קרקעית.
לאחרונה פירסמנו כאן כי ראש העיריה חיים ביבס מתכנן להקים "מגדלים אוטונומים" שיספקו את כל השירותים לתושבי המגדל, כולל מרכול, מרפאת קופת חולים, מרכז קניות קטן ועוד שירותים רבים, מה שיחסוך יציאה לכבישים, ביזבוז דלק וזמן נסיעה. מגדלים אוטונומים אלה, שביבס ראה כמותם בסין, יוקמו כנראה בשכונות החדשות מורשת וגבעת שר. בינתיים גם המגדלים הישנים בעיר נהנים מביקוש גובר ומעליית מחירים מול דירות מקבילות בבניינים רגילים.
עד כמה המחירים באמת יקרים יותר במגדלים? שומכר מסביר כי הדבר משתנה ממגדל למגדל ומקומה לקומה, אבל בבירור ניתן לומר שמדובר בהפרשים של 3%-5% בממוצע".
צילום ארכיון