מגרש המריבה בנופים: נדחו התנגדויות התושבים

הוועדה המחוזית לתכנון ובנייה דנה לאחרונה בבקשת היזם לשנות את ייעודו של מגרש 801 לטובת דיור להשכרה, והמליצה כי 70% מיחידות הדיור המתוכננות יהיו בגודל של עד 65 מ"ר
צילום: מודיעין NEWS

התכנית לשינוי ייעוד הקרקע במגרש 801 בשכונת נופים, עליה כתבנו כאן לפני כחצי שנה, התקדמה לאחרונה צעד נוסף לאחר שהוועדה המחוזית לתכנון ובנייה דחתה את התנגדויות תושבי השכונה.

כזכור, 150 מתושבי השכונה חתמו באוגוסט האחרון על מכתבי התנגדות לכוונת חברת אביסרור משה ובניו, בתמיכת עיריית מודיעין, לבנות במקום 95 דירות המיועדות להשכרה לתקופה של 20 שנה, שלאחריה תוסר המגבלה וניתן יהיה למכור אותן בשוק החופשי. על פי התכנית שהוגשה בידי אביסרור לוועדה המחוזית, בכוונת החברה לבנות במקום 30 דירות בגודל של 57 מ"ר, ו-65 נוספות בגודל של 80 מ"ר, כאשר בחזיתות הבניינים ייבנו שטחי מסחר. בתכנית שהגישו אביסרור לוועדה המחוזית מצויינות שתי חלופות: דיור להשכרה או דיור מוגן, כאשר במידה ותידחה החלופה הראשונה הם ביקשו "יותר שימוש עבור דיור מוגן, משרדים, בריאות, ספורט, בית כנסת, מתקנים לפעילויות פנאי עבור הדיירים, מתקנים הנדסיים לצרכי תפעול המבנה בלבד ומבני ציבור".

תחילתו של הסיפור היא כבר בשנת 2014, אז חתמה המשנה למנכ"ל העירייה דאז, מיכל ענבר פרפרי, על מכתב המאשר כי עיריית מודיעין תומכת בשינוי ייעוד לבניית יחידות דיור, במגרש המיועד בתב"ע לבניית 120 יחידות דיור לדיור מוגן. ארבע שנים מאוחר יותר, בתחילת יוני 2018, מאשרת ועדת המשנה לתכנון ובניה של העירייה בפה אחד את בקשת היזם לשינוי, אולם קובעת כי לא תהיה תוספת שטחים עיקריים בפרויקט. על הכוונה לאשר את השינוי מדיור מוגן לדיור להשכרה למדו דיירי השכונה בקיץ האחרון, כאשר לטענתם איכות חייהם צפויה להיפגע בשל עומס התנועה שייווצר ברחובות השכונה בשל תוספת של 95 משפחות, מחסור במקומות חניה ופגיעה בנראות השכונה.

במהלך הדיון שנערך לאחרונה בוועדה המחוזית, קבעה הוועדה כי המבנים בפרויקט יהיו בני 8 קומות (קרקע + שבע קומות מעל), שתיים פחות מבקשת היזם, ויכילו 95 יחידות דיור. עוד הציעה הוועדה כי תמהיל הדירות יהיה 30% דירות בשטח ממוצע של עד ל-95 מ"ר ו-70% דירות קטנות בשטח ממוצע של עד ל-65 מ"ר. עוד נכתב כי "הוועדה רואה בהוספת השימוש לדירות קטנות להשכרה מתן מענה לצרכי המגורים של זוגות צעירים, משפחות חד הוריות, קשישים ולבודדים. אין בתוספת האמורה, הן בשל היקפה המצומצם והן בשל אוכלוסיית היעד, כדי להעמיס על מוסדות החינוך בסביבה. כמו כן אין בהוספת השימוש השפעה על אופי האזור כולו או על צביון ואופי השכונה".

גם את טענות התושבים לפגיעה באיכות חייהם בשל עומסי התנועה ומצוקת החנייה דחתה הוועדה, וקבעה כי " בבדיקת יועץ התנועה של לשכת התכנון עולה כי תוספת הרכבים הצפויה בשעות שיא בוקר עומדת על מתחת ל-10 נסיעות רכב, המהווה תוספת שולית מאוד שאין בה בכדי להוות העמסה על תשתיות התחבורה בשכונה. הוועדה מציעה שכמות החניות תהיה בהתאם לתקן, ולא חושבת שצריך לעשות שינוי מהותי".

[the_ad_group id="87"]
[the_ad_group id="89"]

כתבות נוספות